Súlyos hírek

Súlyemelő EB: Szűcs Petra ötödik

Cipruson, Limassol városában rendezték meg november utolsó hetében, az ez évi junior súlyemelő Európa Bajnokságot. Kerületünket a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzője, Szűcs Petra képviselte, a válogatottban. A még csak 17 éves ifjúsági korosztályú Petra, kiválóan helyt állt egy korcsoporttal feljebb, a junioroknál. Összetettben 153kg-ot ért el, így ötödik lett a harminc országot felvonultató viadalon. Szakításban negyedik, lökésben ötödik lett a mezőny legfiatalabbja ként. Kérdésünkre Petra elmondta. –„Nagyon büszke vagyok erre az eredményre, négy EB-n vettem eddig részt, helyezésben a ciprusi az eddigi legjobbam. Köszönöm a támogatását az iskolám, a Német Nemzetiségi Gimnázium tanárainak, és az Egyesületemnek!! Célom a jövő évi Világ és Európa Bajnokságokon érmet szerezni, és megőrízni kitűnő bizonyítványomat. Álmom a 2016-os Olimpián résztvenni!”

Petrátnak, és a soroksári súlyemelőknek legközelebb a jövő februári Budapest Bajnokságon, majd egy hazai rendezvényen március 26.-án, a XIV. Soroksár Kupa nemzetközi bajnokságon szurkolhatunk.

K.ZS.

Sporttal, a testi-lelki fejlődésért

A Budapesti Súlyemelő Szövetség által életre hívott Tehetségkutató versenysorozat, immár harmadik fordulójához érkezett november 17-én. A rendezésért ezúttal a Soroksári SSZSE volt felelős, a helyszín, pedig a XXIII. kerületi Mikszáth Kálmán Általános Iskola volt. A dobogón ez alkalommal is közel két tucat lelkes fiatal mutatta be tehetségét, könnyedén túllépve a kezdeti izgatottságon.
A versenyt Szabóné Makra Ágnes, az iskola igazgatóasszonya nyitotta meg - aki egyben vállalta a verseny fővédnöki tisztségét is - beszédébe kiemelte a sport jellemformáló mivoltát és fontosságát a nevelés terén napjainkban, majd megköszönte a soroksári súlyemelőknek a fáradságos munkáját a tehetséggondozásban és a versenyrendezésben.
A verseny eredményhirdetése formabontó volt, ugyanis az elért teljesítményt figyelembe véve különböző minősítési szintek lettek kijelölve, hogy a jövő sportemberei felmérhessék, hogy jelenleg milyen szinten vannak, illetve motiválja őket, hogy mihamarabb "magasabb szintre léphessenek.".
Az eredményhirdetésnél mindenki meghatottan, és büszkén vette át a megérdemelt medált, és lelkesen kérdezték edzőjüket, Szűcs Endrét: - „Mikor lesz a következő verseny???……...”

A soroksári sportolók eredményei (8-12 éves leány, és 8-12 éves fiú korosztály):
Aranyminősítés (I. helyezés) értek el: Csipkés Erika, Kneifel Réka, Fancsali Kristóf, Barta Krisztián, Rakaczky Dávid, Kiss Norbert, Szalontai Balázs, Jakab Sándor , Csiklya Benjámin, Barta Patrik.
Ezüstminősítést (II. helyezés) értek el: Varga Edit, Rigler Fanni , Kazai Henrietta, Kiss Renátó.
Bronzminősítést (III. helyezés) értek el: Belovay Ferenc, Buri József.

A verseny készült képgaléria megtekintése