Súlyos hírek

Utánpótlás Súlyemelő Országos Bajnokság

2009. év legrangosabb súlyemelő utánpótlás eseményét rendezték az oroszlányi Városi Sportcsarnokban október 30.-31.-e között. Az Országos Bajnokságon kerületünket a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői képviselték, nem is akár hogyan. A Bajnokságon 31 egyesület 221 versenyzője küzdött az érmekért, valamint az éremtáblázaton való minél előkelőbb helyezésért. A Soroksáriak a táblázat ötödik helyén végeztek. Az első napon a serdülők küzdöttek, közülük 77 kg-os súlycsoportban Erdei Norbert 117 kg-os összetettel, a hatodik helyen zárt. Remsei Alex 85 kg-ban 121 kg-os összetettel, az ötödik lett. Másnap az ifjúsági lányok között Szűcs Petra jeleskedett, +69 kg-os súlycsoportban 139 kg-os összetettel begyűjtötte harmadik Bajnoki címét. Petra ezen túl a korosztályának legeredményesebb versenyzőjeként, egy hatalmas kupát, és jutalmat vehetett át a szövetség elnökétől, Dobos Imrétől. Tukarcs Dóra sem okozott csalódást szurkolóinak ezen a napon. A törékenynek tűnő 53 kg-os súlycsoportú junior lány 112 kg-os összetettel, megszerezte hatodik Bajnoki címét. Továbbizgulhattunk, mert a java még ezután következett. Hiszen a junior fiúk voltak, ezután Szűcs mester favoritjai, ahol az 56 kg-os súlycsoportban Kalocsai Attila 110 kg-os összetettel harmadikként zárt. A sérülten versenyző 69 kg-os Matis Viktor ötödik lett, 155 kg-os összetettel. Majd jött látott és győzött a „Vezír”, a 85 kg-os súlycsoportú Beleznai Zsolt. A junior válogatott versenyző megszerezte 232 kg-os összetettel, saját maga ötödik ezzel együtt, az egyesület 60. Országos Bajnoki címét. Nagy küzdelmekben helyt álltak a többiek is, 94 kg-os súlycsoportban Féth Milán 205 kg-ot teljesített és harmadik lett. A Murcsik fivérek taktikusan nem egymás ellen versenyezetek Gábor 105 kg-os súlycsoportban lett harmadik, 210 kg-os összetettel, Ferenc +105 kg-os kategóriában állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Ezután büszkén konstatálta, hogy 215 kg-os teljesítményével végre megelőzte bátyját.

Szűcs Endre az egyesület elnöke, vezetőedzője és mondhatni mindenese elmondta, hogy büszke tanítványaira, a szakmai munka során nem csak az élsport kerül előtérbe, hanem a fiatalok sporton keresztüli nevelése, melynek során testük és lelkük harmonikus fejlődése a fő cél. Így az évek alatt nem csak erejük nő, hanem eredményeik, és tanulmányi előmenetelük is javul. Ezen kívül, mondja a „sikerek kovácsa” szükségünk van önkormányzatunk támogatására, szűkebb és tágabb közösségünk összefogására, melynek eredményeképpen minden évben garantált a fejlődés, és az előrelépés.

Ezután lelkesen beszélt kollegái, akik (társadalmi munkában) segítik munkáját, tanítványai és azok szüleinek feléje áradó szeretetéről, megbecsüléséről, ami erőt ad a napi küzdelmekhez.

Összességében elmondhatjuk, hogy jó kezekbe vannak a súlyemelő palánták és a már eredményes versenyzők, hiszen példaértékű összefogást tapasztalhatunk az egyesületnél, amely talán egész társadalmunk érdekeit szolgálja. Bízzunk benne, hogy még sok örömöt okozhat ez az erő kerületünk sportot szerető lakosainak.