Súlyos hírek

 

Felsőfokon a tanulásban és felsőfokon a sportban

 

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői a sport nyújtotta egészséges életmód mellett, fontosnak tartják az egyetemen vagy főiskolán megszerzett felsőfokú végzettséget. Kiemelt fontosságú továbbá az, hogy az a bázis, ahonnan Ők elindultak más növendékeknek is erőt adjon a további tanulmányaikhoz és a jövő társadalmi sikereinek eléréséhez.

2007. április 14.-én került megrendezésre Budapesten a Műegyetem sportcsarnokában a jubileumi 50. Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság, ahol a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület, 7 egyetemi és főiskolai tanulmányokat folytató versenyzője vett részt. Többen közülük két egyetemen is hallgatók. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is a soroksári versenyzők uralták a mezőnyt és ennek eredményeképpen 4 aranyérmet szereztek. Az egyetemi bajnokság pontversenyében az egyesületi rangsorban a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület az előkelő I. helyet szerezte meg.

Szűcs Endre a soroksári egyesület vezetőedzője, örömmel és büszkeséggel nyugtázta, hogy érdemes a sportra áldozni a tanulás mellett, mert a jellemet és a személyiséget mindenképpen pozitív irányba befolyásolja a rendszeres, ellenőrzött sporttevékenység. Ennek kiemelkedő példája Dani Gábor, aki a napokban fogja átvenni az önkormányzati és területfejlesztési minisztertől és a sport szakállamtitkártól, sportágában egyedüliként a „Magyar Köztársaság Kiváló Tanulója és Kiváló Sportolója” kitüntető címet. Ebből adódóan a soroksári sportélet példaképe lehet, aki junior válogatott és felnőtt olimpiai kerettag. Mindemellett a győri Széchenyi Egyetem közgazdász szakának negyedéves hallgatója, aki évek óta a kiváló sport eredményei mellett jeles tanuló. Gábornak a diploma megszerzése a sport mellett egyszerű dolognak tűnik, de Ő ezt a következőképpen fogalmazza meg: „Rendszeresség kell a mindennapjainkban, célok kellenek melyeket el kell, hogy érjünk. Büszkeséggel tölt el, hogy ennek a munkának az alapjait a soroksári egyesületem tudja biztosítani. Nagy a felelősségem, hiszen az ország egyik legnagyobb létszámú és legeredményesebb egyesületének vagyok a frontembere. Szeretném, ha minél többen követnének és a jövőben, mint szeretett egyesületem aktívája tehetnék a jövő nemzedékéért.”

Az egyesület vezetősége büszke arra, hogy növendékeinek életútját végig kísérheti és a sporton keresztül támaszt és segítséget nyújt arra érdemes tagjainak.

Eredmények:

Nők:

75kg-os súlycsoportban: Országos Bajnok Horváth Dóra 121kg-os össztelj. (Apáczai Csere János Főiskola - Győr)

+75kg: II. helyezett Kutlán Edina 127kg-os össztelj. (Testnevelési Főiskola - Budapest, Debreceni Egyetem – Állam- és Jogtudományi Kar)

Férfiak:

69kg: Országos Bajnok Győri Péter 200kg-os össztelj. (Gábor Dénes Főiskola - Budapest)

77kg: Országos Bajnok Copek Károly 235kg-os össztelj. (Szegedi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem)

105kg: IV. helyezett Tóth Gáti István 174kg-os össztelj. (Általános Vállalkozási Főiskola - Budapest)

+105kg: Országos Bajnok Dani Gábor 316kg-os össztelj., (Széchenyi István Egyetem - Győr) V. helyezett Kókai Zsolt 160kg-os össztelj. (Testnevelési Főiskola - Budapest)