Soroksári súlyemelők = Budapest válogatott

 2004. november 3-5. között a Budapest válogatott a szlovákiai Nagymegyeren vendégeskedett egy nemzetközi versenyen. Ez alkalommal is soroksári versenyzők alkották a Budapest válogatott csapatát, ami 2004-ben többször fordult elő, jelezve ezzel, hogy a soroksári utánpótlás bázis és szakmai munka igazán nagyobb figyelmet érdemel(ne). A vendéglátók jó körülményeket biztosítottak a versenyzéshez, utána elvitték a magyar csapatot a helyi termálfürdőbe.

A Budapest Válogatott eredményei (mind soroksári):

Csapat verseny:   I. Nagymegyer

                           II. Budapest (Bacsó Barnabás +85kg-os súlycsoportban 210kg összetett telj., Molnár Nándor 85kg 142,5kg összt., Féth Milán +77kg 172,5kg összt., Urbán Tamás 77kg 175kg összt., Beleznai Zsolt 69kg 177,5kg összt., Nagy Rolnad 69kg 152,5kg összt., Tukarcs Viktória +69kg 92,5kg összt., Tukarcs Dóra 48kg 92,5kg összt.) 

Egyéni abszolút és nyílt verseny: 
                           IX. Szűcs Petra
                           XII. ifj. Szűcs Endre

Sumo-SOK(K)!

2004. november 27.-én a Vasas Fáy utcai sporttelepén került megrendezésre az Utánpótlás korúak Sumo Országos Bajnoksága. A Soroksári Súlyemlő és Szabadidősport Egyesület Sumo szakosztálya, mint az ország egyik legeredményesebb utánpótlás bázisa jól szerepelt a kemény küzdelmek során. A sportág népszerűsége töretlenül fejlődik, amit mutat a zsúfolásig megtelt sportcsarnokban 12 egyesület 116 versenyzőjének színvonalas csatái az érmekért és kupákért.

Külön ki kell emelni az ifjúsági korcsoportban indult Urbán Tamás és Murcsik Gábor szereplését, ők mindketten döntőbe jutottak a súlycsoportjukban. Urbán Tamás országos bajnoki címének megvédésre készült, de a döntőben „véres” csatában veszített, így a kiváló második helyezést érte el. Murcsik Gábor judos múlttal de kevés sumo tapasztalattal lépett a dohyora (küzdőtér). Gábor nagy odafigyeléssel és akarással vetette bele magát a küzdelmekbe és súlycsoportjának döntőjéig menetelt, de ott sajnos alul maradt...

A lányok versenyében kiváló teljesítményt nyújtott Tukarcs Viktória aki az ifjúságiak között magabiztos versenyzéssel súlycsoportjában második, míg nyílt kategóriában a harmadik helyen végzett. Viki a junior korosztályban is indult és „szembeszállt”, (és néha ütötte) a nála hat évvel idősebbeket is, bátorsága nem maradt érem nélkül 3. lett.

A versenyzőket felkészítette Kutlán Edina és Kókai Zsolt.

Eredmények:

Ifjúsági nők egyéni:

–50kg-os súlycsoport: 3. Tukarcs Dóra
–60kg-os súlycsoport: 2. Tukarcs Viktória
Nyílt kategória: 3. Tukarcs Viktória 

Ifjúsági nők csapat:

Csapatverseny: 3. Soroksár csapata (Tukarcs Dóra, Tukarcs Viktória)

 Ifjúsági féfiak egyéni:

-60kg-os súlycsoport: 3. Matis Viktor
-75kg-os súlycsoport: 2. Urbán Tamás, 11. Nagy Roland
+75kg-os súlycsoport: 2. Murcsik Gábor, 3. Féth Milán, 5. Molnár Nándor és Murcsik Ferenc
Nyílt kategória: 5. Féth Milán

 

Ifjúsági féfiak csapat:

Csapatverseny: 3. Soroksár csapata (Bacsó Barnabás, Féth Milán, Urbán Tamás, Molnár Nándor) 

Junior női egyéni:

-85kg-os súlycsoport: 3. Tukarcs Viktoria