Súlyos hírek

 

Becsöngettek a súlyemelőknél

 

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület tagjai az iskolakezdést nem a tanévnyitón, hanem a lengyelországi Wroclawban kezdték. Ennek ellenére tanáraik büszkék lehetnek rájuk, mert ismét kiválóan szerepeltek. Négy ország 48 versenyzője küzdött az egyéni helyezésekért. Továbbá a négy ország 5 csapata került értékelésre, ahol a soroksáriak a III. helyezést szerezték meg az alábbi összeállításban:

Féth Milán 259,52 pont

Murcsik Gábor 236,68 pont

Kovács Attila 228,86 pont

Szűcs Petra 121,71 pont

A Lengyel Súlyemelő Szövetség 21. alkalommal rendezte meg Wroclawban a nemzetközi tehetségkutató versenyét, ahová a soroksári versenyzők is meghívást kaptak. A kiváló rendezés és magas színvonalú eredmények mellett a rendezők remek programokat is beiktattak a 4 napos rendezvénybe. Mindezek mellett az egyesület is biztosított szabadidős elfoglaltságot a versenyzőknek, melynek során látogatást tettek Körmöcbánya középkori városrészében és lehetőség nyílt a II. világháborús csehországi bunkerek megtekintésére. A hazavezető úton ellátogattak a lengyelországi Auschwitz és Birkenau koncentrációstáborba. Így nem csak a sportban való eredményesség, hanem a történelmi ismeretek bővítése is sikeres volt, ahogy azt már minden alkalommal megszervezik az egyesület vezetői.

Eredmények:

17 éven aluli lányok abszolút kategória (9 induló):

III. Szűcs Petra 109kg

14 éves fiúk abszolút kategória (8 induló):

VIII. Kaczur Zsolt 54kg

16 éves fiúk abszolút kategória (12 induló):

IV. Kovács Attila 178 kg

V. Karap Attila 166kg

17-18 évesek összevont abszolút kategória (17 induló):

II. Féth Milán 218kg

III. Murcsik Gábor 210kg

IV. Murcsik Ferenc 186kg

VI. Molnár Zoltán 190kg

 

Tovább folytatódik a kiváló nevelőmunka a súlyemelőknél

 

Tehetséges soroksári fiatal súlyemelőink 2007. szeptember 8-án szinte azonos időben két helyszínen léptek dobogóra a Budapest Válogatott tagjaként. Felvidéken a szlovákiai Sturovo (Párkány) városában, míg Délvidéken Subotica (Szabadka) városában. Mindkét helyszínen rangos nemzetközi esemény keretében vihették hírül határainkon túlra Szűcs Endre tanítványai kerületünk sportjának erejét. Kérdésünkre a felkészítő edző elmondta, hogy a december eleji utánpótlás Országos Bajnokságra kiváló felkészülési lehetőség volt ez a két megmérettetés, ahol 12 versenyző mérhette föl erejét és ezzel felkészültségi szintjét is. A Mikszáth Kálmán Általános Iskolában működő, edzőteremben sem állt meg a munka, ahol további 23 fő készül a korosztályok legnagyobb versenyére, az Országos Bajnokságra. A vezetőedző elmondta, hogy 25-30 versenyző kerülhet a döntőbe, akik közül 5-8 bajnoki címre is esélyes. Közülük kerül ki az októberi csehországi és a novemberi lengyelországi versenyek résztvevői. Az egyesületben az utánpótlásképzés folyamatos, így pár év múlva a népes létszámú kezdőkből újabb ügyes sportolók kerülhetnek országos és nemzetközi szintre.

A szabadkai verseny eredményei:

A budapesti csapat 5 ország 9 csapat közül a kiváló IV. helyezést szerezte meg. A csapat soroksári tagjai:

Copek Károly 235kg össztelj.

Féth Milán 213 kg.

A párkányi verseny eredményei:

Női abszolút kategória:

III. Tukarcs Viktória 141 sinclair pont

IV. Tukarcs Dóra 134 s. pont

V. Szűcs Petra 126 s. pont

VIII. Szabó Diána 112 s. pont

Kölyök abszolút kategória (7induló):

IV. Kaczur Zsolt 117 sinclair pont

VI. ifj. Szűcs Endre 96 s. pont

Ifjúsági abszolút kategória (9 induló):

III. Beleznai Zsolt 271 sinclair pont

VI. Murcsik Gábor 246 s.-pont

VII. Molnár Zoltán 234 s.-pont

 

A Budapest Válogatott csapata 3 ország 6 csapatából a IV. helyezést szerezte meg, az alábbi összeállításban (mindannyian soroksári versenyzők):

Ifj. Szűcs Endre

Kaczur Zsolt

Beleznai Zsolt

Murcsik Gábor

 

Toborzó

 

Az ország egyik legeredményesebb utánpótlás bázisa, a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület felvételt hirdet a most induló utánpótlás tanfolyamaira súlyemelés sportágban. Várjuk azon 10-18 éves korú fiúk és lányok jelentkezését, akik fogyni vagy éppen erősödni szeretnének. Edzések időpontja és helye: hétköznap 16-18 óra között a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában működő súlyemelő edzőteremben. Érdeklődni telefonon: Szűcs Endre kétszeres Kiváló Nevelőedzőnél: 06/70/550 50 30.