Súlyos hírek

Szünidőben is súlyemelés

Nem volt a nyáron „uborka szezon” a soroksári súlyemelőknél, idén nyáron a napközis gyerekek mindennapjaiba sikerült becsempészni több alkalommal is sportfoglalkozásokat.

A „sportos” napokon a gyerekek megismerhettek számukra ismeretlen, és teljesen új mozgásformákat is, úgy mint a súlyemelés technikáját.

A már rutinos versenyzők örömmel nézték a csetlő-botló gyerekek lelkes igyekezetét. A Mikszáth Kálmán Általános Iskolában „dolgozó” Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői Svájcban kezdték a nyári verseny idényt, június közepén. Copek Károly, Tukarcs Viktória, ifj. Szűcs Endre, Tukarcs Dóra, és Szűcs Petra Lausanne város bajnokságán, a csapatversenyben a II. helyet szerezték meg. A sok program között, Genfi tó partjánál megcsodálták a Mont Blanc csúcsát, és megtekintették az Olimpiai Múzeumot. Ezután augusztus végén Szabadkán szerepelt a Dani Gábor, Vatai Viktor, Féth Milán összeállítású soroksári csapat, és öt ország tíz csapata közül az értékes IV. helyet szerezték meg. Dani Gábor a harmincfős egyéni küzdelemben 322 kg-os összetett eredményével, a III. helyen végzett. Szeptember első hétvégéjén két delegáció indult, két távoli országba, hogy öregbítse kerületünk hírnevét. Litvániában, Panevezis városa rendezett meghívásos versenyt, ahol hat ország közel hetven versenyzője küzdött a helyezésekért. Kaczur Zsolt, Erdei Norbert, és ifj. Szűcs Endre kiválóan helyt állt a mezőnyben, és gazdag élményekkel térhettek haza. Legyelország, Wroclaw városa egyik kedvence a súlyemelőinknek, mondta Szűcs Endre a versenyzőket fel készítő szakember. Céltudatosan, és úgy érzem sikeresen, menedzseljük sportolóinkat, akik ez évben is kilenc külföldi versenyen vettek, vesznek részt. Tehetséggondozó programunkba bekapcsolódott, Oravecz Zoltán úr cége, a Budapest Airport Minibusz Kft., így fiatal tehetséges versenyzőink, külföldi sport sikereit továbbra is biztosítani tudjuk. A XXIII. Wroclaw Grad Prix bajnokságon, öt ország 11 csapatának 64 versenyzője mérte össze erejét. Itt a soroksári erős fiúk és lányok csapatban a IV. helyen végeztek. Kneifel Réka, és Tukarcs Viktória korosztálya abszolút bajnoka lett. Míg Féth Milán negyedik, Murcsik Gábor ötödik, és Murcsik Ferenc hatodik lett korcsoportja abszolút versenyében.

Szurkolunk Szűcs Petrának, aki tagja az Ifjúsági Olimpiára készülő válogatottnak, és szeptember 11.-én, Izraelben Eilat városában áll küzdőtérre az Ifjúsági Európa Bajnokságon. Legközelebb a nyíregyházi Felnőtt OB-n láthatjuk Szűcs mester tanítványait, és várjuk az újabb sikereket!

Sumo-Sok(k)!

Idén augusztus 21-23 között kerül megrendezésre a svájci Renens városában a Sumo Európa-Bajnokság. A magyar csapat tagja volt, Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület Sumo Szakosztályának versenyzője, a 19 éves Murcsik Ferenc (edzője: Szűcs Endre), aki szoros válogató versenyek izgalmas csatáiban vívta ki a jogot az indulásra!! Szombat este fél nyolckor lépett dohióra az U21-es kategória -115kg-os súlycsoportjában a soroksári sportoló. Az első mérkőzésén az ukrán ellenfele gyorsabb rajtjának köszönhetően kikapott. Mivel az ellenfél menetelése töretlen volt, így lehetőség lett vigaszágon tovább küzdeni a bronzéremért. Második körben bolgár riválisánál jobban sikerült a startja, de egy kontraakciót követően, a nála 10 kg-mal nehezebb ellenfele kiemelte, és a rekontrája sem sikerült, így alul maradt a versenyzőnk. Ferenc első sumo világversenyén végül a 7. helyet szerezte meg. Gratulálunk!!