SÚLYOS HÍREK

Dani Gábor Világbajnokságra emelte magát

Görögországban Komotini városában, november 21-29. között került megrendezésre a súlyemelok Egyetemi és Foiskolás Világ Bajnoksága, ahol 48 ország 274 sportolója döngette a vasakat, a minél jobb eredmények reményében. A magyar Válogatottban a soroksári Dani Gábor is bizonyíthatta, hogy nem csak a tanulásban, de a sportban is élen jár. Így is lett, a színvonalas, kiválóan megrendezet Világ Bajnokságon Gábor az ólomsúlyban, az elokelo tizedik helyen végzett, 312 kg-os összetettel. Szakításban 140 kg-ig, lökésben 172 kg-ig jutott. A magyar csapat pedig VII. helyen zárta a versenyt. Gábor a Gyori Széchenyi István Egyetemen, ez évben szerzett közgazdász diplomát, kiváló minosítéssel! Az elmúlt évben megkapta a „Magyar Köztársaság jó tanuló, jó sportolója”, kitüntetést. A szerény 125 kg-os testsúlyú fiatalember elmondta, hogy munkája (egy szállítási vállalkozásnál szervezo), mellett készült élete eddigi legnagyobb eseményére. Nyolc éve tévedt le a súlyemelok közé, ahol Pirk János kezei alatt formálódott fegyelmezett, céltudatos kiváló sportolóvá. Ezután Szucs Endre edzoi irányítása alatt országos, és Európa Bajnoki helyezések követték egymást. A Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület meghatározó személyisége, aki nem csak sport eredményeivel, de kiváló személyiségével is példaképe egyesületének, mondta a klub elnök Szucs Endre. Csak így tovább soroksári súlyemelok!!

Soroksári súlyemelok újabb külföldi sikerei

November elso hétvégéjén Csehországban, Holesov városban, súlyemlo gála versenyen vettek részt, kerületünk eros lányai és fiai. Három ország, nyolc csapata, 57 versenyzoje küzdött csak lökés gyakorlattal (de abból négyszer) a díjakért. Ahol a fodíj egy száz kilogrammos malac volt. A szakvezetésnek némi gondot okozott a verseny elott, mi történik, ha malaca lesz a csapatnak és megnyerik a fodíjat, az ötszemélyes autóban hogyan férnek el hatan ?! Copek Károly kezében volt a döntés, ha teljesíti az utolsó 150 kg-os lökés gyakorlatát, megnyeri a malacot. Sajnos ez most nem sikerült, Karcsi az abszolult második hellyel, és egy fotellel vigasztalódott. A lányok abszolult versenyében Tukarcs Viktória 90 kg-os lökésével a második, míg Szucs Petra 73 kg-mal a harmadik lett. A gyerekek között ifj. Szucs Endre 50 kg-os lökés gyakorlata a harmadik helyet érte.

Két hét sem telt el, és Lengyelországban álltak újra küzdotérre a Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület fiatal tehetségei, a Budapest Válogatott tagjaként egy ifjúsági versenyen. November 14-16. között Oborniki város Önkormányzata látta vendégül a Fovárosi sportolókat, akik mindegyike kerületünk versenyzoje. A fiatalok nagyon készültek, ugyanis a Szövetség elnöke Szucs Endre megígérte, ha mindegyikük megjavítja az egyéni csúcsát, közös programként elmennek Oswiecinbe (Auswicz). Ezután nagyszeru versenyzéssel, mindenki szinte hiba nélkül teljesítette a feltételt. Így csapatban a harmadik helyen végeztek a fiúk, mindenki új egyéni csúcsokkal. Gratulálunk, és reméljük továbbra is szerényen, céltudatosan dolgoznak tovább a súlyemelo palánták!

Csapatverseny eredménye:

1. Oborniki 754 sincler pont.
2. Wroclav 694 sincler pont.
3. Budapest Válogatott (Kalocsai László 107 kg-os összetettel, Erdei Norbert 102 kg-os össz., Kaczur Zsolt 90 kg-os össz., ifj. Szucs Endre 91 kg-os össz.) 572 sincler pont.