Súlyos hírek

Soroksári edzőtábor Kisújszálláson

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület június 21-27. között tartotta, immár 16. alkalommal hagyományos kisújszállási edzőtáborát.
Az ifjú sportolók számára lehetőség nyílt megismerni a versenysport valódi arcát, emellett számos kulturális és egyéb sporttevékenység színesítette a tábor programját.
A test fejlesztését szolgálták a napi kétszeri edzések, a reggeli tornák valamint az Erzsébet Gyógyfürdőben történő úszás és strandolás. Szellemi táplálékként a súlyemelőink, megismerték Kisújszállás történelmét, a református templomban tanulmányozhatták, hogyan működik egy orgona. A Horváth tanyán a várost alapító kunok történelméről és életmódjáról hallgattak meg előadást, meg az ősi állattartást, illettve lovagolás is szerepelt a programban. A Papi Lajos Alkotóházba a szobrász művei mellett történelmi személyiségekről, vallási jelentekeről és mesefigurákról alkotott szalmabábukat tekintettek meg.
Tudásuk öszemérésére több lehetőség is adódott. A pingpong versenyen Kaczur Zsolt diadalmaskodott, csocsóban a Szűcs testvérek - Petra és Endre - nem találtak legyőzőre, míg a nagysikerű Ki-Mit-Tudon Murcsik Ferenc, Féth Milán és Murcsik Gábor Casting című rögtönzéses darabja nyert.
A tábor fénypontjául a szombaton megrendezett Kisúj Kupa kiemelt súlyemelő verseny szolgált, ahol versenyzőink mind egyéniben, mind csapatban bemutatták mennyit fejlődtek a tábor során. A csapatverseny érdekessége az itt debütáló lebonyolítási forma volt, melyszerint a csapattagok sorsolással kerültek kiválasztásra, így más klub sportolóival kellett együtt minél jobb eredményt elérni a versenyzőknek és az edzőknek.
A nagy eseményt követően tábortűz mellett, a vendéglátó kisújszállási egyesület tagjaival közösen elfogyasztott vacsora, majd a hét során "vétkesek" zálogkiváltása zárta a tábort.

Soroksáriak is segítették az új csapatverseny debütálását

"Idén jubilált a Kisújszállási Súlyemelő Egyesület és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei súlyemelő szövetség által megrendezett Kisúj Kupa súlyemelő verseny, ugyanis immár 10. alkalommal került megrendezésre az esemény június 26-án. A verseny két részben zajlott le: délelőtt rendezték meg az egyéni korosztályos versenyeket, ahol az utánpótlás és a felnőtt versenyzőkmutatták be tehetségüket, délután pedig az újfajta csapatverseny premiere következett. A csapatverseny különlegességét az adta, hogy a négy meghívott egyesület - Kecskemét, Soroksár, Téglás és a házigazda Kisújszállás - versenyzői nem egyesületek szerint indultak, hanem a csapatok sorsolással lettek összeállítva, így más klubbok sportolóival együttműködve kellett minnél jobb eredményt elérni a versenyzőknek és az edzőknek.A 3 fős csapatok izgalmas csatát vívtak, ahol végül Téglás II. bizonyult a legjobbnak őket a Téglás I., majd a Kisújszállás I. csapat követte. Összegzésként elmondható, hogy színvonalas verseny került megrendezésre Kisújszálláson, az átalakított csapatverseny pedig segít fejleszteni a sportemberi értékeket, illetve lehetőséget ad az edző-versenyző viszony javulására.

Soroksári versenyzők eredményei a Kisúj Kupán:
Lányok:
36 kg: I.Csipkés Erika 86 pontII. Kneiffel Réka 81 p.
Fiúk:40 kg:I. Verda Roland 85 p.II. Kiss Norbert 82 p.III. Szalontai Balázs 81 p.50 kg:I. Légrádi Márk 77 p,56 kg:I. Jakab Sándor 86 p.
Serdülő nők:58 kg:I. Erdei Nóra 56 kg
Serdülő férfiak:62 kg:I. Fehér Roland 65 kg
Ifjúsági férfiak:85 kg:II. Remsei Alex 125 kg
Felnőtt férfiak:56 kg:I. Sajó Attila 167 kg69 kg:I. Copek Károly 215 kg77 kg:I. Győri Péter 185 kg94 kg:I. Kaucsár Lóránt 170 kg105 kg:III. Murcsik Gábor 195 kg
Csapatverseny:
Féth Milán 205 kg (241 Sinclair pont, Soroksár I csapatban)
Murcsik Ferenc 205 kg (223 p. Soroksár II)
Kaczur Zsolt 145 kg (203 p., Kisújszállás I.)
Erdei Norbert 142 kg (182 p., Kisújszállás I.)
Kalocsai László 126 kg (198 p, Kisújszállás II.)
Szűcs Endre 163 kg (176 p, Kecskemét II.)

Korcsoportja legjobbjaként Erdei Nóra és Féth Milán különdíjban részesült.