Súlyos hírek


Budapest Bajnokságon a soroksári súlyemelôk

Kerületünk súlyemelői 2008. február 23.-án a Budapest Bajnokságon léptek először küzdőtérre ez évben. Az elmúlt évek sikerei töretlenül folytatódtak, a szezonnyitó fővárosi eseményen. A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület 22 versenyzője nagy sikerrel képviselte kerületünket. Új tehetségek jelezték a szakmai munka magas színvonalát, melyet a haladó versenyzők és kiemelt tehetségek eredményei is megerősítettek. A versenyzők odaadó, lelkiismeretes felkészüléssel, nagy izgalommal készültek az év első megméretetésére, melynek eredményeképpen szinte mindenki éremmel a nyakában, büszkén térhetett haza családjához és folytathatta a munkát egyesületében. Ki kell emelni a serdülő korcsoportban Szűcs Petrát, aki országos csúcsokat teljesített, csak úgy mint az ifjúsági korú Tukarcs Viktória. A fiúknál az ifjúsági korú Kovács Attila tűnt ki, aki szintén országos csúcsokat emelt.
Figyelemre méltó, hogy 12 első 5 második és 2 harmadik helyezést szerzett szakosztály. Valamint 2 abszolút kategóriás győzelem született Szűcs Petra és Tukarcs Dóra nevével (arannyal) fémjelezve. A szakvezetés két felnőtt versenyzőt állított rajthoz. A Junior Világbajnoki helyezett Simai Lászlót és a többszörös utánpótlás Országos Bajnok Copek Károlyt akik pozitív példát mutattak a fiataloknak. Valamennyi versenyzőnek és a most nem indulóknak a 2008. március 29.-én megrendezésre kerülő XI. Soroksár Kupára kell formájukat hozni, ott már nemzetközi mezőnyben.

Soroksáriak eredményei:
Fiú korcsoport: 40kg-os súlycsoportban: Budapest Bajnok Kalocsai Máté 83 ponttal
77kg: Budapest Bajnok ifj. Szűcs Endre 90 pont
+77kg: Budapest Bajnok Kántor Dezső 53 pont
Serdülő női korcsoport:
+63kg: Budapest Bajnok Szűcs Petra 120kg-os össztelj.
Serdülő fiú korcsoport: 62kg: Budapest Bajnok Erdei Norbert 66kg 85kg:
II. Remsei Alex 87kg
Ifjúsági női korcsoport: 63kg: Budapest Bajnok Szabó Diána 86kg
+69kg: Budapest Bajnok Tukarcs Viktória 151kg
Ifjúsági fiú korcsoport: 56kg: Budapest Bajnok Kalocsai Attila 104kg
77kg: Budapest Bajnok Kovács Attila 205kg
Junior női korcsoport: 53kg: Budapest Bajnok Tukarcs Dóra 119kg
Junior férfi korcsoport: 69kg: Budapest Bajnok Beleznai Zsolt 198kg, II. Matis Viktor 185kg
85kg: Budapest Bajnok Féth Milán 222kg, III. Molnár Zoltán 205kg
105kg: II. Murcsik Gábor 216kg, III. Murcsik Ferenc 192kg
Felnőtt férfi korcsoport: 77kg: II. Copek Károly 243kg
+105kg: II. Simai László 275kg
A versenyzőket felkészítette Szűcs Endre és Kutlán Edina.

Súlyemelő Grand Prix Kassán

2008. március 07-09.-én Kassán 26. alkalommal rendezték meg a város súlyemelő nagydíját. 6 ország 54 versenyzője küzdött az egyéni és csapat helyezésekért. Ezen a viadalon Budapestet a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület 4 fős csapata képviselte. Összevont korosztályokban zajlottak az egyéni küzdelmek, ahol figyelemre méltó sikerek születtek.
Az ifjúsági lányok abszolút kategóriás küzdelmében, Szűcs Petra a nála két évvel idősebbek között is negyedik tudott lenni, talán már nem meglepetés: Országos Csúcsokkal!!
Soroksáriak eredményei: 10-14 éves fiúk korosztálya: +69kg: III. Kántor Dezső 88 kg-os össztelj.
Ifjúsági lányok abszolút kategória (12 induló): IV. helyezett Szűcs Petra 132,32 sinclair ponttal; IX. helyezett Szabó Diána 102,85 sinclair ponttal
Ifjúsági fiúk(20 induló): XIV. Kalocsai Attila 172 sinclair ponttal.

Tukarcs Viktória: Új országos csúcsok

A magyar súlyemelő válogatott 2008. március 07-09. között Kassán vendégszerepelt nemzetközi csapatversenyen. A lány csapatban Tukarcs Viktória már sokadik alkalommal szerepelt a legjobbak között az ifjúsági válogatottban. A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület tehetséges versenyzője szakításban három új országos csúcsot ért el, és 72 kg-ig jutott. Lökésben 77kg sikerült, az új rekordot érő 82kg most kifogott Vikin. Edzője Szűcs Endre szerint Vikinek a munkához való hozzáállása sokat fejlődött, és a cél nem lehet más mint a Franciaországban július végén megrendezendő Ifjúsági Európa Bajnokságon dobogóra lépni, és állni!!
Eredmények: Ifjúsági női csapat - verseny: I. Lengyelország, II. Szlovákia, III. Magyarország (benne a csapat legjobbja: Tukarcs Viktória Soroksári S.Sz.S.E., 149kg-os össztelj.), IV. Wales, V. Bosznia-Hercegovina