Súlyos hírek

 

Első helyezés az éremtáblázaton,

11 év félszáz Országos Bajnok Soroksáron

 

2007 legrangosabb súlyemelő utánpótlás eseményét rendezték az oroszlányi Városi Sportcsarnokban november 30.-december 2. között. Az utánpótlás súlyemlő Országos Bajnokságon kerületünket a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői képviselték, nem is akár hogyan. A bajnokságon 32 egyesület 174 versenyzője küzdött az egyéni és csapat érmekért, valamint az éremtáblázaton való minél előkelőbb helyezésért. A soroksáriak kisebb meglepetésre a táblázat első helyén végeztek. A csapatbajnokságon pedig a kiváló második helyezést szerezték meg a lelkes és kiválóan motivált XXIII. kerületiek. Figyelemre méltó, hogy Bacsó Barnabás junior válogatott versenyző megszerezte saját maga harmadik ezzel együtt az egyesület 50. országos bajnoki címét.

Hogyan is lehet, hogy a mindössze 11 éve kerületünkben alapított sportegyesület megelőzte számtalan nagy múltú és eredményes sportági riválisát?

Szűcs Endre az egyesület elnöke, vezetőedzője és mondhatni mindenese elmondta, hogy a titok abban rejlik, hogy a szakmai munka során nem az élsport kerül előtérbe, hanem a fiatalok sporton keresztüli nevelése, melynek során testük és lelkük harmonikus fejlődése a fő cél. Így az évek alatt nem csak erejük nő, hanem eredményeik és tanulmányi előmenetelük is javul. Ezenkívül, mondja a „sikerek kovácsa” szükségünk van önkormányzatunk támogatására szűkebb és tágabb közösségünk összefogására, melynek eredményeképpen minden évben garantált a fejlődés és az előrelépés.

Ezután lelkesen beszélt kollegái, akik (társadalmi munkában) segítik munkáját, tanítványai és azok szüleinek feléje áradó szeretetéről, megbecsüléséről, ami erőt ad a napi küzdelmekhez.

Összességében elmondhatjuk, hogy jó kezekbe vannak a súlyemelő palánták és a már eredményes versenyzők, hiszen példaértékű összefogást tapasztalhatunk az egyesületnél, amely talán egész társadalmunk érdekeit szolgálja. Bízzunk benne, hogy még sok örömöt okozhat ez az erő kerületünk sportot szerető lakosainak.

Egyéni eredmények (1-6 helyezést elértek):

Serdülő nők:

63kg súlycsoport: II. helyezett Szabó Diána 92kg-os összteljesítmény

69kg: Országos Bajnok Szűcs Petra 114kg

+69kg: Országos Bajnok Tukarcs Viktória 149kg.

Serdülő fiú:

50kg: IV. helyezett Kalocsai Attila 99kg-os össztelj.

77kg: Országos Bajnok Kovács Attila 188kg.

Ifjúsági fiú:

69kg: V. helyezett Matis Viktor 180kg-os össztelj.

77kg: II. helyezett Beleznai Zsolt 210kg

85kg: IV. helyezett Molnár Zoltán 207kg

94kg: Országos Bajnok Féth Milán 230kg

+94kg: Országos Bajnok Bacsó Barnabás 280kg, II. helyezett Murcsik Gábor 207kg, III. helyezett Murcsik Ferenc 185kg

Junior nők:

53kg: Országos Bajnok Tukarcs Dóra 111kg-os össztelj.

 

A versenyzőket felkészítette Szűcs Endre szakedző és Kutlán Edina szakedző.

 

 

Utánpótlás I. oszt. csapatbajnokság végeredménye:

 

  1. Haladás VSE – 1903,1 pont
  2. Soroksári Súlyemelő és SzSE. – 1827,18 pont
  3. Tatabányai SC – 1703,18 pont
  4. ZTE Súlyemelő Klub – 1639,92 pont
  5. Kecskeméti TE – 1628,56 pont
  6. Oroszlányi VSE – 1606,2 pont

.

.

12. Téglás VSE- 812,89 pont

 

 

 

Kezdők a dobogón

 

A Budapesti Súlyemelő Szövetség immár hagyományosan december második hétvégéjén rendezte meg a főváros súlyemelő sportjának utolsó versenyét 2007-ben. Itt a kezdő versenyző jelöltek adhattak számot felkészültségükről. Jó volt nézni a 9-14 éves gyerekek lelkesedését, ahogy kipirult arccal néha könnyes szemmel, de mindenképpen hallatlan lelkesedéssel küzdöttek a felajánlott érmekért. Nem is maradt el a siker, hiszen a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői valamennyien éremmel a nyakukban térhettek haza.

 Kijelenthetjük, hogy kerületünk súlyemelő sportja kiválóan fejlődik, a jelentkezők számában és a képzésben nincs hiány. A sport sikereket elérni kívánó fiatalok előtt nyitva az út, hiszen a kerületben működő egyesület, ami az ország legjobb utánpótlás bázisa, továbbra is várja a 9-14 éves mozgásszerető gyerekeket. Jelentkezni lehet a Mikszáth Kálmán Általános Iskola, Sodronyos u. 28 alatt működő egyesületi edzőteremben 16-18 óráig vagy telefonon Szűcs Endre szakedzőnél, 06-70-550-50-30.

Eredmények:

Kölyök II.:

50kg: I. helyezett Kaczur Zsolt 90 pont

69kg: I. helyezett Purczeld Tamás 59 pont

+69kg: I. helyezett ifj. Szűcs Endre 90 pont

Kölyök I.:

56kg: I. helyezett Erdei Norbert 56kg-os össztelj.

62kg: I. helyezett Purczeld Péter 50kg

+69kg: I helyezett Kántor Dezső 77kg, II. helyezett Remsei Alex 64kg