Súlyos hírek

Szabadkai sikerek

A 2010. augusztus 21-én, 25. alkalommal megrendezett Szabadka Kupa nemzetközi súlyemelőversenyre a Budapesti Súlyemelő Szövetség meghívást kapott, a Budapest Válogatott pedig kizárólag soroksári sportolókból állt.
Az esményt megelőző napon Szűcs Endre, a csapatvezetője megvendégelte a versenyzőket a város egyik legjelentősebb magyar szórakozóhelyén, a Népkertben, ahol helyi édességeket is megkostólhattak, és az ismerős mulatós slágerek hallatán végül táncra is perdültek.

A versenyen 6 ország közel 50 versenyzője mérte össze erejét csapatversenyben. A nők versenyében Tukarcs Viktória III., míg nővére, Tukarcs Dóra a IV. helyet szerezte meg egyéniben. A csapatversenyben Budapest I. csapata Copek Károly, Beleznai Zsolt, Féth Milán összeállításban a IV. helyet, Budapest II. csapata Ifj. Szűcs Endre, Murcsik Gábor, Tukarcs Viktória összállításban VI. lett. Az eseményt a jubileumi alkalomból elhangzó ünnepi beszédek és a szabadkai súlyemelésért dolgozó sportvezetők munkájának elismerésével zárult.

Ezt követően fakultatív programként lehetőség volt egy sajátos városnézésre. A vacsorát követően Kiss Ferenc, a szabadkai egyesület vezetője sétára invitálta az egyesület tagjait, amely során megismerkedhettek Szabadka jelentősebb épületeivel, tereivel, emlékműveivel, illetve a város, valamint Délvidék történetéről, az ott élő emberek szokásairól is kaptak beszámolót. Az esti túra egyik állomása a szecessziós stílusú Városháza melletti téren rendezett nagy szabású népzenei fesztivál volt, végezetül pedig a már jól ismert Népkertbe pihenhette ki a csapat a verseny fáradalmait.

Murcsik Gabi

Eredmények:
Tukarcs Dóra IV.hely, 101 kg
Budapest I. csapat IV.hely: Copek Károly 215 kg, Beleznai Zsolt 195 kg, Féth Milán 215 kg.
Budapest II. csapat VI. hely: Tukarcs Viktória 150 kg, Ifj. Szűcs Endre 165 kg, Murcsik Gábor 200kg

Soroksáriak a legjobbak közt!

A nyár nem csak a pihenésről szól a kerület legjobb sportolói számára, ugyanis hagyományosan a nyári hónapokban rendezik meg a Heraklész edzőtáborokat, ahol az ország legeredményesebb versenyzőinek kötelező a részvétel. A táborokban a kemény, napi kétszeri súlyemelő edzések mellett a megjelennek kulturális és szakmai programok, ami az ifjú versenyzők testi és szellemi fejlődését egyaránt segíti.

A Szűcs Endre vezetőedző által írányított kisújszállási edzőtáborban Szűcs Petra és Tukarcs Viktória képviselte Soroksárt.
A tatai NUPI táborban Kaczur Zsolt és Szűcs Endre vesz részt.

Képek forrása: MSSZ