Tukarcs Dóra: bravúros országos csúcsok

 Kazincbarcika rendezte meg a 2005-ös év legrangosabb hazai versenyét a Felnőtt Súlyemelő Országos Férfi és Női Bajnokság Döntőjét. December 9-10-én 24 egyesület 167 versenyzője döntötte el egymás között, kik az ország legerősebb lányai és fiai. A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői elszántan készültek, hiszen dupla volt a tét: az egyéni bajnokság eredményei az első osztályú csapatbajnokság döntőjébe is beleszámítottak. A hölgyek 48 kg-os mezőnyében lépett dobogóra a soroksári Tukarcs Dóra, aki nem titkoltan serdülő országos csúcsokra tört. Dóra, nem csak csinos küllemével, de sikeres országos csúcsaival is elkápráztatta mind a szakembereket, mind a nézőket. Ezen a bajnokságon csak neki sikerült új rekordot felállítania, még hozzá úgy, hogy saját csúcsait is megjavítva öt rekordot adott át a múltnak. Büszkeségünk tovább fokozódott, amikor 77 kg-os Copek Károly bronzérme után Vatai Viktor a verseny egyik legszínvonalasabb csatájában felnőtt Országos Bajnoki címet szerzett. Az utolsó napon a 75 kg-os Horváth Dóra junior bajnoki címe mellé egy felnőtt OB ezüstöt nyert. A junior válogatott Dani Gábor pedig bronzéremmel zárta a soroksáriak kiváló menetelését. Az utóbbi szavak csöppet sem túlzóak, hiszen a végelszámolásnál a Pálinkás Roland, Győri Péter, Copek Károly, Vatai Viktor, Dani Gábor, Tukarcs Dóra összetételű csapat a harmadik helyet szerezte meg az első osztályú CSB döntőben.

Egyéni eredmények:
Férfi
62 kg: V. hely: Pálinkás Roland, össztelj.: 195 kg.
69 kg: VII. hely: Győri Péter, össztelj.: 220 kg. 77 kg: III. hely: Copek Károly, össztelj.: 245 kg.
94 kg: Országos Bajnok: Vatai Viktor, össztelj.: 331 kg.
105 kg: III. hely: Dani Gábor, össztelj.: 300 kg.

Női
48 kg: IV. hely. Tukarcs Dóra, össztelj.: 107 kg, új Országos Csúcs. (szakítás: 48 kg, új országos csúcs, lökés: 59 kg, új országos csúcs).
75 kg: II. hely: Horváth Dóra, össztelj.: 111 kg.

A versenyzőket felkészítette: Szűcs Endre vezető edző, Kutlán Edina edző, Szabolcsi Károly edző.   

Sumo Diákolimpia

 Érd adott otthont 2005. december 17-én a Sumo Diákolimpia Országos Döntőjének. Az egész nap zajló küzdelmek 4 korosztályban kerültek megrendezésre. A tanuló lányok és fiúk több súlycsoportban küzdöttek. Kerületünket az Európa 2012 K.SE és a Soroksári Súlyemelő Sz. SE sumosai képviselték.

Az egyéni küzdelmekben dobogós helyezést elért versenyzők eredményei:

Lány I-II. kcs. 55 kg: Diákolimpiai Bajnok: Szűcs Petra, lány III-IV. kcs. 65 kg: II. hely: Szabó Diána, +65 kg: II. hely: Tukarcs Viktória

Fiú I-II. kcs. +50 kg: II. hely: Kántor Dezső, fiú III-IV. kcs. 75 kg: III. hely: Urbán Tamás

A csapatversenyben Budapestet képviselték kerületünk sumo szakosztályai. Kemény küzdelmekben bravúros győzelmeket arattak, és mind a lányok, mind a fiúk dobogós helyezést értek el.

A Sumo Diákolimpia csapatversenyének eredménye:

Lányok: III-IV. kcs. III. hely: Budapest (Tukarcs Viktória, Szabó Diána, Szűcs Petra) 

Fiúk: III-IV. kcs. II. hely: Budapest (Murcsik Gábor, Bacsó Barnabás, Murcsik Ferenc, Matis Viktor)