Súlyos Hírek

Tukarcs Viktória és Szűcs Petra a vállogatottban

Május 17-én Budapesten szerepeltek a soroksári erős fiúk és lányok. A Testvériség Sport Egyesület látta vendégül a 39. alkalommal megrendezett Palota Kupa országos kiemelt verseny résztvevőit. A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület nem vett teljes létszámban részt az eseményen, mert a versenyzők nagy része a 3 héttel későbbi „Szigeti Sportvarázs” elnevezésű rendezvényen bemutató versenyt tartottak.
De aki ott volt, az kitett magáért, és szinte mindenki éremmel a nyakában térhetett haza. Tukarcs Viktória és Szűcs Petra voltak a nap hősei, ugyanis a színvonalas eseményt országos csúcsokkal is gazdagították! Viki hét, míg Petra három csúcsot adott át a múltnak. Kiemelkedő teljesítményükkel megváltották a repülőjegyüket a július 21-27. között a franciaországi Caenben megrendezendő Európa Bajnokságra!
A soroksári súlyemelő műhely folytatja eredményes nevelő munkáját, így ebben az évben is képviselik rangos eseményen kerületünket a sport világában. A felkészülés következő állomása a lengyelországi Piwica volt, ahol tovább menetelt Viki és Petra.Talán nem meglepő, hogy a május 31-ei versenyen újabb csúcsokat értek el. Ugyanezen a versenyen szintén bizonyította tehetségét Bacsó Barnabás és Beleznai Zsolt, akik teljesítményükkel a szeptemberi Junior Európa Bajnokságra készülő válogatott keretbe kerültek, és Albániában öregbíthetik kerületünk hírnevét!
A fent említett versenyzőket is láthattuk Közép-Európa legnagyobb szabadidős rendezvényén a „Szigeti Sportvarázs”-on, június 8-án, a Margit-szigeten. A Budapesti Súlyemelő Szövetség (melynek elnöke Szűcs Endre, csakúgy, mint a soroksári „emelő” műhelynek) tartott nagysikerű, egész napos bemutatót és interaktív foglalkozást. A budapesti egyesületek közül a soroksáriak képviselték nem csak a létszámban, de a minőségi eredményben is. Gratulálunk nekik!
Palota Kupa, Soroksáriak eredményei:
Szerdülő lány: + 63 kg-os súlycsoport: I. helyezett Szűcs Petra szakítás: 57 kg (új országos csúcs) lökés: 69 kg (új országos csúcs) összetett: 126 kg (új országos csúcs)
Ifjúsági nő: +69 kg: I. helyezett Tukarcs Viktória szakítás: 71 – 73 – 74 kg-os szakításokkal (mindhárom új országos csúcs) lökés: 82 – 85 -86 kg-os lökésekkel (mindhárom új országos csúcs) összetett: 159 kg (új országos csúcs)
Junior férfi korcsoport: 77 kg: I helyezett Beleznai Zsolt 216 kg-os össztelj.;
94 kg: I. Féth Milán 214 kg-os össztelj.;
105 kg: I. Murcsik Gábor 210 kg-os össztelj.; II. Murcsik Ferenc 190 kg-os össztelj.;
+105 kg: I. Bacsó Carnabás 265 kg-os össztelj.