Súlyemelő Városi Nagydíj és Grand Prix Kassán

 

2006. március 4. a súlyemelés napja volt Kassán, mert 2 rangos verseny került lebonyolításra a szlovákiai nagyvárosban. Az eseményeket a Szlovák Köztársaság Elnökének képviselője és Kassa Város Polgármestere nyitotta meg.

A Kassa Városi Grand Prix-n a Serdülő válogatott és a Budapest válogatott vett részt, ahol soroksári versenyzők is dobogóra léptek. A serdülő női válogatottban Tukarcs Dóra és testvére Tukarcs Viktória bizonyította tehetségét és tagjai voltak az öt fős győztes csapatnak. Dóra 53 kg-os súlycsoportban 111 kg-os összetett eredményt ért el, míg Viktória +69 kg-os súlycsoportban 120 kg-ot teljesített. Ezzel a kiemelkedő eredménnyel mindketten biztosították helyüket a júliusban, Svédországban megrendezésre kerülő korosztályos Európa Bajnokságra készülő válogatott keretben. Ugyanezen a versenyen a serdülő Budapest válogatott is részt vett, ahol Soroksárt Féth Milán, Kovács Attila és Matis Viktor képviselte.

Eredmények:

Milán a csapat egyik legjobbjaként 192 kg-ot teljesített, Kovács Attila 145 kg-os, míg Matis Viktor 140 kg-os összteljesítményt ért el. A Budapest válogatott a házigazdákat megelőzve az I. helyen végeztek.

Ezzel a versennyel párhuzamosan került megrendezésre a Kassa Városi Nagydíj súlyemelő verseny, ahol Magyarországot a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület képviselte. A színvonalas versenyen 5 ország 71 versenyzője küzdött a díjakért. Versenyzőink nagyon lelkesen és elszántan küzdöttek, hiszen külföldön versenyezni rangot és sok-sok tapasztalatot jelent. Egyéni versenyben az alábbi eredmények születtek:

Kölyök I.:
69 kg-os súlycsoportban III. helyezett Jacsó István 62 kg-os össztelj.

Diák lány:

Abszolút kategóriában II. helyezett Szűcs Petra 92 kg-os össztelj., IV. helyezett Szabó Diána 79 kg-os össztelj.

Junior nő:

Abszolút kategóriában II. helyezett Horváth Dóra 115 kg-os össztelj.

Felnőtt férfi:

+105 kg-os súlycsoportban I. helyezett Dani Gábor 320 kg-os össztelj.

 

A serdülő csapat a 10 résztvevő csapat közül az előkelő VI. helyezést szerezte meg az alábbi eredményekkel:

Beleznai Zsolt 180 kg-os össztelj.
Bacsó Barnabás 230 kg-os össztelj.
Gáspár Zsolt 140 kg-os össztelj.
Murcsik Ferenc 145 kg-os össztelj.

  

Sumo-SOK(K)!

 

Kadett Sumo Országos Bajnokság

 2006. március 4.-én a BVSC Tatai úti sporttelepén került megrendezésre a Kadett Sumo Országos Bajnokság. A sportág népszerűsége töretlenül fejlődik, amit mutat a zsúfolásig megtelt sportcsarnokban 12 egyesület 41 versenyzőjének színvonalas csatái az érmekért és kupákért. A Soroksári Súlyemlő és Szabadidősport Egyesület Sumo szakosztálya, mint az ország egyik legeredményesebb utánpótlás bázisa jól szerepelt a kemény küzdelmek során. Az előző évekhez hasonlóan idén is népes delegációval érkeztek a verseny helyszínére. Lelkesedésüket még az sem törte meg, hogy a verseny első körében megtizedelődött a társaság. A selejtezőkön sajnos csak 4 soroksári versenyző jutott tovább a döntőkig, ahol Urbán Tamás –80 kg-os súlycsoportban az aranyéremért is küzdött, de ott kemény küzdelemben alul maradt ellenfelével szemben, így tavalyi eredményén egy helyet javítva II. helyen végzett. Tamás 2003-ban Országos Bajnok volt, 2004-ben pedig az ideihez hasonlóan az ezüstérmet szerezte meg.

Murcsik Gábor judos múlttal lépett a dohyora (küzdőtér). Gábor nagy odafigyeléssel és akarással vetette bele magát a küzdelmekbe és súlycsoportjának döntőjéig menetelt, de ott egy hosszú és izgalmas mérkőzésen vereséget szenvedett. A délutáni küzdelmek során egy korosztállyal följebb részt vett a juniorok Európa bajnoki válogató versenyén, ahol kemény ellenfelekkel szembeszállva az előkelő 5 helyet szerezte meg. Gábor 2004-ben és 2005-ben egyéniben Országos Bajnok volt, míg open (nyílt) kategóriában tavaly az előkelő II. helyet szerezte meg.

Kovács Attila Zsigmond és Nagy Roland súlycsoportjuk döntőiben a harmadik helyért küzdöttek de végül mindketten az ötödik helyen zárták az országos bajnokságot.