Súlyemelő Junior Világbajnokság Prága

 

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület hazánk kiemelkedő utánpótlás bázisa, amit jól tükröznek, hazai és nemzetközi sikereik. Megszoktuk tőlük, hogy az elmúlt több mint egy évtizedben számos EB, VB éremmel, helyezéssel és több mint 100 utánpótlás országos bajnoki címmel tértek haza versenyeikről. Az utánpótlás válogatottban ezúttal Bacsó Barnabás bizonyított és 2007 június 15.-én élete első Világbajnokságán szakításban 11., lökésben és összetettben a 13. helyet szerezte meg. A 115 kg-os és 190 cm magas óriást 11 évesen mikor először lépett be az edzőterembe alig lehetett észrevenni. Most hét év kemény, szorgalmas munkája érett be, a háromszoros Országos Bajnok sportoló, 18 évesen a mezőny legfiatalabb versenyzőjeként a 20 évesek korosztályában mutatkozott be. Barnabás még két évig ebben a korosztályban érhet el szép sikereket.

Kérdésünkre elmondta: „Szeretném még világversenyen képviselni hazánkat és kerületünket. Nagyon szeretnék 200 kg-ot a fejem fölött tartani. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok a televízió helyett inkább a sportot válasszák, szerintem ez sokkal egészségesebb és szórakoztatóbb elfoglaltság. A továbbtanulásnál is a sport volt a döntő, hiszen életem meghatározó része, így adott volt a Testnevelési Egyetemre való jelentkezési szándékom. Az egyetem elvégzése után szeretnék az egyesületemnél edzőként tevékenykedni, és munkámmal segíteni kerületünk súlyemelő sportját.”

 

Jubileumi Budapest Kupa siker soroksári fiatalokkal

 

A Budapesti Súlyemelő Szövetség 25. alkalommal rendezte meg a Budapest Kupa nemzetközi súlyemelő versenyt 2007. június 23.-án a Testvériség csarnokában. A Lengyelországból, Szerbiából és Szlovákiából érkező versenyzők egyéniben és 3 fős csapatokban küzdöttek a budapesti utánpótlás súlyemelő válogatottal. A legjobbak közt egy kivétellel soroksári tehetséges fiatalok álltak küzdőtérre, akik ismét bizonyították, hogy hazánk utánpótlás sportjának kiemelt bázisa a soroksári „műhely”. A fiúk csapatversenyét megelőzte  a serdülő és junior nők egyéni versenye, ahol a soroksári lányok nemcsak szépségükkel, hanem erejükkel is elkápráztatták a hazai és külföldi szurkolókat.

Szűcs Endre a BSSZ elnökeként elmondta, büszke arra, hogy a budapesti súlyemelő sport meghatározó bázisa az általa vezetett soroksári súlyemelő szakosztály és bízik abban, hogy a sportág a jövőben is hasonló sikereket ér el Budapesten.

Eredmények:

18 éven aluliak nemzetközi csapatverseny eredménye:

               I. Budapest 1.  834,63 pont (mindhárman soroksáriak)

                        Bacsó Barnabás 304,11 sinclair pont

                        Beleznai Zsolt 261,86 pont

                        Féth Milán 268,66 pont

               II. Budapest 2.

                        Magát Gábor 255,71 pont (BKV Előre)

                        Kovács Attila 238,29 pont (Soroksár)

                        Molnár Zoltán 236,61 pont (Soroksár)

               III. Lengyelország

               IV. Szlovákia

               V. Szerbia

18 éven aluli serdülő és junior soroksári lányok egyéni eredményei:

Serdülő:

69kg-os súlycsoport: I. Szűcs Petra 118kg, II. Szabó Diána 86kg.

+69kg: I. Tukarcs Viktória 127kg

Junior:

53kg: I. Tukarcs Dóra 110kg