Súlyos hírek

Tizenkettedik alkalommal adott otthont, kerületünk nemzetközi súlyemelô bajnokságnak, amely Soroksár Kupa néven vált mondhatjuk Európa szerte ismerté. Ebben az évben nyolc nemzet, 112 versenyzôje küzdött az érmekért és a serlegekért. A rendezô Soroksáriak mellet 12 hazai szakosztály is elhozta legjobbjait, az ország szinte minden szegletébôl. A Soroksári Súlyemelô és Szabadidôsport Egyesület egyként megmozdulva a kerületünk Önkormányzatának, és az International Visegrad Fund (www.visegradfund. org) anyagi támogatását élvezve, hat hónapig készült a sikeres és eredményes lebonyolításra. Az esemény fôvédnöki tisztét Geiger Ferenc polgármester úr és Dr. Aján Tamás úr az IWF elnöke és a NOB tagja látták el.
Március hónap utolsó szombatján a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában már reggel 7h-kor nagy volt a sürgés-forgás. Elôkerültek a vendégcsalogató ételek, és italok. Gyülekeztek a nap fôszereplôi a sportolók, és az érdeklôdôk is, akiket már messzirôl csalogatott a nemzetközi fôzôverseny elôkészületei.
A bejáratnál felállított bográcsok látványa, és a séfek rutinos ténykedése fokozta az esemény hangulatát. A gasztronómiai versenyben a hétszeres Országos Bajnok, örökös Országos Csúcstartó soroksári súlyemelô, Sajó Attila képviselte kerületünket. A századagos pincepörköltje a harmadik lett a nemzetközi fôzôversenyben!
Fél kilenctôl már a sporté volt a fôszerep, ekkor a legkisebbek 8-12 évesek léptek dobogóra és lelkesen emelgették a súlyokat.
A déli órákban már szinte be sem lehetett férni az iskola aulájában, ahol még az emelet is zsúfolásig megtelt, annak ellenére, hogy ez a szombat munkanap volt.
Szucs Endre aki most nem csak edzô, elnök hanem a rendezvény megálmodója, és fô szervezôje a kezdetektôl, elmondta:- „ Büszke vagyok arra, hogy Soroksáron meghonosodott a súlyemelés, és több mint ezer fiatal sajátította el az elmúlt másfél évtizedben a sportág alapjait. Közülük volt, aki hétszer szerzett Országos Bajnoki címet, de a legfontosabb hogy a sport általi nevelésnek köszönhetôen egészséges és a mozgást szeretô generációt nevelhetünk.” – fejezte be a soroksári súlyemelôk mestere.
A házigazda soroksári sportolók magabiztosan lettek a legeredményesebbek mind a hazai, mind a külföldi szlovák, cseh, lengyel, svájci, spanyol, litván és holland csapatokat megelôzve!
XII. Soroksár Kupán kerületünk fiataljai által elért eredmények:
Leány korcsoport: 36 kg-os súlycsoport:
I. Kneifel Réka 87 pont;
48 kg: I. Horváth Boglárka 83 pont, II. Erdei Nóra 78 pont.
Fiú korcsoport:
40 kg-os súlycsoport: II. Kalocsai Máté 69 pontos össztelj.;
62 kg: I. Kaczur Zsolt 73 pontos össztelj.;
+77 kg: I. ifj. Szucs Endre 65 pontos össztelj.
Serdülô fiú:
45 kg: IV. Pillmayer Márk 43kg-os össztelj.;
62 kg: IV. Kalocsai László 107 kg-os össztelj.;
69 kg: IV. Erdei Norbert 111 kg-os össztelj.;
85 kg: II. Remsei Alex 124 kg-os össztelj.
Ifjúsági nô:
+69 kg: I. Szucs Petra 132 kg-os össztelj.
Junior nô:
53 kg: I. Tukarcs Dóra 111 kg-os össztelj., III. Horváth Erzsébet 55 kg-os össztelj.;
+75 kg: I. Tukarcs Viktória 169 kg-os össztelj., II. Máté Nikolett 77 kg-os össztelj.
Junior férfi:
69 kg: I. Beleznai Zsolt 215 kg-os össztelj., VI. Matis Viktor 165 kg-os össztelj.;
85 kg: II. Kovács Attila 220 kg-os össztelj., III. Féth Milán 208 kg-os össztelj.;
94 kg: II. Murcsik Gábor 205 kg-os össztelj.;
105 kg: Murcsik Ferenc, érvényes gyakorlata nem volt;
+105 kg: I. Bacsó Barnabás 277 kg-os össztelj.
Felnôtt nô:
+75 kg-os súlycsoportban: I. Kutlán Edina 130 kg-os össztelj.
Felnôtt férfi:
62 kg: I. Pálinkás Roland 175 kg-os össztelj.;
105 kg: I. Vatai Viktor 289 kg-os össztelj.;
+105 kg: I. Dani Gábor 332 kg-os össztelj.
A versenyen 4 korosztályban férfi és nôi kategóriában összesen nyolcan részesültek kupadíjazásban az elért abszolút eredményük alapján. A 8 díjazott közül 3, a házigazda soroksári versenyzôk közül került ki.
Soroksáriak korosztályos abszolút eredményei: Leány korosztály abszolút legjobbja, aki elnyerte a Soroksár Kupát: Kneifel Réka 87 ponttal.
Junior nôi korosztály abszolút legjobbja, aki elnyerte a Soroksár Kupát : Tukarcs Viktória 171,3233 sinclair ponttal.
Felnôtt nôi korosztály abszolút legjobbja, aki elnyerte a Soroksár Kupát : Kutlán Edina 130,6680 sinclair ponttal.