Súlyos Hírek

Soroksári Súlyemelők a Válogatottban

XXVI. alkalommal rendezte meg a Budapesti Súlyemelő Szövetség a Budapest Kupa utánpótlás súlyemelő versenyt. Négy ország fiataljai mérték össze erejüket június 12.-én a Testvériség Elem utcai csarnokában. Kerületünk súlyemelőiért is szurkolhattunk, hiszen a fiúk csapatversenyében Bacsó Barnabás, Beleznai Zsolt, és Kovács Attila alkotta Budapest II. csapat, a figyelemre méltó II. helyezést ért el. A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület országosan is kiemelkedő eredményességét, ezen a versenyen nem csak a fenti fiúk „emelték” még magasabbra, hanem az igen tehetséges soroksári erős ( és persze csinos ), lányok is. Tukarcs Viktória, Szűcs Petra, és Tukarcs Dóra az egyéni abszolult utánpótlás lányok küzdelmében végzett az első három helyen. A szakvezetés kiváló menedzselésének köszönhetően, az itt első helyen végzett Tukarcs Dóra meghívást kapott a szeptemberben, Albániában megrendezendő Junior Európa Bajnokságra készülő válogatottba. Csakúgy, mint a fenti verseny második helyezettje, húga Viktória is. A fiúknál a jó formát mutató Bacsó Barnabás lett tagja a juniorok EB-re készülő válogatott keretnek. Tukarcs Viki és Szűcs Petra már biztos utazónak mondhatja magát, a július végi franciaországi Ifjúsági Európa Bajnokságra. És még nincs vége, Féth Milán, Beleznai Zsolt, és Szűcs Petra az októberi lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén öregbíthetik kerületünk hírnevét. Természetesen hírül adjuk eredményeiket és addig is szurkolunk  Szűcs Endre, és Kutlán Edina tanítványinak!! Hajrá So.S.E. !!

Edzőtáborban a súlyemelők

14. alkalommal szervezte meg nyári edzőtáborát a Soroksári S.Sz.S.E. Húsz utánpótlás korú versenyző tölthetett egy felejthetetlen hetet június végén, az alföldi Kisújszálláson. A programban szerepelt reggeli torna, úszás, lovaglás, asztalitenisz verseny, vers és prózamondó verseny, valamint Ki Mit Tud?. Termesztésen a tehetséggondozó program fő elemét, a napi kétszeri súlyemelő edzés szolgáltatta, és a hétvégi gyermek súlyemelő csapatverseny. Az izmok edzése mellet a vers és próza mondó verseny volt hivatott, az elme karban tartására, amit Kalocsai Máté és ifj. Szűcs Endre azonos pontszámmal nyert meg. Matis Viktor megvédte tavalyi elsőségét a ping-pong versenyen. Mindezek mellett a helyi emlékműveket is felkeresték a fiatal sportolók, és a 314 éves református templomban meghallgatták Sipos Árpád tiszteletes úr, a hitről és a templom történetéről szóló előadását. A tábor záró napján szombat délelőtt fogathajtó versenyen vettek rész (egyelőre nézőként) a súlyemelőink, majd főző, sumó, és „bikalovagláson” a helyi termál strandon. A sok-sok program záró akkordjaként tábortűz, és a „bűnösök” zálogkiváltása adott kiváló hangulatot. Majd a meghívott helyi sportbarátokkal együtt, több mint 50 fő lakott jól Szűcs Endre által főzött pincepörköltből.

Kisúj Kupa gyermek súlyemlő verseny, a Soroksáriak eredménye:

Csapatverseny : II. Soroksári S.Sz.S.E , 687 sincler pont ( Kalocsai Máté 25 kg-os összteljesítmény, Kaczur Zsolt 62 kg-os össztelj.,Kalocsai László 77 kg-os össztelj., Erdei Norbert 82 kg-os össztelj., Ifj. Szűcs Endre 85 kg-os össztelj., Kántor Dezső 92 kg-os össztelj., Remsei Alex 102 kg-os össztelj.)

A Súlyemelők köszönik Önkormányzatunk 14 éves anyagi, és erkölcsi támogatását, amely nélkül az Egyesületük működése lehetetlen volna.