Súlyos hírek

Soroksári súlyemelés: jeles!

Jelesre vizsgáztak kerületünk súlyemelôi a 2008.12.05-07.-e között rendezett Nyíregyházi utánpótlás OB-n. Öt bajnok, 10 új országos csúcs, éremtáblázat és Csapat Bajnokság II. helyezés, sok-sok érem és más értékes helyezés- számolt be tanítványainak szereplésérôl Szucs Endre, aki a bajnokság legeredményesebb edzôje lett! 27 szakosztály 171 versenyzôje küzdött a Bajnoki címért, köztük a soroksári fiatalok, akik minden dicséretet megérdemelnek, hiszen náluk több gyôzelmet senki sem szerzett. Több mint elismerésre méltó, a Csapat Bajnokságban megszerzett II helyezés, amit az egyéi versenyek keretében rendeztek. Több tízezer kilót mozgattak meg a fiúk-lányok a felkészülés alatt, úgy látszik megérte! De az ötödik bajnoki címét begyujtô, edzôi munkát is vállaló, Bacsó Barnabás szerint a sikerhez kell többek között, kitartás, jó közösség, és kiváló edzôi és menedzsment munka is.

Egyéni küzdelmekben elsôként kezdett a Német Nemzetiségi Gimnázium tanulója, a15 éves Szucs Petra. Magabiztosan megvédve tavalyi elsôségét a serdülôk között +63 kg-os súlycsoportban, és Országos Bajnok lett 137 kg-os összetett eredménnyel, ami új országos csúcsot is ért. Csak úgy, mint Petra 63 kg-os szakítása és 74 kg-os lökése. Mindezek mellet Petra lett a korosztálya abszolult legjobbja, ami pénzdíjjal és egy szép kupával járt.

Az ifjúsági, 17 éves Tukarcs Viktória +69 kg-os súlycsoportban, szintén megvédve tavalyi elsôségét, és Országos Bajnok lett 163 kg-os összetett eredménnyel, ami új országos csúcs. Csak úgy mint Viki 87 kg-os lökése. Mindezek mellet Viktória lett a korosztálya abszolult legjobbja, kiváló teljesítménye pénzdíjjal és egy szép kupával került elimerésre.

A még csak junior ám az ez évi Felnôtt Nôi OB Bajnoka, Tukarcs Dóra az 53 kg-os súlycsoportban, magabiztosan megvédve tavalyi elsôségét, és Országos Bajnok lett 113 kg-os összetett eredménnyel.

De a fiúk sem akartak lemaradni a lányoktól, így a titkos esélyes ifjúsági korosztályú, Kovács Attila sem aki bizonyítni készült tehetségét. Attila hatalmas taktikai harcban bizonyult a 77 kg-os súlycsoport legjobbjának, megvédte tavalyi elsôségét, és Országos Bajnok lett 207 kg-os összetett eredménnyel, ami új országos csúcs. Csak úgy, mint Attila mindhárom (!) lökés gyakorlata, melynek a vége 117 kg lett.

A junior Beleznai Zsolt 77 kg-os súlycsoportban akart meglepetést okozni, és egy év után ismét gyôzelemre törni. Ez most nem sikerült Zsolt 222 kg-os összetett eredménnyel II. lett.

A szintén junior Féth Milán a 85 kg-os súlycsoportban a IV. lett, 223 kg-mal. Két súlycsoporttal feljebb, a 105 kg-ban Murcsik Gábor 200 kg-os összetettel a III.helyen végzett. És minden jó ha a vége jó, a junior (király) kategóriában a +105 kg-ban, kettôs soroksári sikerrel ért véget az OB. Murcsik Ferenc 203 kg-os összetettel a II. lett. A Bajnok pedig Bacsó Barnabás, aki ötödik alkalommal bizonyult legyôzhetetlennek, és 284 kg-os eredményt ért el. Gratulálunk a jeles osztályzathoz!

Kezdôk a dobogón!

A Budapesti Súlyemelô Szövetség november 29.-én rendezte meg a fôváros súlyemelô sportjának utolsó versenyét 2008-ban. Itt a kezdô versenyzô jelöltek adhattak számot felkészültségükrôl. A legkisebbeknek (13 éves kor alatt), elég volt egy tornabottal bemutatni a technikát. Mert a zsuri a gyakorlatok „szépségét” pontozta, itt a maximum 90 pont lehetett. Jó volt nézni a gyerekek lelkesedését, ahogy kipirult arccal néha könnyes szemmel, de mindenképpen hallatlan lelkesedéssel küzdöttek a felajánlott érmekért. Nem is maradt el a siker, hiszen a Soroksári Súlyemelô és Szabadidôsport Egyesület versenyzôi valamennyien éremmel a nyakukban térhettek haza.
Kijelenthetjük, hogy kerületünk súlyemelô sportja kiválóan fejlôdik, a jelentkezôk számában és a képzésben nincs hiány. A sport sikereket elérni kívánó fiatalok elôtt nyitva az út, hiszen a kerületben muködô egyesület, ami az ország legjobb utánpótlás bázisa, továbbra is várja a 9-14 éves mozgásszeretô gyerekeket. Jelentkezni lehet a Mikszáth Kálmán Általános Iskola, Sodronyos u. 28 alatt muködô egyesületi edzôteremben 16-18 óráig vagy telefonon Szucs Endre szakedzônél, 06-70-550-50-30.

A soroksári fiatalok eredmények:
Lányok (8-10 évesek):
27 kg-os súlycsoport:
I. helyezett Kaczur Dominika 77 pont;
30 kg-os s.cs.:
I.helyezett Kneifel Réka 81 pont.
Fiúk (10-12 évesek):
40 kg-os s.cs.:

I. helyezett Kalocsai Máté 79 pont.;
56 kg-os s.cs.:
I. helyezett Kaczur Zsolt 90 pont.;
+77 kg-os s.cs.:
I helyezett ifj. Szucs Endre 90 pont.
Serdülôk (13-15 évesek):
62 kg-os s.cs.:

I helyezett Kalocsai László 105 kg összteljesítménnyel..,
II. helyezett Erdei Norbert 97 kg össz. telj.
85 kg-os s.cs.:
I helyezett Remsei Alex 117 kg-os össz. telj.;
+94 kgos s.cs.:
I helyezett Varga Domonkos 166 kg-os össz. telj.