Súlyos hírek

Soroksári súlyemelők Litvániában

2009. április 29-én indult el a soroksári súlyemelők 5 fős csapata Szűcs Endre szakedző vezetésével a távoli Litvániába.
Megérte a hosszú utazás, ugyanis nem kellett csalódnunk: Kaunas valóban olyan volt, mint amilyenre számítottunk. A magyar ember szemének különleges épületekkel, a hangulatos sétálóutcával, a rendkívül egészséges ételekkel és a litvánok hatalmas vendégszeretetével, valamint közvetlenségével. Kaunas kedves és barátságos helyként mutatkozott be nekünk. A programok során szoros barátságot kötöttünk a helyi állat kertben egy pelikánnal, megtekintettük a 2011-es atlétikai EB helyszínét, és a világhírű kaunasi kosárlabda csapat létesítményeit.
Természetesen nem csak várost nézni utaztunk ilyen messzire; május 2-án, szombaton várt még ránk egy megmérettetés. Hangulatos verseny keretében mérkőztünk meg az északi államok legjobbjaival, többek között Lengyelország, Észtország és természetesen Litvánia csapataival.
A verseny napján a Soroksáriak közül elsőként Tukarcs Dóra lépett a dobogóra, aki öt magabiztos fogással nyerte meg a hölgyek versenyét 112 kg-os összetett eredménnyel.
A serdülő fiúk versenyében Kaczur Zsolt (ö.: 104 kg), valamint Erdei Norbert (ö.: 114 kg) mutatták meg milyen erősek a magyarok. Eredményeikkel egy-egy bronzérmet szereztek csapatunknak.
A legerősebbek között végül, de nem utolsó sorban Vatai Viktor mutatta meg tehetségét. 300 kg-os összetett eredménnyel, valamint 6 jó gyakorlattal utasította maga mögé a külföldi versenyzőket, ezzel súlycsoportja, valamint az egész mezőny legjobbja címet zsebelhette be. A csapatbajnokságban a két arany-, és a két bronzérem az előkelő 3. helyet jelentette a soroksári súlyemelőknek.

DORKA

Felsőfokon a tanulásban és a sportban

A 2008-2009. tanévi Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot 2009. április 18-án, szombaton rendezték meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Egyesületünket 5 versenyző képviselte. A lányok közül Tukarcs Dórának (Zsigmond Király Főiskola) sajnos nem sikerült érvényes szakító gyakorlatot bemutatnia, pedig a bajnoki cím biztos várományosa volt. A férfiak versenyében 77 kg-ban Copek Károly (Debreceni Egyetem) nagyszerű teljesítményt nyújtott. Hat jó fogásával, 280 kg-os összeteljesítménnyel a súlycsoportján kívül, az abszolút legjobbnak járó Bajnoki Kupát is megnyerte. A 85 kg-os súlycsoportban Féth Milán (SOTE - Testnevelési és Sporttudományi Kar) ezüstérmes lett 225 kg-os teljesítménnyel. A 105 kg-os súlycsoportban Murcsik Gábor (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) bronzérmes lett 216 kg-mal, míg Varga Domonkos (SOTE - Testnevelési és Sporttudományi Kar) 4. helyezést ért el 170 kg-os teljesítménnyel.