Köszönet!

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület ezúton szeretne köszönetet mondani mindazon támogatóinak, akik 2011-ben keletkezett személyi jövedelemadójuk 1%-át az egyesületnek ajánlották fel. A felajánlásokból 111 603.- Ft-ot utalt át az adóhivatal az egyesület bankszámlájára, amit versenyzőink tehetséggondozására fordítottunk.

Ez évben is köszönettel várjuk felajánlásukat,
Adószámunk : 18230587-1-43

Köszönettel az Egyesület tagjai nevében:
Szűcs Endre
elnök

1% felhasználás 2011

1% felhasználás 2010

1% felhasználás 2009


Sorksári éremzuhatag a Budapest Bajnokságon

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület nagy sikerrel képviselte kerületünket, a 2011.02.26.-án megrendezett Budapest Bajnokságon. Tíz szakosztály 79 versenyzője küzdött az érmekét és a kupákért. A versenyzők odaadó, lelkiismeretes felkészüléssel, nagy izgalommal készültek az év első nagy megméretetésére, melynek eredményeképpen szinte mindenki éremmel a nyakában, büszkén térhetett haza családjához és folytathatta a munkát a soroksári erős emberek műhelyében.
Figyelemre méltó, hogy 16 (!) első, 7 második, és 5 harmadik helyezést szerzett a szakosztály. Valamint Szűcs Petra abszolút kategóriás győzelmével a teljes női mezőnyt maga mögé utasította, 17 éves kora ellenére. Több új fiatal tehetség felbukkanása is jelezi a szakmai munka magas színvonalát, melyet a haladó versenyzők és kiemelt tehetségek eredményei is megerősítettek. Szűcs Endre edző tanítványainak legközelebb XIV. Soroksár Kupán szurkolhatunk. Ahol a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában tíz ország, több mint száz súlyemelője küzd meg március 25-26.-án, az értékes díjakért. Az esemény Fővédnökei immár 14. alkalommal Geiger Ferenc polgármester úr, valamint Egresi Antal alpolgármester úr.

A soroksári versenyzők eredményei:
Leány korcsoport (9-12 évesek):30 kg-os súlycsoport: I.hely. Csipkés Erika 90 pont (maximális eredmény). 36 kg-os s.cs.: I. hely. Varga Edit 90 p (m. e.). 40 kg-os súlycsoport: I.hely. Kazai Henrietta 90 p (m. e.). II. hely: Kneifel Réka 89 p.53 kg-os s.cs.: I hely: Rigler Fanni 85 p.
Fiú korcsoport (9-12 évesek):30 kg-os s.cs: I.hely: Kiss Norbert 90 p (m. e.), II. hely: Kiss Renátó 80 p. 35 kg-os s. cs.: I hely: Rakaczky Dávid 89 p. 40 kg-os s.cs: I.hely: Bertók Krisztián 86 p. II. hely: Buri József 83 p. 50 kg-os s.cs: I.hely: Barta Patrik 90 p (m. e.). 56 kg-os s.cs: I.hely: Barta Krisztián 85 p. +77 kg-os s.cs: I.hely: Balogh Roland 80 p.
Serdülő női korcsoport:63 kg-os s.cs: I. Erdei Nóra (összetett eredmény: 51 kg)
Serdülő férfi korcsoport: 45 kg-os s.cs: II.hely: Szalontai Balázs (ö. e.:53 kg). III. hely: Gáspár Gergely (ö. e.: 45 kg). 85 kg-os s. cs.: II. hely: Fancsali Kristóf (ö. e.: 75 kg). +85 kg-os s.cs: I.hely: ifj. Szűcs Endre (ö. e.: 196 kg, serdülő I. osztályú minősítést szerzett!)
Ifjúsági férfi korcsoport:50kg-os s.cs: I.hely: Kalocsai László (ö.e.: 127 kg, ifjúsági II. oszt. min.). 77kg-os s.cs: III.hely: Erdei Norbert 125 kg
Junior női korcsoport:75 kg-os s.cs: I.hely: Szűcs Petra (ö. e.: 185 kg, felnőtt I. oszt. minősítést szerzett!!)
Junior férfi korcsoport:56kg-os s.cs: I.hely: Kalocsai Attila (ö. e.:123 kg).
Felnőtt női korcsoport: 53 kg-os s.cs: I.hely: Tukarcs Dóra (ö. e.:100 kg, feln. III. oszt. min.).
Felnőtt férfi korcsoport: 69kg-os s.cs: II.hely: Beleznai Zsolt (ö. e.:196 kg feln. III. oszt. min.). IV.hely: Matis Viktor (ö. e.:141 kg). 85 kg-os s.cs: I.hely: Féth Milán (ö. e.:200 kg). 94 kg-os s.cs: III. hely: Murcsik Gábor (ö. e.:180 kg). +105 kg-os s.cs: II.hely: Murcsik Ferenc (ö. e.:200 kg). III.hely: Kaucsár Lóránd (ö. e.:175 kg).

A versenyen készült képek megtekinthetők a képre vagy erre a szövegre kattintva.


Tehetségeket kutattak

Zsibongással és izgalommal telt meg a Mikszáth Kálmán Általános Iskola tornaterme 2010 december 15.-én. Negyedik alkalommal került megrendezésre a Budapesti Súlyemelő Szövetség által útjára indított súlyemelő Tehetségkutató versenysorozat. Ez alkalommal másfél tucat 13 év alatti ifjú versenyző gyűlt össze, hogy megmutassa tehetségét önmagának és a megjelent szülőknek, tanároknak, szurkolóknak. A versenyt Zsivoráné Oláh Katalin igazgatóhelyettes nyitotta meg, és bátorította a sportpalántákat. Továbbá örömét fejezte ki, hogy a kerületünk más iskolájának tanulói is jelen vannak. A fiatalok némi izgalommal de bátran, fegyelmezetten hajtották végre gyakorlataikat, bizonyítva a sport nevelő hatásait.
A verseny rendezőjét, a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület edzőjét, Szűcs Endrét kérdeztük a versennyel kapcsolatos élményekről, tanulságokról: "Manapság egyre több gyerek küzd nagyon fiatalon egészségügyi problémákkal, különböző koordinációs zavarokkal, illetve sajnos magatartásbeli problémák is felmerülnek. Mi fontosnak tartjuk a sport általi nevelést, hiszünk benne, hogy a rendszeres testmozgással egészéges életmódra, fegyelmezettségre okíthatjuk a gyermekeket, emellett átélhetik a közösségbe tartozás élményét is. Öröm látni a fiatalok folyamatos testi és lelki fejlődését, amely túlmutathat a sportági sikereken. Kiemelném azt a tényt, hogy a gyerekek tagjai lehetnek egy pezsgő közösségi életnek, amelynek pozitív élményei egész életükre kiterjedhet". Kérdésemre elárulta, hogy a következő megmérettetés januárban várható, és aki kedvet érez a súlyemeléshez jelentkezhet a folyamatosan induló tanfolyamokra. Ha kíváncsi a sportág mikéntjeire látogasson el a soroksári egyesület edzőtermébe, a Mikszáth K. Általános Iskolába, hétfőn, szerdán, vagy pénteken 16 és 18 óra között.

A soroksári sportolók eredményei (8-12 éves leány, és 8-12 éves fiú korosztály):
Aranyminősítés (I. helyezés) értek el: Csipkés Erika, Jakab Sándor, Kneifel Réka, Fancsali Kristóf, Varga Edit, Kiss Norbert, Szalontai Balázs, Csiklya Benjámin.
Ezüstminősítést (II. helyezés) értek el: Rigler Fanni , Barta Patrik, Rakaczky Dávid, Barta Krisztián.
Bronzminősítést (III. helyezés) értek el: Belovay Ferenc, Bertók Krisztián.

M.F.

A versenyen készült képek megtekinthetők a képre vagy erre a szövegre kattintva.


Köszönet!

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület ezúton szeretne köszönetet mondani mindazon támogatóinak, akik 2009-ben keletkezett személyi jövedelemadójuk 1%-át az egyesületnek ajánlották fel. A felajánlásokból 192 449.- Ft-ot utalt át az adóhivatal az egyesület bankszámlájára, amit versenyzőink tehetséggondozására fordítottunk.

Ez évben is köszönettel várjuk felajánlásukat,
Adószámunk : 18230587-1-43

Köszönettel az Egyesület tagjai nevében:
Szűcs Endre
elnök

1% felhasználás 2010

1% felhasználás 2009


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

A Sorosksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület minden sportbarátnak Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet Kíván!

Üzenget a tájnak a tél,
közeleg a kegyes Karácsony.
Az utolsó megtűrt levél
első cicomája a fákon.
Fácánok, őzek, kósza nyulak
ámuldoznak avítt csodákon:

Békével töltözik a völgy,
csönd gyűlik földünkre, bársony, -
egyszer csak, egyszer, angyalok
szállnak alá zizegő szárnyon,
Fehér lesz, fehér lesz, minden fehér, -
kivirágzik minden madárnyom.

// Csanádi Imre //


Súlyemelő EB: Szűcs Petra ötödik

Cipruson, Limassol városában rendezték meg november utolsó hetében, az ez évi junior súlyemelő Európa Bajnokságot. Kerületünket a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzője, Szűcs Petra képviselte, a válogatottban. A még csak 17 éves ifjúsági korosztályú Petra, kiválóan helyt állt egy korcsoporttal feljebb, a junioroknál. Összetettben 153kg-ot ért el, így ötödik lett a harminc országot felvonultató viadalon. Szakításban negyedik, lökésben ötödik lett a mezőny legfiatalabbja ként. Kérdésünkre Petra elmondta. –„Nagyon büszke vagyok erre az eredményre, négy EB-n vettem eddig részt, helyezésben a ciprusi az eddigi legjobbam. Köszönöm a támogatását az iskolám, a Német Nemzetiségi Gimnázium tanárainak, és az Egyesületemnek!! Célom a jövő évi Világ és Európa Bajnokságokon érmet szerezni, és megőrízni kitűnő bizonyítványomat. Álmom a 2016-os Olimpián résztvenni!”

Petrátnak, és a soroksári súlyemelőknek legközelebb a jövő februári Budapest Bajnokságon, majd egy hazai rendezvényen március 26.-án, a XIV. Soroksár Kupa nemzetközi bajnokságon szurkolhatunk.

K.ZS.


Dobogóra emelték magukat a soroksári fiatal súlyemelők

Október 29-31. között Kisbéren került megrendezésre az Utánpótlás Súlyemelő Országos Bajnokság döntője. A Bajnokság kiválóan megrendezett, és színvonalas küzdelmeket hozott. A 29 egyesület, több mint 150 versenyzője között, dobogóra álltak kerületünk fiatal erős lányai, és fiai is. A soroksári súlyemelők számára igazi éremesőt hozott a verseny, ugyanis minden versenyző medállal, és trófeával térhetett haza a megmérettetésről.
A serdülők versenyében a 13 éves Szűcs Endre kezdte a háromnapos viadalt. És rögtön meg „emelte” a hangulatot teljesítményével. A tehetséges fiatal 100 kg-os lökésével a III. helyre küzdötte fel magát. A másnapi verseny a soroksári lánykról szólt! Előbb a 17 éves Szűcs Petra kápráztatta el 167 kg-os összetett eredményével a publikumot! Teljesítménye öt (!!) új országos csúcsot ért. A 19 éves Tukarcs Viktória, szép technikával magabiztosan érte el a 145 kg-os összetett eredményt, ami a bajnoki címet jelentette. A harmadik napon a junior korosztály (18-20 év közötti) férfi versenyzőiért izgulhattunk. Először 56 kg-os súlycsoportban Kalocsai Attila lépett a dobogóra, a több kilogrammos fogyasztás nem viselte meg, sikeres gyakorlatai ezüstérmet eredményeztek. Majd Matis Viktorért szoríthattunk, aki a 69kg-os súlycsoportban a II. helyen végzett, magabiztos rutinos versenyzéssel. Féth Milán ismét bemutatta klasszisát, 94kg-ban kihozta magából a legtöbbet, így a dobogó második fokára álhatott fel. Végül kiváló stratégiával 3. helyen végzett Murcsik Ferenc a 105kg-os mezőnyében. Sportolóink nem csak saját súlycsoportjukban állták meg a helyüket: Tukarcs Viktória korcsoportjának második legeredményesebb versenyzője lett, míg Szűcs Petra korcsoportjában is abszolút bajnok lett, mellette a teljes utánpótlás mezőnyben (13-20 évesek) a harmadik helyen végzett.
A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzőinek eredményei:
Serdülő férfi korcsoport, +84kg: III. hely: Szűcs Endre 181kg-os össztelj; Ifjúsági női kcs.: +69kg: I. Országos Bajnok: Szűcs Petra 167 kg (új országos csúcs); Junior női kcs.: +75kg: I. Országos Bajnok: Tukarcs Viktória 148 kg; Junior férfi kcs.: 56kg: II.: Kalocsai Attila 120 kg; 69kg: II.: Matis Viktor 147 kg; 94kg: II.: Féth Milán 200 kg; 105kg: III.:Murcsik Ferenc 199 kg

K.ZS


Sporttal, a testi-lelki fejlődésért

A Budapesti Súlyemelő Szövetség által életre hívott Tehetségkutató versenysorozat, immár harmadik fordulójához érkezett november 17-én. A rendezésért ezúttal a Soroksári SSZSE volt felelős, a helyszín, pedig a XXIII. kerületi Mikszáth Kálmán Általános Iskola volt. A dobogón ez alkalommal is közel két tucat lelkes fiatal mutatta be tehetségét, könnyedén túllépve a kezdeti izgatottságon.
A versenyt Szabóné Makra Ágnes, az iskola igazgatóasszonya nyitotta meg - aki egyben vállalta a verseny fővédnöki tisztségét is - beszédébe kiemelte a sport jellemformáló mivoltát és fontosságát a nevelés terén napjainkban, majd megköszönte a soroksári súlyemelőknek a fáradságos munkáját a tehetséggondozásban és a versenyrendezésben.
A verseny eredményhirdetése formabontó volt, ugyanis az elért teljesítményt figyelembe véve különböző minősítési szintek lettek kijelölve, hogy a jövő sportemberei felmérhessék, hogy jelenleg milyen szinten vannak, illetve motiválja őket, hogy mihamarabb "magasabb szintre léphessenek.".
Az eredményhirdetésnél mindenki meghatottan, és büszkén vette át a megérdemelt medált, és lelkesen kérdezték edzőjüket, Szűcs Endrét: - „Mikor lesz a következő verseny???……...”

A soroksári sportolók eredményei (8-12 éves leány, és 8-12 éves fiú korosztály):
Aranyminősítés (I. helyezés) értek el: Csipkés Erika, Kneifel Réka, Fancsali Kristóf, Barta Krisztián, Rakaczky Dávid, Kiss Norbert, Szalontai Balázs, Jakab Sándor , Csiklya Benjámin, Barta Patrik.
Ezüstminősítést (II. helyezés) értek el: Varga Edit, Rigler Fanni , Kazai Henrietta, Kiss Renátó.
Bronzminősítést (III. helyezés) értek el: Belovay Ferenc, Buri József.

A verseny készült képgaléria megtekintése


Mérlegen a soroksári súlyemelők

Régen hallottunk a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület eredményeiről. A Mikszáth Kálmán Általános Iskolában meglátogattuk Szűcs Endrét, és tanítványait, hogy megkérdezzük mi történt az elmúlt időszakban. Sok-sok lelkes kisiskolás gyűrűjében találtuk a fáradhatatlan szakembert. A gyerekek fegyelmezetten emelgették a rudakat. A hangulat kiváló, amit fokoz az edzés végén a közös játék. Esemény dús hónapok állnak mögöttünk, meséli Szűcs Endre. Májusban a vezetésemmel, Valenciában sikerült az utánpótlás korú női válogatottnak kvótát szerezni, az Ifjúsági Olimpiára. A csapat meghatározó egyénisége volt a soroksári Szűcs Petra, akit csak a sport politika tudott kiszorítani az Ifi Olimpián való részvételtől. Több hazai verseny után, június végén edzőtáboroztunk Kisújszálláson, majd Lengyelországban vettünk részt egy viadalon. Itt a hat fős csapatban, két tehetséges sportolónk mutatkozott be, Csipkés Erika és Kis Norbert személyében, akik alig tíz évesek. De ki kell még emelnem Jakab Sándort, aki 11 éves és igen tehetséges, csak úgy mint a 10 éves Kneifel Réka! Augusztusban Szerbiában, szeptember elején Litvániában versengtek felnőtt, és a junior tanatványaim. Majd Szlovákia, és Lettország következett. Októberben Csehországban voltunk, és szereztünk értékes díjakat. Adódik a kérdés nem fárasztó a sok verseny? A több mint ötven igazolt sportolóm közöl mindenkinek egyszer van lehetősége külföldi versenyre utazni, így formában tudunk maradni. Nagy öröm számomra hogy a Mikszáth iskolával kiváló a kapcsolat. Közös programokat dolgozunk ki, és valósítunk meg. Kerületünk Önkormányzatára is számíthatunk, így valamennyi foglalkozásunk ingyenes!!
Mit is kívánhatnánk a lekes és eredményes súlyemelő közösségnek mint, erőt és egészséget!!

KZS

Súlyemelőink LettországbanSikerek SzabadkánPárkányi megmérettetés

Tehetségkutató III. forduló

A Budapesti Súlyemelő Szövetség által útjára bocsátott Tehetségkutató versenysorozat idén november 15.-én immár 3. fordulójához érkezik. A Mikszáth Kálmán Általános Iskola tornatermébe megrendezendő eseményre a BSSZ és a házigazda Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület sok szeretettel várja az érdeklődőket 15 órai kezdéssel. A verseny fényét külön emeli, hogy a vendéglátó oktatási intézmény vezetője, Szabóné Makra Ágnes igazgatóasszony elválta a verseny fővédnöki tisztségét.

Utánpótlás tehetségkutató harmadik forduló,
és minősítő súlyemelő verseny kiírása
 

1.      Verseny célja : A kezdő fiú és leány korcsoport részére versenyzési lehetőség biztosítása, ill. serdülő, férfi, női versenyzői számára magasabb minősítési szintek elérésének biztosítása.

2.      A verseny fővédnöke: Szabóné Makra Ágnes, a Mikszáth K. Ált. Isk. Igazgatója

3.      A verseny helye és ideje : 2010. 11.15. hétfő

 Mikszáth K. Ált. Isk. tornaterme
 1239 Budapest, Sodronyos u. 28.

4.      A verseny rendezője : Budapesti Súlyemelő Szövetség megbízásából: a Soroksári S.Sz.S.E.

 

5.      Mérlegelés : ( a verseny helyszínén, lsd. 2. pont ) és a verseny (ek) időpontjai :

    Korcsoportok :                                                mérlegelés :                 verseny :

Valamennyi versenyző :                                   13-14 h                         15 h

A beérkezett nevezések után – nagy létszám esetén – az időpontok változhatnak, melyről az érintetteket értesítjük.

 

6.      Indulhatnak ( résztvevők ) : mindazok a versenyzők akiknek a szakosztályuk tagja a BSSZ-nek, és :

-          érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkeznek,

-          érvényes sportköri tagsági könyvvel rendelkeznek,

-          akiket a BSSZ meghív,

-          és az egyesületeik szabályosan beneveztek.

7.      A versenybíróság tagjai : Elnök :Szűcs Endre,

      Versenybírók : a BSSZ Bíró Bizottság jelölése szerint

     Jegyzőkönyvvezető : Murcsik Ferenc,
 

8.      A helyezések eldöntése : Súlyemelés szabálykönyv 7. § 1 – 2. pontja szerint

9.      Díjazás :  érem, kor és súlycsoportonként az I-III. helyezetteknek

10. Nevezni lehet : 2010. november. 02. napig a következő címen :

BSSZ 1053 Budapest Curia u 3.

e-mail: soroksarsose@gmail.com

11. Költségek : versenyrendezés költségeit a BSSZ fedezi, míg az eseményen való részvétel költségeit a résztvevő egyesületek viselik.

12. Vitás kérdésben az MSSZ érvényben lévő szabálya az irányadók.

 
Budapest, 2010. 10. 08.                               
 

                                                                                              BSSZ Elnöksége

 

Felhívás a Budapesti Súlyemelő Szövetség elnöki tisztségének betöltésére

A Budapesti Súlyemelő Szövetség tisztújító közgyűlése 2011. év elején megválasztja a szövetség elnökét. A jelöltek közül az a személy kerül megválasztásra, akit a határozatképes közgyűlésen a szavazásra jogosultak több mint fele támogat.
Az elnök a szövetség legfőbb tisztségviselője, aki az elnökség közreműködésével irányítja és vezeti a szövetség tevékenységét. Az elnök a szövetség képviselője, tevékenységét társadalmi munkában végzi. Az elnök feladat és-hatásköréről a szövetség Alapszabályának 28.§-a rendelkezik.

Az elnöki tisztség betöltésére jelentkezhet az, aki:
1.) magyar állampolgár;
2.) cselekvőképes;
3.) erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezik;
4.) írott programmal rendelkezik célkitűzéseiről,(melyben szerepel a szövetség képviselete és kapcsolatrendszerének bővítése, továbbá a szövetség anyagi stabilitásának megerősítése és fejlesztése) a megvalósításhoz szánt eszközökről és a sportág fejlesztéséről
5.) hozzájárul ahhoz, hogy írásos önéletrajzát és elnöki programját a Szövetség tagjai megismerhessék.

Jelentkezni levélben magyar nyelvű fényképes önéletrajzzal-ehhez mellékelve az elnöki programot és az erkölcsi bizonyítványt- lehet legkésőbb 2010. december 31. napjáig (postai bélyegző dátuma) az alábbi címen: Budapesti Súlyemelő Szövetség 1053 Budapest, Curia utca 3.
A borítékon tüntesse fel:
„Jelentkezés az elnöki tisztség betöltésére”

Budapest, 2010-10-05

Forrás:
Budapesti Súlyemlő Szövetség


Soroksáriak Litvániában

A litvániai Panevežys-i Súlyemelő és Atlétikai Egyesület meghívására a - kizárólag soroksáriakból felálló - Budapest Válogatott szeptember 1-5 közt részt vett a litván egyesület fennálását megünneplő jubileumi, 20. versenyén. A hosszú út során a soroksári csapat résztvevői meglátogatták Lengyelország és Litvánia több nevezetes turisztikai nevezetességét, többek között a 14. századben épült Trakai sziget kastélyt, ahol betekintést nyerhettek a litván kultúra és történelem fontosabb eseményeibe, illetve érdekes előadást hallgathattak meg a középkor hadviselési és kínzás-i módszereiről.
A verseny szeptember 3-án és 4-én került megrendezésre a város egyik leglátogatottabb bevásárlóközpontjának, a Babilonas II-nek a lefedett jégpályáján. A soroksári súlyemelők szombat délután "csúcsidőben" bizonyították erejüket az érdeklődő tömegnek. A 85 kg-os súlycsoportban induló Féth Milán 215kg-os összteljesítménnyel VI., 105kg-os súlycsoportban Murcsik Gábor 205kg-os öszteljesítménnyel IV., Murcsik Ferenc pedig ugyanitt III. helyen végzett 195kg-os összteljesítménnyel. A verseny programját pom-pomos perfomanszok, illetve amatőr erőemelő verseny szinesítette. A soroksáriakkal együtt utazó iregszemcsei csapattal a verseny után városnézés következett, megtekintvén a település híres szökőkútját, a városi tavat, több nevezetes szobrot, illetve a helyi sörgyár környezetét. A nap befejezéseként a csapat megízlelte litván konyhaművészet csodáit a város egyik közkedvelt éttermében.


Szabadkai sikerek

A 2010. augusztus 21-én, 25. alkalommal megrendezett Szabadka Kupa nemzetközi súlyemelőversenyre a Budapesti Súlyemelő Szövetség meghívást kapott, a Budapest Válogatott pedig kizárólag soroksári sportolókból állt.
Az esményt megelőző napon Szűcs Endre, a csapatvezetője megvendégelte a versenyzőket a város egyik legjelentősebb magyar szórakozóhelyén, a Népkertben, ahol helyi édességeket is megkostólhattak, és az ismerős mulatós slágerek hallatán végül táncra is perdültek.

A versenyen 6 ország közel 50 versenyzője mérte össze erejét csapatversenyben. A nők versenyében Tukarcs Viktória III., míg nővére, Tukarcs Dóra a IV. helyet szerezte meg egyéniben. A csapatversenyben Budapest I. csapata Copek Károly, Beleznai Zsolt, Féth Milán összeállításban a IV. helyet, Budapest II. csapata Ifj. Szűcs Endre, Murcsik Gábor, Tukarcs Viktória összállításban VI. lett. Az eseményt a jubileumi alkalomból elhangzó ünnepi beszédek és a szabadkai súlyemelésért dolgozó sportvezetők munkájának elismerésével zárult.

Ezt követően fakultatív programként lehetőség volt egy sajátos városnézésre. A vacsorát követően Kiss Ferenc, a szabadkai egyesület vezetője sétára invitálta az egyesület tagjait, amely során megismerkedhettek Szabadka jelentősebb épületeivel, tereivel, emlékműveivel, illetve a város, valamint Délvidék történetéről, az ott élő emberek szokásairól is kaptak beszámolót. Az esti túra egyik állomása a szecessziós stílusú Városháza melletti téren rendezett nagy szabású népzenei fesztivál volt, végezetül pedig a már jól ismert Népkertbe pihenhette ki a csapat a verseny fáradalmait.

Murcsik Gabi

Eredmények:
Tukarcs Dóra IV.hely, 101 kg
Budapest I. csapat IV.hely: Copek Károly 215 kg, Beleznai Zsolt 195 kg, Féth Milán 215 kg.
Budapest II. csapat VI. hely: Tukarcs Viktória 150 kg, Ifj. Szűcs Endre 165 kg, Murcsik Gábor 200kg


Soroksáriak a legjobbak közt!

A nyár nem csak a pihenésről szól a kerület legjobb sportolói számára, ugyanis hagyományosan a nyári hónapokban rendezik meg a Heraklész edzőtáborokat, ahol az ország legeredményesebb versenyzőinek kötelező a részvétel. A táborokban a kemény, napi kétszeri súlyemelő edzések mellett a megjelennek kulturális és szakmai programok, ami az ifjú versenyzők testi és szellemi fejlődését egyaránt segíti.

A Szűcs Endre vezetőedző által írányított kisújszállási edzőtáborban Szűcs Petra és Tukarcs Viktória képviselte Soroksárt.
A tatai NUPI táborban Kaczur Zsolt és Szűcs Endre vesz részt.

Képek forrása: MSSZ


Edzőterem nyitvatartása

Felhívjuk a Tisztelt Sportbarátok figyelmét, hogy a edzotermünk nyitvatartasa újra a régi rend szerinti!
Szeptember 1-től: Hétfő, szerda, csütörtök, péntek: 16-20 h.
Az aktuális nyitvatartás folyamatosan elérhető a honlapunkon!


Soroksáriak is segítették az új csapatverseny debütálását

"Idén jubilált a Kisújszállási Súlyemelő Egyesület és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei súlyemelő szövetség által megrendezett Kisúj Kupa súlyemelő verseny, ugyanis immár 10. alkalommal került megrendezésre az esemény június 26-án. A verseny két részben zajlott le: délelőtt rendezték meg az egyéni korosztályos versenyeket, ahol az utánpótlás és a felnőtt versenyzőkmutatták be tehetségüket, délután pedig az újfajta csapatverseny premiere következett. A csapatverseny különlegességét az adta, hogy a négy meghívott egyesület - Kecskemét, Soroksár, Téglás és a házigazda Kisújszállás - versenyzői nem egyesületek szerint indultak, hanem a csapatok sorsolással lettek összeállítva, így más klubbok sportolóival együttműködve kellett minnél jobb eredményt elérni a versenyzőknek és az edzőknek.A 3 fős csapatok izgalmas csatát vívtak, ahol végül Téglás II. bizonyult a legjobbnak őket a Téglás I., majd a Kisújszállás I. csapat követte. Összegzésként elmondható, hogy színvonalas verseny került megrendezésre Kisújszálláson, az átalakított csapatverseny pedig segít fejleszteni a sportemberi értékeket, illetve lehetőséget ad az edző-versenyző viszony javulására.

Soroksári versenyzők eredményei a Kisúj Kupán:
Lányok:
36 kg: I.Csipkés Erika 86 pontII. Kneiffel Réka 81 p.
Fiúk:40 kg:I. Verda Roland 85 p.II. Kiss Norbert 82 p.III. Szalontai Balázs 81 p.50 kg:I. Légrádi Márk 77 p,56 kg:I. Jakab Sándor 86 p.
Serdülő nők:58 kg:I. Erdei Nóra 56 kg
Serdülő férfiak:62 kg:I. Fehér Roland 65 kg
Ifjúsági férfiak:85 kg:II. Remsei Alex 125 kg
Felnőtt férfiak:56 kg:I. Sajó Attila 167 kg69 kg:I. Copek Károly 215 kg77 kg:I. Győri Péter 185 kg94 kg:I. Kaucsár Lóránt 170 kg105 kg:III. Murcsik Gábor 195 kg
Csapatverseny:
Féth Milán 205 kg (241 Sinclair pont, Soroksár I csapatban)
Murcsik Ferenc 205 kg (223 p. Soroksár II)
Kaczur Zsolt 145 kg (203 p., Kisújszállás I.)
Erdei Norbert 142 kg (182 p., Kisújszállás I.)
Kalocsai László 126 kg (198 p, Kisújszállás II.)
Szűcs Endre 163 kg (176 p, Kecskemét II.)

Korcsoportja legjobbjaként Erdei Nóra és Féth Milán különdíjban részesült.

Forrás: bpsulyemelo.hu


Soroksári edzőtábor Kisújszálláson

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület június 21-27. között tartotta, immár 16. alkalommal hagyományos kisújszállási edzőtáborát.
Az ifjú sportolók számára lehetőség nyílt megismerni a versenysport valódi arcát, emellett számos kulturális és egyéb sporttevékenység színesítette a tábor programját.
A test fejlesztését szolgálták a napi kétszeri edzések, a reggeli tornák valamint az Erzsébet Gyógyfürdőben történő úszás és strandolás. Szellemi táplálékként a súlyemelőink, megismerték Kisújszállás történelmét, a református templomban tanulmányozhatták, hogyan működik egy orgona. A Horváth tanyán a várost alapító kunok történelméről és életmódjáról hallgattak meg előadást, meg az ősi állattartást, illettve lovagolás is szerepelt a programban. A Papi Lajos Alkotóházba a szobrász művei mellett történelmi személyiségekről, vallási jelentekeről és mesefigurákról alkotott szalmabábukat tekintettek meg.
Tudásuk öszemérésére több lehetőség is adódott. A pingpong versenyen Kaczur Zsolt diadalmaskodott, csocsóban a Szűcs testvérek - Petra és Endre - nem találtak legyőzőre, míg a nagysikerű Ki-Mit-Tudon Murcsik Ferenc, Féth Milán és Murcsik Gábor Casting című rögtönzéses darabja nyert.
A tábor fénypontjául a szombaton megrendezett Kisúj Kupa kiemelt súlyemelő verseny szolgált, ahol versenyzőink mind egyéniben, mind csapatban bemutatták mennyit fejlődtek a tábor során. A csapatverseny érdekessége az itt debütáló lebonyolítási forma volt, melyszerint a csapattagok sorsolással kerültek kiválasztásra, így más klub sportolóival kellett együtt minél jobb eredményt elérni a versenyzőknek és az edzőknek.
A nagy eseményt követően tábortűz mellett, a vendéglátó kisújszállási egyesület tagjaival közösen elfogyasztott vacsora, majd a hét során "vétkesek" zálogkiváltása zárta a tábort.

Murcsik Gabi


XXVIII. Budapest Kupa nemzetközi súlyemelő verseny.

Immár 28. alkalommal került megrendezésre idén június 6-án az Elem utcában a Budapest Kupa nemzetközi súlyemelő verseny. A hagyományos csapatversenyen idén 3 fős csapatok méretették meg magukat az értékes kupákért, érmekért. Az eseményen részt vett Lengyelország és Szerbia egy-egy csapattal, illetve Budapest 2 válogatottal is képviselte magát. A szoros küzdelemben végül Lengyelország csapata szerezte meg a győzelmi trófeát, második helyen Budapest I. csapata végzett. Bronzérmes a szerbiai válogatott lett, akik csupán néhány ponttal előzték meg Budapest II. csapatát. Soroksárról Erdei Norbert, Kaczúr Zsolt és Kalocsai László képviselték a Budapest válogatottat, illetve a versenyen egyéni indulóként Győri Péter és Kaucsár Lóránt is részt vett.
A versenyen készült gyakorlatok megtekinthetők a
Magyar Súlyemelő szövetség oldalán!


VI. Szigeti Sportvarázs - I. Európai Sportnap

6. alkalommal került megrendezésre idén június 4-6 közt a Szigeti Sportvarázs sporttalálkozó. A Budapesti Súlyemelő Szövetség pénteken tartotta bemutatóversenyét a Palatinus strandon, amely az előző évekhez hasonlóan hatalmas érdeklődést váltott ki a szigetre kilátogató sportbarátoktól. A színvonalas versenyen közel 50 utánpótlás versenyző mutatta meg tehetségét. Vasárnap, június 6-án az Európai Sportnapon is jelen voltak a súlyemelők: a Kisréten lévő pavilonban több, mint 1000 szempár kísérte a folyamatos sportbemutatót, sokan ki is próbálták a súlyemelést, fiatalok és idősek egyaránt.

A képre kattintva megtekinthetők az Európa Sportnapon készült képek!


Legyen a sport a barátod!

Budapest Főváros Önkormányzatának koordinálásában az idei évben hatodik alkalommal is megrendezésre kerül a több, mint 50 sportszövetség és sportszervezet által szervezett "Szigeti Sportvarázs", az év legrangosabb szabadidősport eseménye. Érdemes jó előre bejegyezni a naptárakba, hogy 2010. június 4-5-6.-án a sportolás barátainak a Margitszigeten a helyük. Az idén is ingyenesen látogatható rendezvénysorozat a hagyományainak megfelelően több mint 200 sport, környezetvédelmi, valamint kulturális és életmódprogramot ölel fel.Bízva a jó időben idén is több tízezer látogatóra számítunk, akik között vendégeink találkozhatnak a legismertebb hazai sportcsillagokkal, olimpiai bajnokokkal, népszerű színészekkel, akik családtagjaikkal együtt maguk is aktívan részt vesznek a programokon.

Az iskolaév végével kellemesebb kikapcsolódást, szórakoztatóbb programot aligha találhat a sportolás, a mozgás fontosságát valló család. S mindezt kulturált környezetben, a főváros egyik dísze, a Margitsziget ősi fái alatt. Kell ennél több?


Szűcs Petra IX. az EB-n!

Szűcs Petra IX. helyezést ért el a valenciai Európa Bajnokságon. Petra a népes +69-os súlycsoportban 70kg-os szakítással IX., 85 kg-os lökéssel IX helyen végzett.

A spanyolországi kontinens viadal egyben kvalifikációs verseny az I. Ifjúsági Olimpiára, amelyet augusztus 14-26 között rendeznek meg Szingapúrban. A magyar csapat sikeres eredményei következtében indíthat egy versenyzőt az olimpián.

Gratulálunk Petrának az erdményes szereplésért, további sok sikert kívánunk!!


Edzőtábor Tatán

2010 május 6-8 között az Ifjusági EB-re való felkészülés nevében edzőtábor volt Tatán. Egyesületünket Szűcs Petra és Tukarcs Viktória képviselte. A lányok keményen edzettek, hiszen a spanyolországi Valenciában rendezendő Európa Bajnokság május 16-án veszi kezdetét és 23-ig tart.

A felkészülésen készült fényképek megtekinthető az MSSZ oldalán.


Verenykiírások

2010 júniusának első két hétvégéjén 3 versenyt is rendez a Budapesti Súlyemelő Szövetség. Elsőként június 4-én, pénteken kerül megrenedezésre a Margit-sziget Palatinus strandján a Szigeti Sportvarázs súlyemelő verseny, immár 6. alkalommal, ahol a közönségnek lehetősége lesz majd a sportot kipróbálni, természetesen szakedzői felügyelet mellett. Június 12-én a Testvériség sportcsarokában lesz megrendezve a XXVIII.Budapest Kupa nemzetközi verseny délelőtt 10 órától. Délután 1 órakor a Palota Kupa súlyemelő verseny kezdődik ugyancsak a Testvériség sportcsarnokában.

Versenykiírások: Budapest Kupa, Palota Kupa, Szigeti Sportvarázs

Forrás: Budapesti Súlyemelő Szövetség


Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság

2010. április 24-én rendezték meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tornacsarnokában a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot. Egyesületünket 5 versenyző képviselte. Elsőként Tukarcs Dóra, a Zsigmond király Főiskola hallgatója lépett dobogóra 53kg-ban, és szoros csatában II. helyet szerzett. Férfi 94 kg-os súlycsoportban Féth Milán, a SOTE testnevelési karának hallgatója indult, és mindössze 2kg-mal maradt el az aranyéremtől, III. helyen végzett, 217kg-os összteljesítménnyel. 105kg-ban 3-an is képviselték egyesületünket:Varga Domonkos a SOTE, Láng Dávid és Murcsik Gábor a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói. Láng Dávid 120kg-os teljesítménnyel VIII., Varga Domonkos 107kg-mal V., Murcsik Gábor 212kg-mal a III. helyen végzett.


XIII. Soroksár Kupa Nemzetközi Súlyemelőverseny

Immáron tizenharmadik alkalommal adott otthont kerületünk nemzetközi súlyemelô bajnokságnak, amely Soroksár Kupa néven vált Európa egyik legnagyobb kupaversenyévé. Idén tíz nemzet 108 versenyzôje küzdött az értékes érmekért, serlegekért. A rendezô Soroksáriak mellet 11 hazai egyesület is képviseltette magát. A Soroksári Súlyemelô és Szabadidôsport Egyesület egyként megmozdulva a kerületünk Önkormányzatának, és az International Visegrad Fund (www.visegradfund.org) anyagi támogatását élvezve, közel egy évig dolgozott, hogy előteremtsék a szükséges anyagi- és tárgyi feltétleket a sikeres és eredményes lebonyolítás érdekében. Az esemény fôvédnöki tisztét Geiger Ferenc polgármester úr és Dr. Aján Tamás úr az IWF elnöke, NOB tagja látták el.
Március hónap utolsó szombatján a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában már reggel 7-kor nagy volt a sürgés-forgás. Elôkerültek a vendégcsalogató ételek. Gyülekeztek a nap fôszereplôi a sportolók, és az érdeklôdôk is, akiket már messzirôl csalogatott a nemzetközi fôzôverseny elôkészületei.
Fél kilenctôl már a sporté volt a fôszerep, ekkor a legkisebbek 8-12 évesek léptek dobogóra és lelkesen emelgették a súlyokat. Az iskola igazgatónője, Szabóné Makra Ágnes büszkén adta át a díjakat a korosztály résztvevőinek, akik közül sokan az ő tanítványai voltak.
Napközben folyamatosan gyűlt a tömeg az iskola aulájában, ahol még az emelet is zsúfolásig megtelt. Az eseményen megjelent Kolosi Ferenc, a kerület sporttanácsnoka illetve a Petr Vágner, a Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF) elnöke, aki elismerően nyilatkozott eme nemzetközi project sikerességéről, kiemelve, hogy az évi több száz nyertes pályázat között a soroksári súlyemelők munkája bizonyult a legszínvonalasabbnak.
Abszolút legjobbnak bizonyultak a korcsoportukban, nem találtak legyőzőre Szűcs Petra, Tukarcs Viktória , Vatai Viktor soroksári versenyzők, sikeres szereplésük okán különdíjat vehettek át Jakab Sándor, Kaczur Zsolt, Kalocsai László , Féth Milán, Kneifel Réka és Csipkés Erika a hazai indulók közül.
Szucs Endre edzô, elnök a rendezvény megálmodója, és fô szervezôje elmondta:- „Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra és a közösségre, ahol szülők, versenyzők, barátok, támogatók vállvetve dolgoztak a sikeres lebonyolítás érdekében, köszönöm mindannyiuk értékes munkáját, nélkülük nem tudtuk volna ilyen sikeresen megrendezni - immár 13. alkalommal - a Sorksár Kupát." Továbbá elárulta:- A soroksári műhelyben eddig több mint ezer fiatal sajátította el az elmúlt másfél évtizedben a sportág alapjait. Közülük volt, aki kilenc szerzett Országos Bajnoki címet, de a legfontosabb hogy a sport általi nevelésnek köszönhetôen egészséges és a mozgást szeretô generációt nevelhetünk.” – fejezte be a soroksári súlyemelôk mestere.

Eredmények:
Fiú korcsoport 40kg súlycsoport: I.hely:Kiss Norbert 83p, III.Szalontai Balázs 77p. 45kg-os s.cs: I.Kalocsai Máté 84p, 50kg-os s.cs: I.Jakab Sándor 84p, II. Légrádi Márk 79p.
Leány: 36kg-os s.cs: I.Csipkés Erika és Kneifel Réka 90p, 40 kg-os s.cs:I.hely Csiklya Cintia 90p, II.Varga Edit 70p.
Serdülő férfi: 45kg-os s.cs: IV.Derda Krisztián 49kg, 62kg-os s.cs: II. Fehér Roland 58kg, 69kg-os s.cs:V.Kaczur Zsolt 143kg, +85kg-os s.cs:I.Szűcs Endre 151kg.
Serdülő nő: 58kg-os s.cs: I.Erdei Nóra 62kg.
Ifjúsági férfi: 56kg-os s.cs: III.Kalocsai László 126kg, 77kg-os s.cs:III.Erdei Norbert 129kg, 85kg-os s.cs: III. Remsei Alex 128kg
Ifjusági nő: +69kg-os s.cs:Szűcs Petra 147kg
Junior férfi: 56kg-os s.cs:I.:Kalocsai Attila 134kg, 69kg-os s.cs: VI.Matis Viktor 160kg, 85kg-os s.cs:I.Féth Milán 205kg, 105kg-os s.cs:I. Murcsik Ferenc 203 kg
Juniornő:+75kg-os s.cs:I.Tukarcs Viktória
Felnőtt férfi: 62kg-os s.cs: I.hely: Pálinkás Roland 175kg, 85kg-os s.cs: I. Beleznai Zsolt 210kg, 94kg-os s.cs: IV.Kaucsár Lóránt 148kg, 105kg-os s.cs:I. Vatai Viktor 280kg, III.Murcsik Gábor 200kg, IV.Varga Domonkos 200kg
Felnőtt női:53kg-os s.cs:I. Tukarcs Dóra 103kg

A versenyen készült képek megtekintése


Súlyemelő Diákolimpia országos döntő

2010.03.05-06-án Nyíregyháza adott otthont a súlyemelő diákolimpia országos döntőjének, ahol kerületünket a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület képviselte. Huszonkilenc szakosztály 198 versenyzője küzdött a bajnoki címekért. Az egyesületek eredményességi összesítésben a negyedik helyen zártak soroksári sportolók, ami önmagáért beszél!! Nem csak a Soroksáriak közül, de a mezőnyből is kiemelkedett kiváló teljesítményével Szűcs Petra (Bp. XX. ker. Német Nemzetiségi Gimnázium tanulója), és Tukarcs Viktória (Ócsa, Bolyai J. Gimnázium tanulója) akik bajnoki címük mellett korosztályuk abszolúlt győztesei lettek.

A soroksári versenyzők eredményei:

Serdülő női korcsoport:
58 kg-os s.cs: II. Erdei Nóra 58 kg
Serdülő férfi korcsoport: 69 kg-os s.cs: V. Kaczúr Zsolt 137 kg. +85 kg-os s.cs: IV.hely ifj. Szűcs Endre 149 kg.
Ifjúsági női korcsoport:+69 kg-os s.cs: I.hely: Szűcs Petra 151 kg.
Ifjúsági férfi korcsoport:56kg-os s.cs: III.hely: Kalocsai László 120 kg. 77kg-os s.cs: VII.hely: Erdei Norbert 130 kg. 85kg-os s.cs:IV.hely:Remsei Alex 129 kg
Junior női korcsoport:+75 kg-os s.cs: I.hely: Tukarcs Viktória 167 kg.
Junior férfi korcsoport:56kg-os s.cs: IV.hely: Kalocsai Attila 130 kg. 105kg-os s.cs: II.hely: Murcsik Ferenc 205 kg.


Köszönet

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület ezúton szeretne köszönetet mondani mindazon támogatóinak, akik 2008-ban keletkezett személyi jövedelemadójuk 1%-át az egyesületnek ajánlották fel. A felajánlásokból 105 032.- Ft-ot utalt át az adóhivatal az egyesület bankszámlájára, amit versenyzőink tehetséggondozására fordítottunk.

Ez évben is köszönettel várjuk felajánlásukat,
Adószámunk : 18230587-1-43

Köszönettel az Egyesület tagjai nevében: Szűcs Endre – elnök


Súlyemelő Budapest Bajnokság

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület nagy sikerrel képviselte kerületünket, a 2010.02.27.-én megrendezett Budapest Bajnokságon. Tizenkét szakosztály 107 versenyzője küzdött az érmekét és a kupákért. Figyelemre méltó, hogy 27 (!) első, 6 második, és 3 harmadik helyezést szerzett a szakosztály. Valamint 5 abszolút kategóriás győzelem született. Csipkés Erika és Kalocsai Máté a legfiatalabbak között lett abszolút bajnok, Szűcs Petra az ifjúsági nők mezőnyében, Tukarcs Viktória a junior nők, valamint Féth Milán a juniorok férfiak között bizonyította a soroksári műhely, eredményes nevelő munkáját. De több új fiatal tehetség felbukkanása is jelezi a szakmai munka magas színvonalát, melyet a haladó versenyzők és kiemelt tehetségek eredményei is megerősítettek. A versenyzők odaadó, lelkiismeretes felkészüléssel, nagy izgalommal készültek az év első nagy megméretetésére, melynek eredményeképpen szinte mindenki éremmel a nyakában, büszkén térhetett haza családjához és folytathatta a munkát az egyesületében. Szűcs Endre edző tanítványainak legközelebb a nyíregyházi Diákolimpián, majd a XIII. Soroksár Kupán szurkolhatunk. Ahol a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában tizenkét ország, több mint száz súlyemelője küzd meg március 27.-én, 9-20 h között az értékes díjakért. Az esemény Fővédnökei immár 13. alkalommal Geiger Ferenc polgármester úr, valamint Dr. Aján Tamás IWF elnöke, NOB tag.

A soroksári versenyzők eredményei:
Leány korcsoport (10-12 évesek):30 kg-os súlycsoport: I.hely. Csipkés Erika 86 pont. 36 kg-os s.cs.:I. hely. Kneifel Réka 84 p. 40 kg-os súlycsoport: I.hely. Csiklya Cintia 75 p.
Fiú korcsoport (10-12 évesek):30 kg-os s.cs: I.hely: Kiss Norbert 87 p. 40 kg-os s.cs: I.hely: Szalontai Balázs 78 p. 45 kg-os s.cs: I.hely: Kalocsai Máté 88 p. III.hely: Légrádi Márk 75 p. 50 kg-os s.cs: I.hely: Jakab Sándor 87 p. 56 kg-os s.cs: II.hely: Lukács Róbert 78 p. 69 kg-os s.cs: I.hely:Varga Imre 75 p.
Serdülő női korcsoport:53 kg-os s.cs: I. Erdei Nóra 57 kg
Serdülő férfi korcsoport: 40 kg-os s.cs: I.hely: Derda Krisztián 50 kg. 62 kg-os s.cs: II. Fehér Roland 59 kg. 69 kg-os s.cs: I. Kaczúr Zsolt 142 kg. 85 kg-os s.cs: I.hely: Lakatos Ervin 94 kg. +85 kg-os s.cs: III.hely ifj. Szűcs Endre 146 kg
Ifjúsági női korcsoport:+69 kg-os s.cs: I.hely: Szűcs Petra 155 kg
Ifjúsági férfi korcsoport:56kg-os s.cs: II.hely: Kalocsai László 120 kg. 69kg-os s.cs: I.hely: Erdei Norbert 131 kg. 85kg-os s.cs: I.hely: Remsei Alex 130 kg
Junior női korcsoport:+75 kg-os s.cs: I.hely: Tukarcs Viktória 165 kg
Junior férfi korcsoport:56kg-os s.cs: I.hely: Kalocsai Attila 117 kg. 69kg-os s.cs: I.hely: Matis Viktor 145 kg. 85kg-os s.cs: I.hely: Féth Milán 196 kg. 105kg-os s.cs: I.hely: Murcsik Ferenc 210 kg.
Felnőtt női korcsoport: 53 kg-os s.cs: I.hely: Tukarcs Dóra 110 kg. 63 kg-os s.cs: I.hely: Horváth Dóra 98 kg
Felnőtt férfi korcsoport: 56 kg-os s.cs: I.hely: Sajó Attila 160 kg. 62 kg-os s.cs: I.hely: Pálinkás Roland 178 kg. II.hely: Győri Gábor 155 kg. 69kg-os s.cs: II.hely: Beleznai Zsolt 208 kg. III.hely: Győri Péter 184 kg. 77 kg-os s.cs: I.hely: Copek Károly 220 kg. 94 kg-os s.cs: I. hely: Láng Dávid 117 kg. 105 kg-os s.cs:I:hely: Vatai Viktor 285 kg. IV.hely: Murcsik Gábor 200 kg. +105 kg-os s.cs: I.hely: Dani Gábor 305 kg. II.hely: Simai László 265 kg

A képre kattintva megtekinthető a versenyen készített képgaléria
A verseny jegyzőkönyvének letöltése


Diákolimpiai rajtlista

A Magyar Súlyemelő Szövetség honlapján nyilvánossá tette az idei Diákolmpia rajtlistáját. Az esemény március 6-7 között kerül megrendezésre Nyíregyházán, a megmérettetésről további információk a Szövetség honlapján található.
A rajtlista megtekintése.


Edői továbbképzés Tatabányán

A Magyar Súlyemelő Szövetség az elmúlt év végén pályázatot nyújtott be a Nemzeti Sportszövetséghez edzői továbbképzés rendezésére.
Tekintettel arra, hogy a sportágban már régen volt módunk edzői továbbképzést szervezni, így igencsak örültünk annak, hogy a pályázatunk sikeres volt és megkezdhettük az edzői továbbképzés szervezését. Minden egyesületünket írásban és elekronikus úton értesítettünk a lehetőségről. A felhívást követően szinte minden egyesületből kaptunk visszajelzést a továbbképzésen való részvételre.
A továbbképzésnek a súlyemelők hazai fellegvára a Tatai Edzőtábor adott helyt.

Forrás:
MSSZ


XIII. SOROKSÁR  KUPA
Nemzetközi súlyemelo verseny kiírása

 

1.     Verseny célja : Valamennyi korosztály férfi, noi súlyemelo versenyzoi számára versenyzést, a Soroksár Kupa elnyerését, valamint minosítési szintek elérését biztosítani nemzetközi verseny keretében. A súlyemelés sport népszerusítése, fiatalok sportra, életre nevelése.

2.     A verseny helye és ideje : 2010. 03. 27. Szombat

    Mikszáth Kálmán Általános Iskola

  1239 Budapest, Sodronyos u. 28.

3.     A verseny rendezoje : Soroksári S.SZ.S.E, Európa 2012 KSE., és a BSSZ

4.     Mérlegelés : ( a verseny helyszínén, lsd. 2. pont ) és a versenyek idopontjai :

    Korcsoportok :                                                             mérlegelés :                              verseny :

Fiú (10-12 év).                                                                            7-8h                                         9h

Serdülo fiú.                                                                                 8-9h                                        10h

valamennyi noi induló /leány, serdülo, ifi, junior, felnott/            10-11h                                        12h

Ifjúsági férfi.                                                                            12-13h                                       14h

Junior férfi.                                                                              14-15h                                       16h

Felnott férfi.                                                                             16-17h                                       18h

A beérkezett nevezések után – nagy létszám esetén – az idopontok változhatnak, melyrol az érintetteket értesítjük.

5.     Indulhatnak ( résztvevok ) : mindazok az egyesületek versenyzoi, akik :

-         érvényes sportorvosi engedéllyel,

-         érvényes sportköri tagsági könyvvel rendelkeznek,

-         és az egyesületeik szabályosan beneveztek,

-         akik a helyszínen a nevezési díjat megfizetik (10-17 év 3000.-Ft/fo, 18 évtol 5000.-Ft/fo)

-         akiket a BSSZ elnöksége meghív (meghívottak: valamennyi budapesti klub minden versenyzoje,), a meghívottak mentesülnek a nevezési díj fizetése alól!

6.     A versenybíróság tagjai : Elnök : Buda Attila, Versenybírók : a BSSZ Bíró Bizottság jelölése szerint,     Jegyzokönyvvezeto : Tóth Gáti István, Technika: Dr. Berényi Ede

7.     A helyezések eldöntése : Súlyemelés szabálykönyv 7. § 1 – 2. pontja szerint

8.     Díjazás : érem a kor, és súlycsoportonkénti az I-III. helyezetteknek, kupa a korosztályok legjobbjainak.

9.     Nevezni lehet : 2010. március. 10. napig a következo címen :                                                                                      e-mail: soroksarsose@ gmail.com

             

10.  Költségek : versenyrendezés költségeit a Soroksári S.SZ.S.E., az Európa 2012 KSE, ill. a BSSZ fedezi a Bp. Fov. Önk. támogatásából, míg az eseményre való utazás költségeit a  résztvevo meghívottak viselik.

11.  Vitás kérdésben  az MSSZ érvényben lévo szabályai az irányadóak.

 

Budapest, 2010-02-01.                                                                      

 

                                                                                                   Szucs Endre - BSSZ Elnöke

A versenykiírás letöltése
Képek a tavalyi versenyről


Megváltozott nyitvatartás!

Felhívjuk a Tisztelt Sportbarátok figyelmét, hogy 2010. február 22-tol megváltozik edzotermünk nyitvatartasa!
Az új idopontok: hétfo 14-19, szerda 16-19 , csütörtök 16-19, péntek 14-19 óráig.


Tehetségkutató Soroksáron

2010. február 5-én, pénteken rendezte meg a Budapesti Súlyemelő Szövetség tehetségkutató versenyének első fordulóját a Bp. XXIII. ker. Mikszáth Kálmán Általános Iskola tornatermében. Az indulók főleg a 10-13 éves korosztály tagjai voltak, akik nagyon igyekeztek, és végül az eredményhirdetésen boldogan vették át az érmeket, és okleveleket. A verseny remek felkészülési lehetőséget biztosított a február 27-i Budapest Bajnoksághoz.
A díjakat Oláh Katalin igazgató helyettes adta át, majd megköszönte a rendezőknek a remek hangulatú versenyt, és színvonalas rendezést.

Eredmények: Leány kategória 36kg-os súlycsoport: I. hely Kneifel Réka 80pont, II. Csipkés Erika 77p, III. Csiklya Cintia 64p
Fiú kategória: 40 kg: I. hely Kiss Norber 79p, II. Szalontai Balázs 73p
45kg: I. helyKalocsai Máté 81p, II. Légrádi Márk 76p
50kg: I. hely Jakab Sándor 86p
56 kg:I. hely Lukács Róbert 60p
Serdülő női:53kg : I. hely Erdei Nóra 53 kg
Serdülő férfi: 45kg: I. hely: Derda Krisztián 52kg
56kg: I. hely: Fehér Roland 58 kg
69 kg: I. hely: Kaczur Zsolt 135kg, II. Lacatus Ervin 85kg
+85 kg: I. hely Szűcs Endre 150kg

Jegyzőkönyv letöltése
Képgaléria a versenyről

Aki rendelkezik fényképpel az eseményről,és szeretné viszont látni az oldalon, küldjön egy e-mailt!


Budapest Bajnokság versenykiírása

 

1.      Verseny célja : A megtisztelő Budapest Bajnok cím elnyerése, valamennyi korosztály férfi, női versenyzői számára. Magasabb minősítési szintek elérését biztosítani. A súlyemelés sportág népszerűsítése a Fővárosban.

2.      A verseny helye és ideje : 2010. 02. 27. Szombat

  Testvériség SE. Tornacsarnok

  1045 Budapest, Elem u. 5-7.

3.      A verseny rendezője : Budapesti Súlyemelő Szövetség

4.      Mérlegelés : ( a verseny helyszínén, lsd. 2. pont ) és a versenyek időpontjai :

    Korcsoportok :                                          mérlegelés :                             verseny :

Fiú, leány (10-12 év)                                   8-9h                      17 fő:        9.30h

Serdölő fiú,                                                    9-10h                    20 fő:         11h

ifjúsági fiú, junior fiú                                    11-12h                    16 fő:         13h

női indulók /serdülő, ifi, junior, felnőtt/     13-14h                    14 fő:         15h

felnőtt férfi  (56; 62; 69; 77 kg)                   15-16h                    23 fő:         17h

felnőtt férfi (85; 94; 105; +105 kg)             16-17h                    23 fő:         19h

A beérkezett nevezések után – nagy létszám esetén – az időpontok változhatnak, melyről az érintetteket értesítjük.

5.      Indulhatnak ( résztvevők ) : mindazok az egyesületek versenyzői, akik :

-          érvényes sportorvosi engedéllyel,

-          érvényes sportköri tagsági könyvvel rendelkeznek,

-          és az egyesületeik szabályosan beneveztek,

-          akik a helyszínen a nevezési díjat megfizetik (10-17 év 3000.-Ft/fő, 18 évtől 5000.-Ft/fő)

-          akiket a BSSZ elnöksége meghív (meghívottak: valamennyi budapesti klub minden versenyzője, és a  női ifjúsági válogatott keret), a meghívottak mentesülnek a nevezési díj fizetése alól!

 

6.      A versenybíróság tagjai : Elnök : Bazinszky Károly,

      Versenybírók : a Bíró Bizottság jelölése szerint

     Jegyzőkönyvvezető : Tóth Gáti István,

7.      A helyezések eldöntése : Súlyemelés szabálykönyv 7. § 1 – 2. pontja szerint

8.      Díjazás : érem a kor, és súlycsoportonkénti az I-III. helyezetteknek

9.      Nevezni lehet : 2010. február. 15. napig e-mailben a következő címen :

e-mail: soroksarsose@gmail.com

10.  Költségek : versenyrendezés költségeit a BSSZ fedezi a Bp. Főv. Önk. támogatásából, míg az eseményen való részvétel költségeit a résztvevő  egyesületek viselik.

11.  Vitás kérdésben  az MSSZ érvényben lévő szabálya az irányadók.

 

Budapest, 2010. 01. 20.                                                           BSSZ Elnöksége


A versenykiírás letöltése


Utánpótlás tehetségkutató első forduló,és minősítő súlyemelő verseny kiírása

1. Verseny célja : A kezdő fiú és leány korcsoport részére versenyzési lehetőség biztosítása, ill. serdülő, férfi, női versenyzői számára magasabb minősítési szintek elérésének biztosítása.

2. A verseny helye és ideje : 2010. 02.05. péntek

Mikszáth K. Ált. Isk. tornaterme
1239 Budapest, Sodronyos u. 28.

3. A verseny rendezője : Budapesti Súlyemelő Szövetség

4. Mérlegelés : ( a verseny helyszínén, lsd. 2. pont ) és a verseny (ek) időpontjai :

Korcsoportok : mérlegelés : verseny :

Valamennyi versenyző : 8-9 h 10 h

A beérkezett nevezések után – nagy létszám esetén – az időpontok változhatnak, melyről az érintetteket értesítjük.

5. Indulhatnak ( résztvevők ) : mindazok a versenyzők akiknek a szakosztályuk tagja a BSSZ-nek, és :

- érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkeznek,

- érvényes sportköri tagsági könyvvel rendelkeznek,

- akiket a BSSZ meghív,

- és az egyesületeik szabályosan beneveztek.

6. A versenybíróság tagjai : Elnök :Szűcs Endre,

Versenybírók : a Bíró Bizottság jelölése szerint

Jegyzőkönyvvezető : Murcsik Ferenc,

7. A helyezések eldöntése : Súlyemelés szabálykönyv 7. § 1 – 2. pontja szerint

8. Díjazás : oklevél, kor és súlycsoportonként az I-III. helyezetteknek

9. Nevezni lehet : 2010. január. 17. napig a következő címen :

BSSZ 1053 Budapest Curia u 3.

e-mail: soroksarsose@gmail.com

10. Költségek : versenyrendezés költségeit a BSSZ fedezi, míg az eseményen való részvétel költségeit a résztvevő egyesületek viselik.

11. Vitás kérdésben az MSSZ érvényben lévő szabálya az irányadók.

Budapest, 2010. 01. 10.
BSSZ Elnöksége

A versenykiírás letölthető.
Forrás: BSSZ


Megjelent a Súlyemelés folyóirat legújabb száma!

Megjelent a Súlyemelés című folyóirat, a Magyar Súlyemelő Szövetség magazinjának 11. száma.

Részlet Halász István főtitkár előszavából:
"A 2009. év életem legnehezebb, legküzdelmesebb, legmozgalmasabb éve volt. Bár már 2008. elején láthattuk, hogy a Magyar Súlyemelő Szövetség számára nem lesz könnyű év a 2009-es esztendő, és csak remélni lehetett, hogy az eltervezett és majdan elvégzett munka gyümölcseként a sportág átvészeli fennállása talán legnehezebb évét.Soha ilyen kevés állami támogatást nem kaptunk még.
Végül is, hogy a nagyon rossz előjelek ellenére ilyen sikeres évet hagyhatunk magunk mögött, azt a közös munkának és az összefogásnak köszönhetjük. Amikor az MSSz tagsága 2008. november 8-án egyhangúlag Dobos Imre mellett tette le a voksát, azzal tettük meg az első lépést a kilábalás felé vezető úton. A mások stratégiailag helyes döntés annak a gondolatnak az elfogadása volt, hogy a „magyar szintű versenyzők, Magyarországon, az európai szintű versenyzők Európa-bajnokságon, a világszintű versenyzők a világbajnokságon kell megmérettetniük magukat”. A harmadik helyes döntésünk a bizottságok munkájának megerősítése volt. A negyedik talán egyik legfontosabb érdemünk, hogy mindannyian igyekszünk szabályozott keretek között szabályosan mozogni.
A közös munkánknak köszönhetően, az egyesületek soha nem kaptak még ekkora pénzügyi és tárgyi támogatást, mint az idén. Sportolóink eredményessége lassan javulni kezdett, melynek eredménye Nagy Péter felnőtt Eb 6. helyezése, U23.EB szakítás aranyérme, Magát Krisztina, U23.EB. szakítás bronzérme, összetett 5. helyezése, junior EB. szakítás és összetett 4., lökés 5. helyezései, Bazsó Bianka, U23.EB. szakítás, lökés, összetett 4. helyezései.Pénzdíjas volt a felnőtt országos bajnokság, a sportág történetében először –talán utoljára is- pénzdíjas volt egy izgalmas csapatbajnokság is.
Fizetett edzőink: Pátrovics Géza, Pócza Károly, Márkus Erzsébet, Szűcs Endre, Bálint Csaba, Imrő Dezső, Likerecz Attila, Stark András.
A sportág megmenekült ugyan, de addig nem fog jelentősen jobbra fordulni a sorsa, amíg az egyesületi vezetők, az egyesületi edzők nem foglalkoztatnak jelentősen több súlyemelőt. El kell érni az 1000 fős tagsági számot, az évi 2 versenyen induló sportolók számának legalább 600 főnek kellene lenni. Kérek tisztelettel minden érintettet, hogy 2010-ben legyen ez a közös célunk. A sportolói létszámunk növelése a közép- és hosszú távú fellendülésünk záloga."

Az újság megtekinthető a képre kattintva!


Kedves Sportolók, Sportbarátok!

A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület minden sportbarátnak, sportolónak és látogatónka Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepet és Sikerekben Gazdag új Évet Kíván!

"Nem számít, hogy mit kapok,
Hanem az, hogy hol és kivel vagyok."
(Csányiné Szarka Icu)


Tehetségkutató

A Budapesti Súlyemelő Szövetség december 5.-én rendezte meg a főváros súlyemelő sportjának évadzáró versenyét 2009-ben. Itt a kezdő versenyző jelöltek adhattak számot felkészültségükről, és tehetségükről. A legkisebbeknek (13 éves kor alatt), elég volt egy tornabottal bemutatni a technikát. Mert a zsűri a gyakorlatok „szépségét” pontozta, itt a maximum 90 pont lehetett. Jó volt nézni a gyerekek lelkesedését, ahogy kipirult arccal néha könnyes szemmel, de mindenképpen hallatlan lelkesedéssel küzdöttek a felajánlott érmekért. Nem is maradt el a siker, hiszen a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői valamennyien éremmel a nyakukban térhettek haza.
Kijelenthetjük, hogy kerületünk súlyemelő sportja kiválóan fejlődik, a jelentkezők számában és a képzésben nincs hiány. A sport sikereket elérni kívánó fiatalok előtt nyitva az út, hiszen a kerületben működő egyesület, ami az ország egyik legjobb utánpótlás bázisa, továbbra is várja a 9-14 éves mozgásszerető gyerekeket. Jelentkezni lehet a Mikszáth Kálmán Általános Iskola, Sodronyos u. 28 alatt működő egyesületi edzőteremben 16-18 óráig vagy telefonon Szűcs Endre szakedzőnél, 06-70-550-50-30.

A soroksári fiatalok eredményei:

Leány korcsoport (10-12 évesek): 30 kg-os súlycsoport: I hely: Csipkés Erika 76 pont, 36 kg-os s.cs.: I hely: Kneifel Réka 79 pont.
Fiú korcsoport (10-12 évesek): 28 kg-os súlycsoport: I. hely: Kiss Norbert 60 pont, 32 kg-os s.cs.: I. hely: Derda Krisztián 69 pont, 36 kg-os s.cs.: I hely: Szalontai Balázs 67 pont, 40 kg-os s.cs.: I. hely: Tauzer Ádám 89 pont, 45 kg-os s.cs.: I hely: Kalocsai Máté 83 pont, II. hely: Légrádi Márk 69 pont, 50 kg-os s.cs.: I hely: Jakab Sándor 62 pont, 62 kg-os s.cs.: I hely: Fehér Roland 61 pont, 69 kg-os s.cs.: I hely: Kaczur Zsolt 90 pont (a mezőny legjobbja).
Serdülő fiú korcsoport (13-15 évesek): 56 kg-os súlycsoport: I hely: Kalocsai László 125 kg összetettel. 77 kg-os súlycsoport: I hely: Erdei Norbert 125 kg összetettel. 85 kg-os súlycsoport: I hely: Remsei Alex 123 kg összetettel, II. hely: Lacatus Ervin 75 kg összetettel.


A verseny jegyzőkönyve letölthető


Köszönjük az 1% -ot !

A Soroksári súlyemelo és Szabadidosport Egyesület ezúton szeretne köszönetet mondani mindazon támogatóinak, akik 2008-ban keletkezett személyi jövedelem adójuk 1%-át az egyesületnek ajánlották fel.

A felajánlásokból 105 032.- Ft-ot utalt át az adóhivatal az egyesület bankszámlájára.

Ez évben is köszönettel várjuk felajánlásukat,
Adószámunk : 18230587-1-43

Köszönettel az Egyesület tagjai nevében: Szucs Endre – elnök

1 % felhasználás 2008.


Telt ház a Mikszáth iskola tornatermében

A Budapesti Súlyemelő Szövetség első alkalommal rendezte meg, november 20.-án az utánpótlás korúak súlyemelő csapatversenyét. Öt egyesület 54 versenyzője, akik 18 csapatot alkottak küzdöttek a kupákért, érmekért és a bajnoki címért. A Mikszáth iskola tornaterme átváltozott súlyemelő „arénává”, 15 h-kor már alig lehetett elférni. A hangulatot fokozta, hogy a rendezők szendvicsekkel, üdítővel, kávéval kedveskedtek a csapatoknak, és valamennyi vendégnek, szurkolónak. Szűcs Endre a budapesti szövetség, és a soroksári műhely elnöke elmondta, ez az első „gyümölcse” a Mikszáth Kálmán Általános Iskolával ez évben elkezdett közös munkának. A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület, a budapesti szövetség támogatásával egy tehetséggondozó programot dolgozott ki. Elképzelésük nyitott ajtókat talált az iskola vezetése, és tantestülete valamint az Önkormányzat részéről. A versenyen, mint házigazda és szervező jelen volt Szabóné Makra Ágnes iskolaigazgató, aki örömmel mesélt tapasztalatairól. Ő maga is hosszú évekg élsportolóként kézilabdázott a Vasasban, így „sportosként” felkarolta a soroksári súlyemelők kezdeményezését. A cél közös mondta, a tanulók érdekében tenni, az iskolai nevelést erősíteni, a „sportra-életre nevelés” ma már egyre ritkább gondolatával. A sport és súlyemelő foglalkozások új színt hoznak tanulóink mindennapjaiba. Az hogy az iskola tanulóinak több mint negyede rendszeresen részt vesz a Szűcs Endre által életre hívott programban, igen örömteli, és igazolja valami elkezdődött.

Eredmények lányok versenye:

Kölyök korosztály (9-12 évesek): Budapest Bajnok I. hely: Soroksár csapata 249 pont (Erdei N, Kneifel R, Csipkés E.).

Ifjúsági korosztály (13-17 évesek): Budapest Bajnok I. hely: SEDE csapata 156 sincler pont

Junior korosztály (18-20 évesek): Budapest Bajnok I. hely: Soroksár csapata 709 sincler pont (Tukarcs V, Szűcs P, Tukarcs Dóra.).

Eredmények fiúk versenye:

Kölyök korosztály (9-12 évesek):

Budapest Bajnok I. hely: Soroksár „A” csapata 248 pont (Kaczur Zs, ifj. Szűcs E, Kiss N.). II. hely: Soroksár „B” csapata 217 pont (Tauzer Á, Jakab S, Légrádi M), III. hely: Soroksár „D” csapata 201 pont (Kalocsai M, Szalontai B, Tandi G.) és a BKV-Előre SC. Csapata 201 pont. V. hely: Soroksár „C” csapata 194 pont (Fehér R, Derda K, Nagy N.). VI. hely: Testvériség SE. csapata 163 pont.

Serdülő korosztály (13-15 évesek):

Budapest Bajnok I. hely: TSE „A” csapata 726 sinc. pont. II. hely: TSE „B” csapata 532 sinc. pont. III. hely: BKV-Előre csapata 514 sinc. pont. IV. hely: Soroksár „A” csapata 456 sinc. pont (Kalocsai L, Erdei N, Bagó Á.). V. hely: Soroksár-Európa 2012 KSE csapata 316 sinc. pont. (Tandi B, Lacatus E, Verő Á.)

Ifjúsági korosztály (15-17 évesek):

Budapest Bajnok I. hely: SEDE csapata 585 sinc. pont.

Junior korosztály (18-20 évesek):

Budapest Bajnok I. hely: TSE „A” csapata 726 sinc. pont. (Féth M, Murcsik F, Matis V.) II. hely: BKV- Előre SC. csapata 514 sinc. pont

Képgaléria a versenyről megtekinthető itt


Holesov Grand Prix, 2009.november.07.

A Budapesti Súlyemelő Szövetség képviseletében Csehországban, Holesov városában szerepelt a Budapest Válogatott. Szűcs Endre elnök által vezetett csapat, a helyi Rendőr Akadémia gála versenyén szerepelt. A budapesti csapatot nem kis büszkeségünkre a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői képviselték. A verseny különlegessége az volt, hogy csak lökésben mérték össze erejüket a sportolók. Három ország 34 versenyzője küzdött a pénz díjakért, és az értékes tárgy nyereményekért (köztük egy 40 kg-os konyhakész egész sertést), az Akadémia csarnokában.
Copek Károly aki maga is rendőr tiszt, 140 kg-os lökésével a X. helyen végzett. Vatai Viktor aki ebben az évben a soroksári súlyemelők legeredményesebb versenyzője lett 170 kg-ot lökve a VIII. helyen zárt. Dani Gábor a 185 kg-os gyakorlata a VI. helyhez volt elegendő, ami már pénz díjazással járt.


Oborniki-Budapest utánpótlás súlyemelő verseny 2009.11.14.

A Budapesti Súlyemelő Szövetség képviseletében Lengyelországban szerpelt az Utánpótlás Budapest Válogatott, melyben két soroksári ifjú tehetség is bemutatkozott. Szűcs Endre elnök által vezetett csapat, az Oborniki Slaskie- Budapest találkozón kiváló eredményeket értek el. A 12 éves Kaczur Zsolt korosztályában az előkelő harmadik helyen végzett, egyéni csúcsokkal, ami összetettben 137 kg-ot jelentett. A szintén 12 éves ifj. Szűcs Endre is kitett magáért, 140 kg-os összetett eredménye egyéni csúcsokat hozott, és az abszolult versenyben a negyedik helyet. A helyi Egyesület vezetője Tomasz Palka, és a város polgármestere kirándulással kedveskedett a fővárosi delegációnak. Közben kicserélték tapasztalataikat a sportvezetők és megállapodtak a követkekező eseményen immár Budapesten a Soroksár Kupán 2010.03.27-án újra megmérkőznek a csapatok.

Az eredményhirdetésen készült fényképek


A 2010. évi „whereabouts (holléti)” információszolgáltatási kötelezettség teljesítésére

Kedves Versenyzők, Tanítványaim, Barátaim!
Kérem olvassátok el a csatolt dokumentumokat, és az abban foglaltakat maximálisan tartsátok be!
"A whereabouts (holléti) nyilvántartás vezetése kötelező minden a listán felsorolt sportolónak. A nyilvántartás vezetésért a sportoló, az edzője és egyesülete a felelős.
Amennyiben a sportoló a nyilvántartását nem vezeti és erről a szövetséget eljárás megindítására kötelezi a NADO, MACS, MOB, IWF, akkor a Szövetség fegyelmi szabályzata alapján a sportoló felelősségén kívül vizsgálni fogja az edző és az egyesület felelősségét is.
Kérem tehát, hogy a problémák elkerülése végett tegyünk eleget a megfelelő szabályoknak, még akkor is, ha az talán méltán vált ki ellenérzéseket."(forrás)

Továbbá ismételten felhívom a figyelmeteket a tiszta becsületes, dopping mentes felkészülésre!!
Kérem továbbá, hogy semmilyen gyógyszert ne vegyetek magatokhoz!! Ha ez elkerülhetetlen (betegség), akkor csakis olyat amit orvos írt fel, és erről adott ambuláns igazolást (de ne felejtsétek el tájékoztatni az orvost, hogy sportolók vagytok, és nem akartok olyan gyógyszertszedni ami a tiltó listán szerepel).
Ajánlom figyelmetekbe továbbra is a MACS által kiadott, antidopping füzetet, melyet az elmúlt évben kiosztottam, továbbá az edzőtermünkben kifüggesztettem!!
Bármilyen kérdés merül fel a témával kapcsolatban az ismert telefon számomon(Szűcs Endre: 06 70 550 50 30), éjjel-nappal állok a rendelkezésetekre.

Üdvözlettel:

Szűcs Endre- SE elnök, vezetőedző, és mindenes

MSSz dopping ellenes stratégiája megtekinthető az oldalunkon,mint a szolgáltatási kötelezettséggel rendelkező sportolók listája, valamint a Magyar Anti-dopping Csoport oldalán elérhető a tiltólista, illetve ennek a 2009-es, és a 2010-es változata (jelenleg csak angolul).


Utánpótlás Súlyemelő Országos Bajnokság

2009. év legrangosabb súlyemelő utánpótlás eseményét rendezték az oroszlányi Városi Sportcsarnokban október 30.-31.-e között. Az Országos Bajnokságon kerületünket a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői képviselték, nem is akár hogyan. A Bajnokságon 31 egyesület 221 versenyzője küzdött az érmekért, valamint az éremtáblázaton való minél előkelőbb helyezésért. A Soroksáriak a táblázat ötödik helyén végeztek. Az első napon a serdülők küzdöttek, közülük 77 kg-os súlycsoportban Erdei Norbert 117 kg-os összetettel, a hatodik helyen zárt. Remsei Alex 85 kg-ban 121 kg-os összetettel, az ötödik lett. Másnap az ifjúsági lányok között Szűcs Petra jeleskedett, +69 kg-os súlycsoportban 139 kg-os összetettel begyűjtötte harmadik Bajnoki címét. Petra ezen túl a korosztályának legeredményesebb versenyzőjeként, egy hatalmas kupát, és jutalmat vehetett át a szövetség elnökétől, Dobos Imrétől. Tukarcs Dóra sem okozott csalódást szurkolóinak ezen a napon. A törékenynek tűnő 53 kg-os súlycsoportú junior lány 112 kg-os összetettel, megszerezte hatodik Bajnoki címét. Továbbizgulhattunk, mert a java még ezután következett. Hiszen a junior fiúk voltak, ezután Szűcs mester favoritjai, ahol az 56 kg-os súlycsoportban Kalocsai Attila 110 kg-os összetettel harmadikként zárt. A sérülten versenyző 69 kg-os Matis Viktor ötödik lett, 155 kg-os összetettel. Majd jött látott és győzött a „Vezír”, a 85 kg-os súlycsoportú Beleznai Zsolt. A junior válogatott versenyző megszerezte 232 kg-os összetettel, saját maga ötödik ezzel együtt, az egyesület 60. Országos Bajnoki címét. Nagy küzdelmekben helyt álltak a többiek is, 94 kg-os súlycsoportban Féth Milán 205 kg-ot teljesített és harmadik lett. A Murcsik fivérek taktikusan nem egymás ellen versenyezetek Gábor 105 kg-os súlycsoportban lett harmadik, 210 kg-os összetettel, Ferenc +105 kg-os kategóriában állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Ezután büszkén konstatálta, hogy 215 kg-os teljesítményével végre megelőzte bátyját.

Szűcs Endre az egyesület elnöke, vezetőedzője és mondhatni mindenese elmondta, hogy büszke tanítványaira, a szakmai munka során nem csak az élsport kerül előtérbe, hanem a fiatalok sporton keresztüli nevelése, melynek során testük és lelkük harmonikus fejlődése a fő cél. Így az évek alatt nem csak erejük nő, hanem eredményeik, és tanulmányi előmenetelük is javul. Ezen kívül, mondja a „sikerek kovácsa” szükségünk van önkormányzatunk támogatására, szűkebb és tágabb közösségünk összefogására, melynek eredményeképpen minden évben garantált a fejlődés, és az előrelépés.

Ezután lelkesen beszélt kollegái, akik (társadalmi munkában) segítik munkáját, tanítványai és azok szüleinek feléje áradó szeretetéről, megbecsüléséről, ami erőt ad a napi küzdelmekhez.Összességében elmondhatjuk, hogy jó kezekbe vannak a súlyemelő palánták és a már eredményes versenyzők, hiszen példaértékű összefogást tapasztalhatunk az egyesületnél, amely talán egész társadalmunk érdekeit szolgálja. Bízzunk benne, hogy még sok örömöt okozhat ez az erő kerületünk sportot szerető lakosainak.

Az esemény megörökítő fényképek


Évvégi versenyek

2009. telén 3 verseny is megrendezésre kerül Budapesten.40. alkolommal kerül megrendezésre a Műegyetem Kupa súlyemelő verseny a MAFC sporttermében. Hagyományteremtő szándékkal november 20-án léphetnek dobogóra a versenyzők az I.Budapesti Utánpótlás Csapat Bajnokság súlyemelő versenyen, illetve december 5-én kerül megrendezésre a hagyományos Utánpótlás tehetségkutató, és minősítő súlyemelő verseny. Előbbi helyszíne a Mikszáth Kálmán Általános Iskola lesz, míg az utóbbié a Testvériség sportcsarnoka lesz.
A versenykiírások letölthetőek: Budapesti Utánpótlás Csapat Bajnokság , Tehetségkutató, 40. Műegyetem Kupa


Munka mellett élsport
Vatai Viktor kilencedik Bajnoki címe!

Izgalmasnak ígérkezett a súlyemelők legrangosabb hazai megmérettetése a 82. alkalommal Nyíregyházán, szeptember 19-20.-án megrendezett, Felnőtt Férfi-Női Országos Bajnokság. Már a döntőbe jutás sem volt szokásos hiszen, az új szabályok szerint csak az a versenyző állhatott „rajthoz” aki súlycsoportjában, a legjobb tíz között van, és teljesítette a nevezési szintet! A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület így nyolc versenyzővel képviselte kerületünk sportját a döntőben. A csapatot Szűcs Endre edző készítette fel, és vezette egészen a hivatalos szakosztályi értékelésben az előkelő harmadik helyre. Szűcs mester kérdésünkre, így összegezte tapasztalatait: -„Versenyzőim minden dicséretet megérdemelnek, hiszen munka, és család mellet vállalják az élsportot. Példát mutatnak a fiataloknak! Büszke vagyok rájuk, hiszen húsz szakosztályt megelőztünk ezen a Bajnokságon! Keményen dolgozunk tovább, és köszönjük kerületünk vezetőinek, lakosainak támogatását!” De hogyan is születet ez a siker? Az első napon a 77 kg-os Győri Péternek, és a 85 kg-os Copek Károlynak szurkolhattunk. Mindketten jól taktikáztak, de most az ellenfelek erősebbek voltak, így végül a nyolcadik helyen zárták a versenyt. Ezután következtek a nehéz fiúk, 105 kg-ban Vatai Viktor, míg +105 kg-ban Dani Gábor, és Simai László, készült nagy elszántsággal. Vatai Viktor ismét megmutatta nem csak az erejét, de hatalmas szívét is, és 300 kg-os összetettel magabiztosan gyűjtötte be kilencedik (!) Országos Bajnoki címét. Az ólomsúlyúak is kitettek magukért, Dani Gábor aki a legerősebb soroksári, 332 kg-os összetettel a második, míg az elnyűhetetlen Simai László 296 kg-os összetettel a harmadik helyen zárta a férfiak versenyét. Ezután jöttek és hódítottak a hölgyek. Már nem szokatlan a szebbik nem jelenléte a súlyemelésben, 1986-ban rendezték az első világ kupát Budapesten. 2000-ben az Olimpián is bemutatkoztak az erős lányok és asszonyok. A soroksári lányoknak is ez a céljuk! A női OB-n az elmúlt év bajnoka, az 53 kg-os Tukarcs Dóra, most harmadikként zárt 112 kg-os összetettel. Az Ifjúsági Olimpiára készülő 15 éves (!) Szűcs Petra a 75 kg-os mezőnyben szintén harmadik lett, 135 kg-os teljesítménnyel. Csak úgy mint a junor Válogatott +75 kg-os Tukarcs Viktória, aki 174 kg-ig jutott összetettben. Gratulálunk a versenyzőknek és edzőjüknek. Legközelebb az Utánpótlás Országos Bajnokságon, Oroszlányban október 30-31.-én szurkolhatunk a soroksári fiatal súlyemelőknek.


Ő még csak 15…

Még csak 15 éves Szűcs Petra, de már szinte egy füzet telne be sport sikereivel. A Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület tehetséges sportolóját látogattuk meg edzésen. Nagy volt nyüzsgés a Mikszáth iskolában működő súlyemelő edzőteremben. Petrát az őt ámuló súlyemelő palánták gyűrűjéből hívom, meséljen sikereiről. A törékeny alkatú mosolygós lány örömmel, és rutinosan mesél a kezdetéről. Amikor négy évesen elkezdett dzsúdózni, de sok más sport mellet mégis a vasak birodalmába kötött ki. Már meg sem lepődöm, hogy szumóban is válogatott, mi több EB hetedik volt két éve. És akkor a súlyemelés, nem is tudom követni... Serdülő Európa Bajnoki hatodik, Országos Bajnok, országos csúcsokat tart, Diákolimpiai Bajnok. Legutóbbi sikerét pedig pár napja az Ifjúsági Európa Bajnokságon érte el, Izraelben, Eilat városában. A zsúfolt 69 kg-os mezőnyben a VIII. helyen végzett. Összetettben 135 kg-ig jutott. A jövőről kérdeztem. Petra elmondta, hogy a XX. kerületben a Német Nemzetiségi Gimnázium 10.-es tanulója, évvégén becsúszott egy négyes a bizonyítványban, de a többi mind ötös (!). A sportban szeretne a 2010-es Szingapúri Ifjúsági Olimpiára kijutni, az életben pedig tolmácsként dolgozni. A német és angol mellet, spanyolul tanul. Iskolájában és Soroksáron megbecsülik, szeretik. Ahogy mondja –„ez ad erőt a sok-sok munka elvégzéséhez…”, mit is kívánhatunk Petrának? Legyen úgy ahogy tervezed, erőt és egészséget hozzá!!

A képeken Szűcs Petra, jobboldalt a pekingi Olimpiai fáklyával (Olimpiai Múzeum: Lousanne), baloldalt Ifjúsági EB, Izraelben Eilat városában az akreditáció után……..


Felvidéki sikerek

A 2009. Szeptember 12-én, 8. alkalommal megrendezett Miloša Zelinku nemzetközi emlékversenyre egyesületünk meghívást kapott, melyet első alkalommal a Párkány melletti Garamkövesden rendeztek.Az esményt megelőző napon a rendezők méltó fogadtatásban részesítették a négy országból érkezett versenyzőket és edzőket, ahol kellemes zene mellett fogyasztották el a felvidéki specialitásokat, miközben a Duna és Esztegom panorámájában gyönyörködhettek. A jó hangulatot még egy kisebb közlekedési konfliktus sem tudta elrontani.

A nagyszabású verseny a polgármesterasszony megnyitóbeszédét követően kezdetét vette, ahol 8 kategóriában közel 50 versenyző mérte össze erejét egyéni és csapatversenyben. A 14 év alatti fiúk versenyében új egyéni csúcsot bemutatva Kaczur Zsolt 2. helyezést ért el, míg ifj. Szűcs Endre a szakításban elkövetett hibája ellenére is 5. lett. A következő korosztályban Erdei Norbert és Kalocsai László mutatta be, mit tudnak a soroksári fiatalok, melynek a rendkívül erős mezőnyben elért 4. illetve 5. hely lett az eredménye. A lányoknál induló Erdei Nóra megmutatta a hölgyek erejét és a nála jóval idősebbek között 4. helyen zárta versenyét. Végül a 18 év feletti férfiak mezőnyében nagy csatát követően Murcsik Ferenc 4., míg bátyja, Murcsik Gábor a 3. pozíciót szerezte meg. A 8 csapat közötti versenyben Budapest vállogatottja Kaczur Zsolttal a sorai között 2., míg Soroksár együttese (Erdei Norbert, Kalocsai László, ifj. Szűcs Endre) az 5. helyen végzett.

A sportsikerek megünnepléséhez a kövesdi szervezők kiváló környezetett biztosítottak. Bográcsokban három különböző ételkülönlegesség készült, a versenydobogó az ismert slágereket játszó élőzene szinpadául szolgált, míg a nézőtér táncparketté alakult. Az éjszakába nyúló buli bebizonyított, hogy a sport szelleme képes felül emelkedni a fennálló politikai viszályokon is, melyhez a különböző nemzetiségű versenyzők közös éneklése szolgált bizonyítékul. Vasárnap reggel új élményekkel gazdagodva, jókedvvel tértek haza sportolóink.

Részletes eredmények:
Lányok: IV. Erdei Nóra 60 kg
14 éven aluli fiúk: II. Kaczur Zsolt 127 kg, V. Ifj. Szűcs Endre 70 kg (csak lökés)
Serdülők: IV. Erdei Norbert 122 kg, V. Kalocsai László 107 kg
18 éven felüli férfiak: III. Murcsik Gábor 223 kg, IV. Murcsik Ferenc 215 kg

A csapatot Szűcs Endre vezette.


Szünidőben is súlyemelés


Nem volt a nyáron „uborka szezon” a soroksári súlyemelőknél, idén nyáron a napközis gyerekek mindennapjaiba sikerült becsempészni több alkalommal is sportfoglalkozásokat.

A „sportos” napokon a gyerekek megismerhettek számukra ismeretlen, és teljesen új mozgásformákat is, úgy mint a súlyemelés technikáját.

A már rutinos versenyzők örömmel nézték a csetlő-botló gyerekek lelkes igyekezetét. A Mikszáth Kálmán Általános Iskolában „dolgozó” Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület versenyzői Svájcban kezdték a nyári verseny idényt, június közepén. Copek Károly, Tukarcs Viktória, ifj. Szűcs Endre, Tukarcs Dóra, és Szűcs Petra Lausanne város bajnokságán, a csapatversenyben a II. helyet szerezték meg. A sok program között, Genfi tó partjánál megcsodálták a Mont Blanc csúcsát, és megtekintették az Olimpiai Múzeumot. Ezután augusztus végén Szabadkán szerepelt a Dani Gábor, Vatai Viktor, Féth Milán összeállítású soroksári csapat, és öt ország tíz csapata közül az értékes IV. helyet szerezték meg. Dani Gábor a harmincfős egyéni küzdelemben 322 kg-os összetett eredményével, a III. helyen végzett. Szeptember első hétvégéjén két delegáció indult, két távoli országba, hogy öregbítse kerületünk hírnevét. Litvániában, Panevezis városa rendezett meghívásos versenyt, ahol hat ország közel hetven versenyzője küzdött a helyezésekért. Kaczur Zsolt, Erdei Norbert, és ifj. Szűcs Endre kiválóan helyt állt a mezőnyben, és gazdag élményekkel térhettek haza. Legyelország, Wroclaw városa egyik kedvence a súlyemelőinknek, mondta Szűcs Endre a versenyzőket fel készítő szakember. Céltudatosan, és úgy érzem sikeresen, menedzseljük sportolóinkat, akik ez évben is kilenc külföldi versenyen vettek, vesznek részt. Tehetséggondozó programunkba bekapcsolódott, Oravecz Zoltán úr cége, a Budapest Airport Minibusz Kft., így fiatal tehetséges versenyzőink, külföldi sport sikereit továbbra is biztosítani tudjuk. A XXIII. Wroclaw Grad Prix bajnokságon, öt ország 11 csapatának 64 versenyzője mérte össze erejét. Itt a soroksári erős fiúk és lányok csapatban a IV. helyen végeztek. Kneifel Réka, és Tukarcs Viktória korosztálya abszolút bajnoka lett. Míg Féth Milán negyedik, Murcsik Gábor ötödik, és Murcsik Ferenc hatodik lett korcsoportja abszolút versenyében.

Szurkolunk Szűcs Petrának, aki tagja az Ifjúsági Olimpiára készülő válogatottnak, és szeptember 11.-én, Izraelben Eilat városában áll küzdőtérre az Ifjúsági Európa Bajnokságon. Legközelebb a nyíregyházi Felnőtt OB-n láthatjuk Szűcs mester tanítványait, és várjuk az újabb sikereket!


Wroclaw
2009.09.03.-06.

Csapatunk 2009.09.03.-06. között a lengyelországi Wroclawba utazott, hogy részt vegyen a helyi egyesület által megrendezett nagydíjon. A megmérettetésen 5 ország 11 csapatának 60 versenyzője indult. A nagy versengések közepette a soroksári csapat mindössze néhány sinclair ponttal csúszott le a dobogó harmadik fokáról, így végül az előkelő 5. helyen végzett 853 sinclair ponttal.

A versenyt megelőző napon a vendéglátók elkalauzoltak bennünket a marcinowói múzeumba, ahol illusztris idegenvezetőnk bepillantást engedett a sziléziai vidéki élet mindennapos használati tárgyainak párját ritkító gyűjteményébe. A gyűjteményben fellelhető volt többek között a 20. század elejéről származó kovácseszközök, rengeteg népi hangszer, 100 évnél is idősebb varrógépek, lovagló felszerelések stb. Miután a múzeumkert gyümölcsösében elfogyasztottuk a vacsorát az egész külföldi delegáció közös kolbászsütésre volt meginvitálva a kerten keresztülfolyó patak partján megrakott méteres tábortűzhöz. Ezeken felül Wroclaw városának nevezetességeit is megtekintettük, mint a város híres katedrálisát, főbb szökőkútjait, illetve a város jelképének számító törp szobor kompozíciók több darabját is.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Budapest Airport Minibusznak, hogy eljuttatott minket az útcélunkba.

egyéni eredmények
10 év aluli lányok: Kneifel Réka 1. hely
17 év felüli lányok: Tukarcs Viktória (175 sinclair p.) 1. hely
20 év alatti férfiak: Féth Milán (258 sinclair p.) 4. hely
Murcsik Gábor (246 sinclair p.) 5. hely
Murcsik Ferenc (234 sinclair p.) 6. hely
20 év feletti férfiak: Szegszárdi Bence (310 sinclair p.) 2. hely


Soroksári sumo-sok(k)!!!??

2009. augusztus 21-23 között került megrendezésre a svájci Renens városában az idei évi Sumo Európa-Bajnokság. A magyar válogatott kerettagja volt a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület, Sumo Szakosztályának kiváló versenyzője, Murcsik Ferenc, aki a 7. helyet ért el a bajnokságon, őt kérdeztem a sportról, az élményeiről, a terveiről.
- 2003 óta vagyok a SOSE tagja - feleli arra a kérdésemre, hogy mióta sportol.
- 2004 januárjában vettem részt az első sumo versenyemen, az Érd Kupán. Mivel tapasztalatlan és fiatal voltam a mezőnyben, hamar kiestem a megmérettetésben - meséli. - Első komoly sikeremet 2005-ben értem el, amikor Bacsó Barnabással és Murcsik Gáborral egy csapatban 2. helyezést értünk el az Országos Bajnokságon. Az elkövetkező versenyeken már egyéniben is sikerült dobogóra kerülni és érmeket gyűjteni - emlékezik vissza.
Mikor legemlékezetesebb emlékéről kérdeztem csillogó szemekkel a következő történetet adta elő:
- Idén januárban, az Érd Kupán esett meg, hogy a második fordulóban egy nálam évekkel idősebb és "méretesebb" bolgár indulóval szemben kellett mérkőznöm. Miután a dohióra (megj.: így nevezik japánul a sumo küzdőteret) léptem nekirontottam, ám ő sikeresen megkontrázta az akciómat. A végén azonban mikor a kör szélére vitt kifordítottam, így megnyertem a mérkőzést. A több száz fős publikum hosszas, hangos tapssal "gratulált" nekem. Ezután tudtam csak meg, hogy az előző évi Európa-bajnokot sikerült megvernem. Ezen a győzelem miatt nyertem indulási jogot a kontinens viadalon - fejezi be visszaemlékezését.
Meglepő választ szolgáltatott, amikor az Európa-bajnokságon való indulás egyediségéről érdeklődtem: - Nem én vagyok az első, aki soroksáriként indul a megmérettetésen: 2003-ban Kutlán Edina bronzérmet szerzett a kontinensbajnokságon, Tukarcs Viktória két ízben (2005 és 2007), míg Szűcs Petra egyszer (2007-ben) méretette meg magát.
Legvégül a sumoval kapcsolatos sztereotípiákkal kapcsolatos kérdéseimre reagált: - Vannak különbségek a TV-ben látható profi sumo és az amatőr változata között. Az amatőröknél különböző kor és súlycsoportok vannak, így a versenyeken elindulhatnak 10 éves, 20 kilós lányoktól kezdve, a megtermett, igazi nagydarab indulókig bárki. Nem az a fontos, hogy a versenyző mennyire kövér, hanem, hogy mennyire gyors, erős és képes kiismerni az ellenfelét. Igazából csak ajánlani tudom a sumot mindenkinek - fejezi be az interjút Murcsik Ferenc.


Sumo-Sok(k)!

Idén augusztus 21-23 között kerül megrendezésre a svájci Renens városában a Sumo Európa-Bajnokság. A magyar csapat tagja volt egyesületünk versenyzője, Murcsik Ferenc. Szombat este fél nyolckor lépett dohióra az U21-es kategória -115kg-os súlycsoportjában a soroksári sportoló. Az első mérkőzésén az ukrán ellenfele gyorsabb rajtjának köszönhetően hamar kikapott. Mivel az ellenfél menetelése megtörhetlen volt, így lehetőség lett vigaszágon tovább küzdeni a bronzéremért. Második körben bolgár riválisánal jobban sikerült a startja, de egy kontraakciót követően, a nála 10 kg-mal nehezebb ellenfeke kiemelte, és a rekontrája sem sikerült teljesen, így újbol alul maradt a versenyzőnk. Ferenc első sumo világversenyén végül a 7. helyet szerezte meg.


Soroksári súlyemelő a MOB címoldalán

Nagy büszkeséggel tölti el a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesületet, hogy klubunkünk fiatal reménységével, Szűcs Petrával, többszörös országos és diákolimpia bajnok, számos országos csúcs tartójával „hírdeti” a jövő ősszel megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpia lehetséges csapatát a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) honlapja. Petra egy exluvíz interjúban honlapunknak elárulta, hogy meglepetésként érte önmaga felfedezése egy ilyen komoly hírű oldalon. Továbbá elárulta, hogy jelenleg épp edzőtáborozik, ahol az őszi eliati Európa-bajnokságra illetve a jövő tavaszi valenciai kvalifikációs viadalra készül.


Soroksári súlyemelők csúcsai, a Mont Blanc lába alatt
(2009 június 11.-14.)

Kis csapatunk nagy lelkesedéssel várta az indulást a repülőtérről, hiszen mindannyian tudtuk, hogy fantasztikus ország vár ránk, és újabb élménnyel lehetünk gazdagabbak.

A cél jelen esetben Svájc volt, pontosabban Lausanne városa, amely az ország francia-ajkú részén található, a genfi tó partján. A sikeres landolás után Mizov György, a lausanne-i súlyemelők mentora és egyben vendéglátónk kalauzolt el bennünket a festőien szép város szívébe, majd az első nap zárásaként vacsoránkat a híres lausanne-i atlétika pálya – amely a Super Grand Prix atlétikai versenysorozat egyik állomása, valamint számos Világ - és Európa bajnokság kerül itt megrendezésre - hangulatos éttermében fogyaszthattuk el. Másnap ellátogattunk a híres Olimpiai Múzeumba, ahol megtekinthettük az elmúlt olimpiák képes történetét, láthattuk a már kialudt, de még mindig szépen csillogó fáklyákat, amelyen híres sportolók és befolyásos emberek vitték az olimpiai lángot. Ám aminek mindannyian a szívünk mélyén legjobban örültünk, - nem, nem az ajándékbolt J - az emeleten található pódium volt, amelyen helyet kapott az olimpiai súlyemelés. Kiállításra került egy fellapozott rúd, néhány mez, melyek tulajdonosai híres súlyemelők voltak, valamint súlyemelő cipő és öv. A múzeum kertje lélegzetelállítóan szép volt, bár nem múlta felül a bent látottakat. A hibátlan zöld pázsiton homokszobrok és egyéb emlékművek foglaltak helyet, a bejárat előtt pedig grandiózus szökőkút állította meg az arra járókat egy fotó erejéig. A múzeum után sétát tettünk a Genfi-tó partján. Délután a belvárosba utaztunk, ahol megtekintettük a Lausanne-i székesegyházat, valamint a város építészeti remekeit.
De csapatunk nem csak a város szépségei miatt érkezett ide. A verseny reggelén a belvárosban tettünk egy rövid sétát, ezután a verseny helyszínén folytatódott napunk. A mérlegelés után mindenki birtokba vette a területét, és –csapatverseny lévén- együtt kezdtünk neki a bemelegítésnek. Elsőként Tukarcs Dóra lépett a dobogóra a soroksári reménységek közül, majd sorban ifj. Szűcs Endre, Szűcs Petra, Tukarcs Viktória és Copek Károly is megküzdött a hatalmas súlyokkal. A versenyzők eredményesen szerepeltek, több egyéni csúcs is született, ami csapatok közti versenyben a második helyet jelentette a soroksári delegációnak. Ennek fényében az esti banketten Szűcs Endre, a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület elnöke és szakedzője büszkén vette át a második helyért járó kupát, majd a jó hangulatú este keretein belül megünnepeltük egyesületünk vezetőjének születésnapját.
A hazaindulás előtt még ellátogattunk Genfbe, ahol megtekintettünk a híres szökőkutat. A repülőgépről még mindenki vethetett egy utolsó pillantást a Mont Blanc havas csúcsaira, de aztán búcsút intettünk az országnak és a szép emlékeknek.

Az út mindannyiunk számára feledhetetlen volt, ezért hálásak vagyunk Endre bácsinak, és reméljük, hogy még sok ilyen remek élményben lehet részünk!

T.Viki

Képgaléria az útról


Szünidőben is: SPORT

Idén nyáron a soroksári napközis gyerekek mindennapjaiba sikerült becsempészni több alkalommal is sportfoglalkozásokat, melyeket a Soroksári Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület szervezett. Amellett, hogy a diákok ezeken, a napokon is hasznosan töltik el a szabadidejüket, többek között megismerik a sport által nyújtott örömöket, a küzdeni akarást, a rendet, a fegyelmet, de főként a rendszerességet. Ugyanis az effajta foglalkozás nemcsak egyszeri alkalom, hanem rendszeresen megrendezett eseménynek számít már a napközisek életében.

A gyakorlatok közé tartozik a sorverseny, gimnasztika, alaki gyakorlatok, súlyemelés alapjainak elsajátítása stb. A „sportos” napokon a gyerekek megismerhetnek számukra ismeretlen és teljesen új mozgásformákat is, mint pl. több versenysport technikája. Minden egyes újonnan megtanult gyakorlattal fejlődik a koordinációs képességük, ezáltal a többi sportban is ügyesebbé válnak. Az első edzésük óta mindig nagy örömmel vesznek részt a tréningeken, ami a mozgás örömén túl sikerélményt biztosít.

A sport a kultúra része, ami a mindennapi életben hasznosítható képességekre tanítja meg a fiatalokat, mint pl.: egészséges versenyszellem, vagy a munkába vetett hit sikerét, ugyanis a nap végén a nebulók csillogó szemmel veszik át a nagy küzdelmek árán elnyert okleveleket.

Képgaléria a lelkes fiatalokról.


Az edzoterem nyári nyitvatartása

Az iskolai szünet alatt az edzoterem nyitvatartási idejére megváltozott. Az edzések hétfon, szerdán és pénteken 11-13 óra között vannak megtartva. Szeptembertől szokásos 16-20 órai lesz érvényben.


Soroksári Edzotábor 2009 - Kisújszállás

Idén június 22-28 között kerül megrendezésre a Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület hagyományos edzotábora immár 15. alkalommal. Az idei tábor különlegessége volt, hogy a Heraklész programban részt vevo sportolók is csatlakoztak a budapesti egyesület által szervezett programokon. A heti 8 súlyzós edzésen kívül lehetosége nyílt az ifjú sportolóknak részt venni különbözo kulturális programokon is. A hét elején a csapat meglátogatta a kisújszállási református nagytemplomot, amely az Alföld az egyik legnagyobb protestáns gyülekezetével rendelkezik, kiemelt muemlék.
Szucs Endre vezetoedzo további vezetésével megtekintésre került az I. illetve a II. világháborús emlékmu, a nagykunsági paraszti életet bemutató tájház és a város híres szobrászmuvészének, Papi Lajosnak az alkotóháza.
Ezeken a programokon kívül megrendezésre kerültek egyéb sport illetve kulturális események, mint pl. nyílt asztalitenisz és csocsó bajnokság, Ki-Mit Tud?, stb.
A tábor fénypontja a tábortuz volt, ahol bográcsokban marhapörkölt és sült hús gozölgött, majd következett a hét alatt összegyujtött zálogok kiváltása.
Vasárnap reggel a soroksári csapat a zuhogó eso ellenére is boldogan, élményekkel és emlékkel kelt útra vissza a fovárosba. Reméljük az elkövetkezo években is lehetoségünk nyílik hasonlóan élménygazdag táborban való részvételre.

Képes összeállításunk itt tekintheto meg.

2009. évi abszolút csapatbajnokság összesített eredménye - 2. forduló és összesített eredmények

2009. június 6-án került megrendezésere a 2009. évi abszolút csapatbajnokság 2. fordulója, a budapesti régió versenye a Testvériség SE Elem utcai sportcsarnokában került megrendezésre. A budapesti régió második fordulójának eredménye:1. BKV Elore SC2.TSE-SEDE3. Soroksári SSzSE Az 1. és 2. forulót összesítve az eredmény a budapesti régióban:1. Soroskári SSzSE (3749.78 p)2. BKV Elore SC (3679.16 p)3. TSE-SEDE (3558.41 p)4.MAFC (1500.13 p - csak I. fordulóban indult.)
  A budapesti régió második fordulójának eredménye:
1. BKV Elore SC
2.TSE-SEDE
3. Soroksári SSzSE

  Az 1. és 2. forulót összesítve az eredmény a budapesti régióban:
1. Soroskári SSzSE (3749.78 p)
2. BKV Elore SC (3679.16 p)
3. TSE-SEDE (3558.41 p)
4.MAFC (1500.13 p - csak I. fordulóban indult.)

Csapattagok teljesítményei egyesületi bontásban:

Soroksári SSzSE csapata /2.forduló

Tukarcs Viktória (18)

 170

 93.100

177.07

283.32

 1.17

  331.49

Copek Károly (28)

 265

 83.000

319.38

     

 1.00

  319.38

Beleznai Zsolt (20)

225

 75.200

285.95

     

 1.09

  311.69

Szücs Petra (16)

 130

 71.250

150.57

240.91

 1.26

  303.53

Féth Milán (19)

 210

 87.950

246.08

     

 1.13

  278.08

Erdei Norbert (15)

 118

 64.100

165.74

     

 1.32

    0.00 (218.77)

   

      

     

     

    

 1877.23

       1-2. forduló összesen:

   

      

     

     

    

 3749.78

Az országos összesítésben egyesületünk csupán pár ponttal maradt le a döntobe jutáshoz szükséges 4. helyrol. Bármely döntobe jutott csapat visszalépése esetén van esélye kerületünk sportolóinak megmérkozni a dobogós helyekért.


„Élen a tanulásban, élen a sportban” 2009

A Fovárosi Közgyulés Egészségügyi és Szociálpolitikai valamint Oktatási és Ifjuságpolitikai Bizottsága felhívást tesz közzé az "ÉLEN A TANULÁSBAN, ÉLEN A SPORTBAN 2009"fovárosi kitünteto cím elnyerésének lehetoségérol.

„Élen a tanulásban, élen a sportban” fovárosi kitünteto cím elnyerésének feltételei

A kitünteto cím adományozásának célja:

A fovárosi tanulóifjúság ösztönzése a szellemi és fizikai képességek folyamatos fejlesztésére, a tanulás és a sport helyes arányainak kialakítására.
Az oktatási intézmények és a sportegyesületek kapcsolatának erosítése, továbbfejlesztése.
A tanulásban és a sportban kiemelkedo teljesítményt nyújtó fiatalok eredményeinek elismerése.

A kitünteto címet meghirdeti és a címeket odaítéli: a Fovárosi Közgyulés Egészségügyi és Szociálpolitikai Bizottsága, valamint Oktatási és Ifjúságpolitikai Bizottsága.

A kitünteto cím elnyerésére az alábbi feltételekkel lehet a jelentkezést benyújtani:
A./ Tanulmányi eredmények:
A budapesti alapfokú oktatási – nevelési intézmények 5-8. évfolyamú tanulói, akiknek a tanulmányi átlaga magasabb, mint 4,80.
A budapesti középfokú oktatási – nevelési intézmények 9-14. évfolyamú tanulói, akiknek a tanulmányi átlaga magasabb, mint 4,50.
A budapesti székhelyu felsofokú oktatási intézmények nappali tagozatának hallgatói, akiknek a tanulmányi átlaga magasabb, mint 3,50.

A részletes kiírás itt megtekintheto.


Soroksári súlyemelok Litvániában

2009. április 29-én indult el a soroksári súlyemelok 5 fos csapata Szucs Endre szakedzo vezetésével a távoli Litvániába.
Megérte a hosszú utazás, ugyanis nem kellett csalódnunk: Kaunas valóban olyan volt, mint amilyenre számítottunk. A magyar ember szemének különleges épületekkel, a hangulatos sétálóutcával, a rendkívül egészséges ételekkel és a litvánok hatalmas vendégszeretetével, valamint közvetlenségével. Kaunas kedves és barátságos helyként mutatkozott be nekünk. A programok során szoros barátságot kötöttünk a helyi állat kertben egy pelikánnal, megtekintettük a 2011-es atlétikai EB helyszínét, és a világhíru kaunasi kosárlabda csapat létesítményeit.
Természetesen nem csak várost nézni utaztunk ilyen messzire; május 2-án, szombaton várt még ránk egy megmérettetés. Hangulatos verseny keretében mérkoztünk meg az északi államok legjobbjaival, többek között Lengyelország, Észtország és természetesen Litvánia csapataival.
A verseny napján a Soroksáriak közül elsoként Tukarcs Dóra lépett a dobogóra, aki öt magabiztos fogással nyerte meg a hölgyek versenyét 112 kg-os összetett eredménnyel.
A serdülo fiúk versenyében Kaczur Zsolt (ö.: 104 kg), valamint Erdei Norbert (ö.: 114 kg) mutatták meg milyen erosek a magyarok. Eredményeikkel egy-egy bronzérmet szereztek csapatunknak.
A legerosebbek között végül, de nem utolsó sorban Vatai Viktor mutatta meg tehetségét. 300 kg-os összetett eredménnyel, valamint 6 jó gyakorlattal utasította maga mögé a külföldi versenyzoket, ezzel súlycsoportja, valamint az egész mezony legjobbja címet zsebelhette be.A csapatbajnokságban a két arany-, és a két bronzérem az elokelo 3. helyet jelentette a soroksári súlyemeloknek.

DORKA

Az utazásról további képek megtekinthetoek.


Versenykiírások

A Budapesti súlyemelo szövetség által megrendzésre kerülo versenyek kiírásai letölthetoek oldalunkról, a következo linkekre kattintva:

Csapatbajnokság második foduló

2009. évi Budapest kupa

2009. évi Palota kupa

2009. évi Szigeti sportvarárzs


2008-2009. tanévi MEFOB

A 2008-2009. tanévi Magyar Egyetemi és Foiskolai Országos Bajnokságot 2009. április 18-án, szombaton rendezték meg a Budapesti Muszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Egyesületünket 5 versenyzo képviselte. A lányok közül Tukarcs Dórának (Zsigmond Király Foiskola) sajnos nem sikerült érvényes szakító gyakorlatot bemutatnia, pedig a bajnoki cím biztos várományosa volt. A férfiak versenyében 77 kg-ban Copek Károly (Debreceni Egyetem) nagyszeru teljesítményt nyújtott. Hat jó fogásával, 280 kg-os összeteljesítménnyel a súlycsoportján kívül, az abszolút legjobbnak járó Siclair kupát is megnyerte. A 85 kg-os súlycsoportban Féth Milán (SOTE - Testnevelési és Sporttudományi Kar) ezüstérmes lett 225 kg-os teljesítménnyel. A 105 kg-os súlycsoportban Murcsik Gábor (Budapesti Muszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) bronzérmes lett 216 kg-mal, míg Varga Domonkos (SOTE - Testnevelési és Sporttudományi Kar) 4. helyezést ért el 170 kg-os teljesítménnyel.


XII. Soroksár kupa

12. alkalommal került megrendezésre 2009.március 23-án a Soroksár Kupa Nemzetközi verseny, amelyet az elmúlt évek során mind a sportolók, mind a kerület lakossága által megkedvelt eseménnyé vált, amelyet bizonyít, hogy a Mikszáth Kálmán Általános Iskola aulájában felálított dobogón közel 120 versenyzo méretette meg magát a nagylétszámú, 4-500 fos közönség elott. A verseny az évek folyamán Európa legnagyobb súlyemelo kupaversenyévé notte ki magát, amelyen idén 12 hazai klub mellett Európa nyolc országából
érkeztek versenyzok, többek között Hollandiából, Spanyolországból, Svájcból, Litvániából, Lengyelországból, Csehországbó, Szlovákiából. Az elozo évekhez hasonlóan idén is "jelesre vizsgázott" a rendezés, ugyanis a nagylétszámú versenyzok résztvétele mellett is "pörgos" verseny biztosított a soha nem látott méretu közönség és a súlyemeloszakma számára a rendezoség.A versenyzok is kitettek magukért a megmérettetésen, ugyanis legkisebb tehetségeket is éremmel jutalmazták, mint az idosebbeket, akik a nap folyamán több országos csúcsot is igyekeztek megdönteni. A versenyt idén is színesítették kultúrális programok, amelyek közül kiemelkedik az másodszor megrendezésre került fozoverseny. A verseny fovédnökségét az elozo évekhez hasonlóan idén is Geiger Ferenc polgármester és Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelo Szövetsége elnöke, MOB tag vállalta el.

Minden résztvevonek gratulálunk, a szurkolók reméljük jövore is meglátogatják versenyünket!


A verseny jegyzokönyve innen letöltheto.

Sumo - Érd kupa 2009

2009. januárjában került megrendezésre az ez évi Érd kupa. Európa több országából érkeztek versenyzok, de kerületünk sportolói kiválóan megállták a helyüket, több dobogós helyet is szerezve. A versenyrol képösszefoglaló itt megtekintheto.


Országos Csapatbajnokság 1.forduló

Március 7-én került megrendezésre a 2009. évi abszolút csapatbajnokság 1. fordulója. A budapesti régiónak a fordulója a BKV sport utcai csarnokában került megrendezésre, melyen egyesületünk versenyzoi az 1. helyet szerezték. Az összesített végeredmény:
1. Soroksári SSzSE csapata
2. BKV Elore SC csapata
3. Testvériség SE - S.Dart's E
4. MAFC csapata
Versenyzo neve (életkora) teljesítménye testsúlya sinclair-pont szorzó elért pont

1. Soroksári SSzSE csapatának eredménye
Dani Gábor (24) 319 123.900 331.76 1.00 331.76
Tukarcs Viktória (18) 162 91.100 169.79 271.67 1.17 317.83
Copek Károly (28) 262 82.300 317.12 1.00 317.12
Bacsó Barnabás (20) 266 113.700 282.92 1.09 308.37
Vatai Viktor (25) 273 99.200 303.99 1.00 303.99
Szücs Petra (16) 125 70.500 145.58 232.92 1.26 293.48
Kalocsai László (15) 107 59.000 159.39 1.32 0.00 (210.38)
Összesen: 1872.55


Budapest Bajnokság 2009.

A 2009. évi Budapest Bajnokság február 21-én került megrendezésre a Testvériség SE Elem utcai sportcsarnokában. Egyesületünket 23 sportoló képviselte, 15 bajnoki címet és számos egyéb dobogós eredményt elérve. A lányok közül Szucs Petrának és Tukarcs Viktóriának, míg a fiúknál Beleznai Zsoltnak sikerült korcsoportjuk abszolút legjobbjának járó kupát is megnyerni.

Eredmények:
Leány korcsoport
36 kg-os súlycsoport: II. hely Kneifel Réka 215 pont
Fiú korcsoport
40 kg-os s.cs: II. Kalocsai Máté 253 pont
62 kg-os s.cs: I. Kaczur Zsolt 393 pont
+77 kg-os s.cs: I. Szucs Endre 326 pont
Serdülo korcsoport:
45 kg-os s.cs: VI. Pillmayer Márk 35 kg
56 kg-os s.cs: II. Erdei Norbert 105 kg
62 kg-os s.cs: II. Kalocsai László 105 kg
85 kg-os s.cs: I. Remsei Alex 122 kg
Ifjúsági nok:
+69 kg-os s.cs: I. Szucs Petra 130 kg
Junior nok:
48 kg-os s.cs: I. Horváth Erzsébet 52 kg
53 kg-os s.cs: I. Tukarcs Dóra 117 kg
75 kg-os s.cs: I. Máté Nikolett 73 kg
+75 kg-os s.cs: I. Tukarcs Viktória 164 kg
Junior férfiak:
56 kg-os s.cs: I. Kalocsai Attila 110 kg
69 kg-os s.cs: I. Beleznai Zsolt 217 kg
77 kg-os s.cs: I. Kovács Attila 200 kg
85 kg-os s.cs: I. Féth Milán 215 kg
94 kg-os s.cs: II. Murcsik Gábor 200 kg
105 kg-os s.cs: I. Murcsik Ferenc 200 kg
+105 kg-os s.cs: I. Bacsó Barnabás 220 kg
Felnott férfiak:
69 kg-os s.cs: II. Gyori Péter 185 kg
85 kg-os s.cs: I. Copek Károly 263 kg
105 kg-os s.cs: II. Vatai Viktor 265 kg

A verseny jegyzokönyve letöltheto innen


Fokapitány-választás

Pátrovics Géza, a Kazincbarcikai VSE vezetoedzoje lett a súlyemelok új szövetségi kapitánya.A február elsejétol hivatalba lépo szakembert szombati ülésén egyhangú döntéssel választotta meg a Magyar Súlyemelo Szövetség (MSSZ) elnökségeHalász István fotitkár az MTI-nek elmondta, hogy a testület kilenc igennel szavazott bizalmat Pátrovicsnak, aki klubedzoi posztjának megtartásával vállalta el a kapitányi pozíciót.
Pátrovics versenyzoként Európa-bajnoki negyedik helyezett volt, majd a mastersversenyeken - vagyis a szeniorok között - tízszer is világbajnok tudott lenni.

Az eddigi szövetségi kapitány, Juhász István megbízatása december 31-ig szólt, s az MSSZ úgy határozott, hogy a tisztség betöltésére pályázatot ír ki. Érvényes pályamunkával jelentkezo híján a szövetség mint elismert szakembert Pátrovicsot kérte fel kapitánynak, s miután erre a jelölt rábólintott, kinevezését pedig az edzobizottság is támogatta, következhetett a szombati elnökségi voksolás.


Forrás: hirado.hu via mssz

2008. évi szakosztályi pontverseny végeredménye

A Magyar Súlyemelo Szövetség (MSSz) publikálta a szakosztályi pontversny végeredményét, amely elolvasható alább.....
Név . Pontszám .
1. Haladás VSE . 2648.66 .
2. BKV Elore SC . 2627.17 .
3. Nyiregyházi Vasutas SC . 2495.87 .
4. Soroksári Sulyemelo és Szabadidosport Egyesület . 2348.21 .
5. MAFC . 2316.72 .
6. Tatabányai Sport Club . 2255.45 .
7. Kecskeméti TE . 2168.27 .
8. Szegedi Lelkesedés Sportkör . 2036.49 .
9. ZTE Súlyemelo Klub . 2035.25 .
10. Kazincbarcikai VSE . 1967.90 .
11. Tiszaújvárosi SC . 1882.24 .
12. Oroszlányi Városi Súlyemelo Egyesület . 1875.22 .
13. Pécsi Súlyemelo Egyesület . 1815.59 .
14. Maglódi D.S.K.Súlyemelo Szakosztály . 1759.89 .
15. Vállalkozók Sportegyesület . 1746.37 .
16. Téglás Városi Sportegyesület . 1655.36 .
17. Ózdi Súlyemelo és Fitness Club . 1619.21 .
18. Békéscsabai Elore Súlyemelo Club . 1475.61 .
19. Testvériség SE . 1429.71 .
20. Szerencs Városi Súlyemelo Club . 1425.26 .
21. Rekard Sportegyesület . 1359.13 .
22. Biharnagybajomi Sport Egyesület . 1143.82 .
23. Iregszemcsei Súlyemelo és Szabadido SE . 882.46 .
24. Koppány SE . 881.94 .
25. Tiszaújvárosi Súlyemelo Sportegyesület . 628.19 .
26. Hartmann és Fia Kft.Súlyemelo Szakosztály . 617.26 .
27. Diósgyori Súlyemelo Club . 569.83 .
28. Veresegyházi Fitness SK . 358.94 .
29. Debreceni Súlyemelo Fitness Club . 337.39 .
30. Szolnoki MÁV SE . 307.72 .
31. Súlyemelok Elso Dart's Egylete . 277.55 .
32. Békési TE . 261.23 .
33. Európa 2012 Kulturális és SE . .
34. Gázláng SE . .
35. Kisújszállási S Sz SE . .
36. Lendület Ifjúsági Kulturális és Sport Egyesüle . .
37. Rákospalotai Egyetértés Atlétikai Club Sportiskola . .
38. Szolnoki Vállalkozók SE . .
39. Tatai AC . .
40. Trió DSE . .


Forrás: MSSz

A MAGYAR SÚLYEMELO SZÖVETSÉG
PÁLYÁZATI KIÍRÁSA

A szövetségi kapitánytisztség betöltésére

A Magyar Súlyemelo Szövetség elnöksége az alapszabályban meghatározott hatáskörrel eljárva aszövetség elnökének javaslata alapján nevezi ki a szövetségi kapitányt.
Az elnökség 2008 december 13-i ülésen egyhangúlag elfogadta, hogy a 2009-tol a szövetségikapitány munkakör betöltésére pályázatot ír ki.

A pályázat kiírásának teljes szövege itt olvasható.


2009. évi versenyek

A Magyar Súlyemelo Szövetség által a 2009. évre meghírdetett versenynaptár elérheto oldalunkról. 2009. évi versenynaptár


Soroksári országos csúcsok

Az utánpótlás OB nem maradhatott új országos csúcsok beállítása nélkül. Egyesületünk 3 versenyzoje 8 eredményt adott át a múltnak. Szucs Petra és Tukarcs Viktória a korábban általuk tartott lökés és összetett csúcsok eredményein javítottak, míg a fiúk közül Kovács Attila mindhárom lökés gyakorlata során többet emelt, mint bárki elotte, ezzel összetettben is "csúcsra ért". Sportolóink és más versenyzok által elért csúcsokról itt található a hivatalos jegyzoköny.


Soroksári súlyemelés: jeles!

Jelesre vizsgáztak kerületünk súlyemeloi a 2008.12.05-07.-e között rendezett Nyíregyházi utánpótlás OB-n. Öt bajnok, 10 új országos csúcs, éremtáblázat és Csapat Bajnokság II. helyezés, sok-sok érem és más értékes helyezés- számolt be tanítványainak szereplésérol Szucs Endre, aki a bajnokság legeredményesebb edzoje lett! 27 szakosztály 171 versenyzoje küzdött a Bajnoki címért, köztük a soroksári fiatalok, akik minden dicséretet megérdemelnek, hiszen náluk több gyozelmet senki sem szerzett. Több mint elismerésre méltó, a Csapat Bajnokságban megszerzett II helyezés, amit az egyéi versenyek keretében rendeztek. Több tízezer kilót mozgattak meg a fiúk-lányok a felkészülés alatt, úgy látszik megérte! De az ötödik bajnoki címét begyujto, edzoi munkát is vállaló, Bacsó Barnabás szerint a sikerhez kell többek között, kitartás, jó közösség, és kiváló edzoi és menedzsment munka is.

Egyéni küzdelmekben elsoként kezdett a Német Nemzetiségi Gimnázium tanulója, a 15 éves Szucs Petra. Magabiztosan megvédve tavalyi elsoségét a serdülok között +63 kg-os súlycsoportban, és Országos Bajnok lett 137 kg-os összetett eredménnyel, ami új országos csúcsot is ért. Csak úgy, mint Petra 63 kg-os szakítása és 74 kg-os lökése. Mindezek mellet Petra lett a korosztálya abszolult legjobbja, ami pénzdíjjal és egy szép kupával járt.

Az ifjúsági, 17 éves Tukarcs Viktória +69 kg-os súlycsoportban, szintén megvédve tavalyi elsoségét, és Országos Bajnok lett 163 kg-os összetett eredménnyel, ami új országos csúcs. Csak úgy mint Viki 87 kg-os lökése. Mindezek mellet Viktória lett a korosztálya abszolult legjobbja, kiváló teljesítménye pénzdíjjal és egy szép kupával került elimerésre.

A még csak junior ám az ez évi Felnott Noi OB Bajnoka, Tukarcs Dóra az 53 kg-os súlycsoportban, magabiztosan megvédve tavalyi elsoségét, és Országos Bajnok lett 113 kg-os összetett eredménnyel.

De a fiúk sem akartak lemaradni a lányoktól, így a titkos esélyes ifjúsági korosztályú, Kovács Attila sem aki bizonyítni készült tehetségét. Attila hatalmas taktikai harcban bizonyult a 77 kg-os súlycsoport legjobbjának, megvédte tavalyi elsoségét, és Országos Bajnok lett 207 kg-os összetett eredménnyel, ami új országos csúcs. Csak úgy, mint Attila mindhárom (!) lökés gyakorlata, melynek a vége 117 kg lett.

A junior Beleznai Zsolt 77 kg-os súlycsoportban akart meglepetést okozni, és egy év után ismét gyozelemre törni. Ez most nem sikerült Zsolt 222 kg-os összetett eredménnyel II. lett.

A szintén junior Féth Milán a 85 kg-os súlycsoportban a IV. lett, 223 kg-mal. Két súlycsoporttal feljebb, a 105 kg-ban Murcsik Gábor 200 kg-os összetettel a III.helyen végzett. És minden jó ha a vége jó, a junior (király) kategóriában a +105 kg-ban, kettos soroksári sikerrel ért véget az OB. Murcsik Ferenc 203 kg-os összetettel a II. lett. A Bajnok pedig Bacsó Barnabás, aki ötödik alkalommal bizonyult legyozhetetlennek, és 284 kg-os eredményt ért el. Gratulálunk a jeles osztályzathoz!


Soroksáriak a Föiskolás világbajnokságon!

Görögországban Komotini városában, november 21-29. között került megrendezésre a súlyemelok Egyetemi és foiskolás Világ Bajnoksága, ahol 48 ország 274 sportolója döngette a vasakat, a minél jobb eredmények reményében. A magyar Válogatottban a soroksári Dani Gábor is bizonyíthatta, hogy nem csak a tanulásban, de a sportban is élen jár. Így is lett, a színvonalas, kiválóan megrendezet Világ Bajnokságon Gábor az ólomsúlyban, az elokelo tizedik helyen végzett, 312 kg-os összetettel... Tovább


Köszönjük az 1% -ot !

A Soroksári súlyemelo és Szabadidosport Egyesület ezúton szeretne köszönetet mondani mindazon támogatóinak, akik 2007-ben keletkezett személyi jövedelem adójuk 1%-át az egyesületnek ajánlották fel.

A felajánlásokból 156 032.- Ft-ot utalt át az adóhivatal az egyesület bankszámlájára.

Ez évben is köszönettel várjuk felajánlásukat,
Adószámunk : 18230587-1-43

Köszönettel az Egyesület tagjai nevében: Szucs Endre – elnök


Újabb megmérettetés elött a soroksári csapat!

2008. december 5-7 között kerül megrendezésre az Utánpótlás Országos Bajnokság, Nyíregyházán. A versennyel kapcsolatos további információkat az MSSz honlapján érhetöek el.


Soroksári súlyemelok újabb külföldi sikerei

November elso hétvégéjén Csehországban, Holesov városban, súlyemlo gála versenyen vettek részt, kerületünk eros lányai és fiai. Három ország, nyolc csapata, 57 versenyzoje küzdött csak lökés gyakorlattal (de abból négyszer) a díjakért. Ahol a fodíj egy száz kilogrammos malac volt... Tovább
Két hét sem telt el, és Lengyelországban álltak újra küzdotérre a Soroksári súlyemelo és Szabadidosport Egyesület fiatal tehetségei, a Budapest Válogatott tagjaként egy ifjúsági versenyen. November 14-16. között Oborniki város Önkormányzata látta vendégül a Fovárosi sportolókat, akik mindegyike kerületünk versenyzoje... Tovább


Soroksáriak a Föiskolás világbajnokságon!

A Görögországban megrendezésre kerülö 1. FISU-IWF súlyemelö foiskolás világbajnokságra - amely november 24-27 között kerül megrendezésre - egy soroksári versenyzö, Dani Gábor szerezte meg az indulás jogát.
Gábor november 28-án, szombaton, 16 órakor lép dobogóra.
Sok sikert kívánunk a versenyzonek!


Tukarcs Dóra : Felnött Bajnok

Szombathely adott otthont a 81. Felnött Férfi-Nöi Súlyemelö Országos Bajnokságnak október 24-25 között. A Soroksári Súlyemelö és szabadidösport Egyesület versenyzöi szép számmal jutottak a döntöbe, ami egyben az elsö osztályú Csapat bajnokság döntöje is volt. Már az elsö napon nagy volt az öröm a Soroksáriaknál, ugyanis az 53 kg-os mezönyben Tukarcs Dóra Bajnoki címet szerzett!! Dóra minden gyakorlatát magabiztosan és sikeresen hajtotta végre. A törékenynek tunö 19 éves hölgy testsúlyának több mint kétszseresét teljesítette összetettben és 115 kg-ig jutott. Mi meg férfiak és fiúk, most már nem csak dóra szépségén ámulunk, hanem évek óta tartó kiváló eredményességén is! Tukarcs Viktória sem akarta alább adni növére, Dóra eredményénél. Nagy csatában végül 1kg-mal lemaradva a III. helyen végzett. ö is testsúlyának több mint kétszeresét elérve, 160 kg-mal végzett a +75 kg-os mezönyben.
Következtek a fiúk, ahol a rutinos 69 kg-os Györi Péter, aki óriási csatában, négy riválisát kitaktikázva egészen a III. helyig menetelt, 215-os összetett eredménnyel. A 77 kg-os súlycsoportban Beleznai Zsolt és Copek Károly tett meg mindent az egyéni, és csapat sikerért. Zsolt aki junior válogatott 220 kg-ot teljesített összetettben, és a VII. helyen végzett. Copek Károly a legszorgalmasabb, jól taktikázva az elökelö III. helyet szerezte meg 246 kg-os összetett eredménnyel. És végül a „király” kategória, az ólomsúlyú +105 kg-os férfiak versenye, ahol három soroksári állt rajthoz. Közülük a junior Bajnok Bacsó Barnabás a IX. lett 265 kg-os összetettel. Az elnyuhetetlen Simai Lászó az elökelö V. helyen végzett 290 kg-os összetettel. És a végére is marad némi izgalom, a Föiskolás Bajnok Dani Gábor bizonyította újra tehetségét, ami ezen a napon, 315 kg-os összetettel a II. helyhez volt elegendö. Gábornak kiváló felmérés volt az OB, a görögországban november végén megrendezendö Egyetemi és Föiskolás Világbajnokság elött. Szucs Endre büszkén nyugtázta súlyemelöinek 51. megszerzett Országos Bajnoki címét, és elmondta, hogy az utánpótlás Országos Bajnokságon sem fognak csalódni tanítványaiban! Úgy legyen, és gratulálunk kerületünk súlyemlöinek a sikerekhez.


További aktuális és archív híreink elérhetöek a Cikkek menüpontból!


Sikeres nyarat zártak a soroksari sulyemelok

Nem volt nyáron "uborkaszezon" a soroksári súlyemeloknél.
Július 3-6 között Litvániában, Telsai város Nagy Díján álltak dobogóra kerületünk eros emberei. Négy ország 58 utánpótlás korú versenyzoje vívott színvonalas csatát, ahol Bacsó Barnabás +105 kg súlycsoportban, 270 kg-os összetett eredménnyel I helyezést ért el... tovább
Ezután augusztus 29-31.-e között Szerbia, Szabadka városa adott otthont egy igen színvonalas nemzetközi kupának. A Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesületet Murcsik Ferenc képviselte a Budapest Válogatottban. tovább
A következo hétvégén Lengyelországban, Wroclaw város XXII. alkalommal megrendezett bajnokságán vettek részt kerületünk súlyemeloi. A közel száz versenyzonek hajó kirándulással, és nosztalgia villamoson város nézéssel kedveskedtek a szervezok. tovább
Pár nap piheno után a következo hétvégén, szeptember 12-14 között Szlovákiában, Sturovo városában is „csatába” indultak Szucs Endre tanítványai, ezúttal a fiatalok kaptak bizonyítási lehetoséget. tovább
Ismét egy hét elteltével útnak indultak újabb gyozelmek reményében a legeredményesebb soroksári súlyemelo lányok és fiúk. Ezúttal Lettországban Saldus városában, a Baltic Kupán álltak rajthoz, ahol csapatban Bajnoki címet nyertek! tovább


Megválasztották az MSSz új elnökét!

A Magyar súlyemelo Szövetség elnöki tisztségét ezentúl Dobos Imre tölti be. "Nem vagyok kívülálló, jó kapcsolatot ápolok az ökölvívás és a cselgáncs vezetoivel, én magam is dzsúdóztam. Megtiszteltetés, hogy segíthetek" - nyilatkozta megválasztás után. Dobos programjában a sportág fejlodését ígérte. Vele készült beszélgetés itt elolvasható.


Felhívás

Szeptember 1-tol edzotermünk nyitvatartása újra a régi rend szerinti. Edzések idopontjai: minden hétköznap 16-20. óráig.

Ifjúsági Európa-bajnokság - Franciaország - Tukarcs Viktória

Tukarcs Viktória
Tukarcs Viktória

születés dátuma: 1991.11.07.
születés helye: Budapest
Sportegyesülete: Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület, 1239 Budapest, Horgász part 36.
Héraklész tagság: 2006 (Bajnok), 2007 (Bajnok), 2008 (Bajnok)

Eredményei:
WEIGHTLIFTINGDATABASE.COM

Az „A” csoportban három jó fogással öt új országos csúcsot állított fel.

Eredménye:
Ts: 86.10 kg.
5. Szakítás: 72.0 - 75.0 - 77.X
7. Lökés: 85.0 - 90.X - 90.X
6. Összetett: 162.0 kg.

Országos csúcsok: szakítás: 72.0 - 75.0
lökés: 85.0
összetett: 160.0 - 162.0 kg.

mssz.hu


Ifjúsági Európa-bajnokság - Franciaország - Szucs Petra

Szucs Petra
Szucs Petra

születés dátuma: 1993.10.11.
születés helye: Budapest
Sportegyesület: Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület, 1239 Budapest, Horgász part 36.
Héraklész tagság: 2007 (Bajnok), 2008 (Bajnok)
Eredményei: WEIGHTLIFTINGDATABASE.COM

Versenye: 2008.07.25. (péntek) noi 69 kg.

Az „A” csoportban hat jó fogással hét új országos csúcsot állított fel.

Eredménye:
Ts: 68.04 kg.
8. Szakítás: 57.0 - 60.0 - 62.0
7. Lökés: 67.0 - 71.0 - 73.0
7. Összetett: 135.0 kg

Edzoje: Szucs Endre
Nupi edzoi: Juhász István, Márkus Erzsébet
Csapatvezeto, orvos: Dr. Rosanics Péter

Szucs Petra élete elso nemzetközi versenyén kiválóan helytállva, a rutinosabb versenyzoket megszégyeníto magabiztossággal szerepelve, szakításban 62 kg-ot teljesítve, ezzel új országos csúcsot is felállítva a 8. helyen, lokésben 73 kg-ot teljesítve a 7. helyen, ezzel összetettben az értékes 7. helyet szerezte meg.
Gratulálunk a kiváló teljestményéhez és reméljük, hogy további eredményeivel segíti majd a junior csapatot.

mssz.hu


 

Elindult a magyar csapat az ifjúsági Európa-bajnokságra.

versenyzok


A franciaországi Amiens-ban rendezik meg július 22. és 26. között az ifjúsági Európa-bajnokságot, amelyen Soóky Gergely - Rekard SE -(50 kg), Dudás István -Tatabányai SC - (+94 kg), Gábor Róbert - Szegedi LSK - (+94 kg), Szucs Petra - Soroksári S Sz SE -(69 kg) és Tukarcs Viktória - Soroksári S Sz SE -(+69 kg) képviseli a magyar színeket. A csapat edzoje a sydneyi ezüstérmes Márkus Erzsébet. Csapatvezeto: Dr. Rossanics Péter. A versenyzoket elkíséri Molnár Péter, aki versenybírói feladatokat fog ellátni.

mssz.hu


 2008. október 4-én Lengyelországban megrendezésre kerülo Olimpiai Reménységek Versenyére (ORV) felkészülési értesíto

Tisztelt Elnök Úr! Kedves Sportoló!

Értesítelek, hogy a Magyar Súlyemelo Szövetség az alábbi versenyzoket kéri fel, hogy a 2008. október 4-én Lengyelországban megrendezésre kerülo Olimpiai Reménységek Versenyére (ORV) készüljön fel:

Fiúk: Lerch Zsolt, Beczo Ádám, Bognár István, Féth Milán, Gábor Róbert, Úri Tibor, Magáth Gábor, Csiki Ákos, Orosz Imre, Pecznyik Zoltán, Magda Attila, Árvai Balázs, Csató István, Török András, Kozma Dávid, Soóki Gergely, Dudás István.

Lányok: Ritter Edina, Horváth Vivien, Tukarcs Viktória, Ungvári Barbara, Kerekes Tímea, Szucs Petra, Koroknai Eszter, Metykó Szilvia, Polgár Glória.

A verseny helyszíne: Lengyelország, Siedlce.
Az utazás busszal történik.

mssz.hu


2008. évi Junior Európa-bajnokságra felkészülési értesíto

Tisztelt Elnök Úr! Kedves Sportoló!

Értesítelek, hogy a Magyar Súlyemelo Szövetség az alábbi versenyzoket kéri fel, hogy a 2008. évi Junior Európa-bajnokságra készüljön fel:

Férfiak: 62 kg, Lerch Zsolt, 62 kg. Beczo Ádám, 69 kg, Úri Tibor, 77 kg. Szanati Szabolcs, 77 kg. Bognár István, 105 kg. Tölli László, +105 kg. Bacsó Barnabás, +105 kg. Gábor Róbert.

Lányok: 53 kg. Nagy Eniko, 53 kg. Tukarcs Dóra, 58 kg. Kerekes Tímea, 63 kg. Bazsó Bianka, 75 kg. Ritter Edina, +75 kg. Magáth Krisztina, +75 kg. Tukarcs Viktória.

A verseny helyszíne: Albánia, - Durres.

mssz.hu


Soroksáriak az Európa-bajnokságon!

A 2008. évi Ifjúsági Európa -Bajnokságra - amely Július 21-27 között kerül megrendezésre a Franciaországi Amiens városában - két soroksári versenyzonek, Szucs Petrának és Tukarcs Viktróiának sikerült kivívni az indulás jogát.
Az Albánában megrendezésre kerülo 2008. évi Junior Európa-bajnokságon pedig Bacsó Barnabásnka szoríthatunk.
Sok sikert kívánunk a versenyzoknek!


Soroksári Súlyemelok a Válogatottban

XXVI. alkalommal rendezte meg a Budapesti Súlyemelo Szövetség a Budapest Kupa utánpótlás súlyemelo versenyt. Négy ország fiataljai mérték össze erejüket június 12.-én a Testvériség Elem utcai csarnokában. Kerületünk súlyemeloiért is szurkolhattunk, hiszen a fiúk csapatversenyében Bacsó Barnabás, Beleznai Zsolt, és Kovács Attila alkotta Budapest II. csapat, a figyelemre méltó II. helyezést ért el. A Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület országosan is kiemelkedo eredményességét, ezen a versenyen nem csak a fenti fiúk „emelték” még magasabbra, hanem az igen tehetséges soroksári eros ( és persze csinos ), lányok is. Tukarcs Viktória, Szucs Petra, és Tukarcs Dóra az egyéni abszolult utánpótlás lányok küzdelmében végzett az elso három helyen...tovább


Edzotáborban a súlyemelok

14. alkalommal szervezte meg nyári edzotáborát a Soroksári S.Sz.S.E. Húsz utánpótlás korú versenyzo tölthetett egy felejthetetlen hetet június végén, az alföldi Kisújszálláson. A programban szerepelt reggeli torna, úszás, lovaglás, asztalitenisz verseny, vers és prózamondó verseny, valamint Ki Mit Tud?. Termesztésen a tehetséggondozó program fo elemét, a napi kétszeri súlyemelo edzés szolgáltatta, és a hétvégi gyermek súlyemelo csapatverseny...tovább


Tukarcs Viktória és Szucs Petra a vállogatottban

Május 17-én Budapesten szerepeltek a soroksári eros fiúk és lányok. A Testvériség Sport Egyesület látta vendégül a 39. alkalommal megrendezett Palota Kupa országos kiemelt verseny résztvevoit. A Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület nem vett teljes létszámban részt az eseményen, mert a versenyzok nagy része a 3 héttel késobbi „Szigeti Sportvarázs” elnevezésu rendezvényen bemutató versenyt tartottak.
De aki ott volt, az kitett magáért, és szinte mindenki éremmel a nyakában térhetett haza. Tukarcs Viktória és Szucs Petra voltak a nap hosei, ugyanis a színvonalas eseményt országos csúcsokkal is gazdagították! Viki hét, míg Petra három csúcsot adott át a múltnak. Kiemelkedo teljesítményükkel megváltották a repülojegyüket a július 21-27. között a franciaországi Caenben megrendezendo Európa Bajnokságra!
A soroksári súlyemelo muhely folytatja eredményes nevelo munkáját, így ebben az évben is képviselik rangos eseményen kerületünket a sport világában. A felkészülés következo állomása a lengyelországi Piwica volt, ahol tovább menetelt Viki és Petra.Talán nem meglepo, hogy a május 31-ei versenyen újabb csúcsokat értek el. Ugyanezen a versenyen szintén bizonyította tehetségét Bacsó Barnabás és Beleznai Zsolt, akik teljesítményükkel a szeptemberi Junior Európa Bajnokságra készülo válogatott keretbe kerültek, és Albániában öregbíthetik kerületünk hírnevét! tovább


Copek Károly ismét bizonyított

 Kerületünk súlyemeloi Kassán, egy emlékversenyen szerepeltek május 10.-én. Színvonalas versenyrol - ahol négy ország 47 sportolója küzdött a súlyokkal - valamint kiváló vendéglátásról számolt be, a csapat vezetoje Szucs Endre edzo. A Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport egyesület elnöke elmondta még, hogy a sokat próbált tehetséges versenyzoi mellet most is lehetoséget kapott, egy kezdo a fiatal Erdei Norbert személyében... tovább


Felsofokon a tanulásban és felsofokon a sportban

 

A Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület versenyzoi a sport nyújtotta egészséges életmód mellett, fontosnak tartják az egyetemen vagy foiskolán megszerzett felsofokú végzettséget. Kiemelt fontosságú továbbá az, hogy annak a közösségnek, ahonnan ok elindultak, pozitív példát mutassanak a fiatalabb társaiknak a további tanulmányaikhoz, és a jövobeli helytálláshoz a felnott korban.

2008. április 05.-én került megrendezésre Budapesten a Muegyetem sportcsarnokában a 41. Egyetemi és Foiskolás Országos Bajnokság., ahol a Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület, 5 egyetemi, vagy foiskolai tanulmányokat folytató versenyzoje vett részt. tovább


Súlyemelo seregszemle Soroksáron

 

Tizenegyedik alkalommal adott otthont kerületünk Nemzetközi Súlyemelo bajnokságnak, amely Soroksár Kupa néven vált mondhatjuk Európa szerte ismerté. Ebben az évben nyolc nemzet, 96 versenyzoje küzdött az érmekért és a serlegekért. A rendezo Soroksáriak mellet 12 hazai szakosztály is elhozta legjobbjait, az ország szinte minden szegletébol.  A Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület egyként megmozdulva az önkormányzat, és az International Visegrad Fund (www.visegradfund.org) anyagi támogatását élvezve, hat hónapig készült a sikeres és eredményes lebonyolításra. Az esemény fovédnöki tisztét Geiger Ferenc polgármester úr és Dr. Aján Tamás úr az IWF elnöke és a NOB tagja látták el. tovább

Az eseményrol részletes leírás olvasható oldalunkon magyar és angol nyelven.


Súlyemelo Grand Prix Kassán

2008. március 07-09.-én Kassán 26. alkalommal rendezték meg a város súlyemelo nagydíját. 6 ország 54 versenyzoje küzdött az egyéni és csapat helyezésekért. Ezen a viadalon Budapestet a Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület 4 fos csapata képviselte. Összevont korosztályokban zajlottak az egyéni küzdelmek, ahol figyelemre méltó sikerek születtek. tovább


Budapest Bajnokságon a soroksári súlyemelôk

Kerületünk súlyemeloi 2008. február 23.-án a Budapest Bajnokságon léptek eloször küzdotérre ez évben. Az elmúlt évek sikerei töretlenül folytatódtak, a szezonnyitó fovárosi eseményen. A Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület 22 versenyzoje nagy sikerrel képviselte kerületünket. Új tehetségek jelezték a szakmai munka magas színvonalát, melyet a haladó versenyzok és kiemelt tehetségek eredményei is megerosítettek. A versenyzok odaadó, lelkiismeretes felkészüléssel, nagy izgalommal készültek az év elso megméretetésére, melynek eredményeképpen szinte mindenki éremmel a nyakában, büszkén térhetett haza családjához és folytathatta a munkát egyesületében. Ki kell emelni a serdülo korcsoportban Szucs Petrát, aki országos csúcsokat teljesített, csak úgy mint az ifjúsági korú Tukarcs Viktória. A fiúknál az ifjúsági korú Kovács Attila tunt ki, aki szintén országos csúcsokat emelt. tovább


 

Kedves Barátaim, Bajnokaim, Kicsik és Nagyok!

Többen jelezték, hogy a munkáltató vagy a könyvelo nem szívesen bajlódik az 1 %-os borítékok elfogadásával és továbbításával. 
Az APEH-nak erre született megoldása: ebben az esetben mi, az egyesület - tehát aki számára az 1% felajánlásra kerül - is továbbíthatja az APEH-hoz a kitöltött nyilatkozatot. 
Kérném, hogy akinek ilyen problémája van, az a boríték elején kitöltött nyilatkozatát, a ragasztáson átéro aláírásával ellátva, és a benne lévo papírral együtt  juttassa el hozzám.

FONTOS !! 
Ezzel a módszerrel, a nekem adott borítékokból befolyó felajánlást biztosan az Egyesület kapja meg! 

Köszönettel :

Szucs Endre
 


Versenykiírás

Egyesületünk honlapján a elérhetoek a február 23-i Budapest Bajnokság és a március 29-i  Soroksár Kupa versenykíirásai, továbba az MSSZ 2008-as versenynaptára és a 2008. évi sumo versenynaptár a honlap új oldalán. Ezen a lapon a jövoben a különbözo versenyekkel kapcsolatos információkat lehet majd olvasni (versenykiírások, jegyzokönyvek, stb.)


2008. évi Héraklész bajnokprogram

A Magyar Súlyemelo Szövetség kihírdette a 2008. évi Héraklész bajnokprogramban résztvevok névsorát. Egyesületünkbol hatan jutottak be a keretbe. A teljes lista megtekintheto az MSSZ oldalán.

A keret soroksári tagjai:

Bacsó Barnabás
Beleznai Zsolt
Féth Milán
Szucs Petra
Tukarcs Dóra
Tukarcs Viktória


Köszönjük az 1% -ot !

 

A Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület ezúton szeretne köszönetet mondani mindazon támogatóinak, akik 2007-ben a személyi jövedelemadójuk 1%-át az egyesületnek ajánlották fel.

A felajánlásokból 252 545.- Ft-ot utalt át az adóhivatal 2007.10.25.-én az egyesület bankszámlájára.

A fenti összeget, muködésünk költségeire ( versenyeken részvétel, sport felszerelés), és szabadidos programokra ( színházlátogatás 40 fovel, közösségi délután ) fordítottuk.

Ez évben is köszönettel várjuk felajánlásukat,
Adószámunk : 18230587-1-43

Köszönettel az Egyesület tagjai nevében:
Szucs Endre – elnök


2008-ban életbe lépo új szabályok

2008. január elsejétol megváltoztak az utánpótlás korosztályok, ezáltal hazánkban is az Nemzetközi Súlyemelo Szövetség (IWF) szabályozása lépett életbe. A szövetség honlapján megtekintheto az új korcsoport táblázat és egyéb, a módosítással összefüggo új szabályok.


Kezdok a dobogón

 A Budapesti Súlyemelo Szövetség immár hagyományosan december második hétvégéjén rendezte meg a fováros súlyemelo sportjának utolsó versenyét 2007-ben. Itt a kezdo versenyzo jelöltek adhattak számot felkészültségükrol. Jó volt nézni a 9-14 éves gyerekek lelkesedését, ahogy kipirult arccal néha könnyes szemmel, de mindenképpen hallatlan lelkesedéssel küzdöttek a felajánlott érmekért. Nem is maradt el a siker, hiszen a Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület versenyzoi valamennyien éremmel a nyakukban térhettek haza. tovább


Elso helyezés az éremtáblázaton,

11 év félszáz Országos Bajnok Soroksáron

 

2007 legrangosabb súlyemelo utánpótlás eseményét rendezték az oroszlányi Városi Sportcsarnokban november 30.-december 2. között. Az utánpótlás súlyemlo Országos Bajnokságon kerületünket a Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület versenyzoi képviselték, nem is akár hogyan. A bajnokságon 32 egyesület 174 versenyzoje küzdött az egyéni és csapat érmekért, valamint az éremtáblázaton való minél elokelobb helyezésért. A soroksáriak kisebb meglepetésre a táblázat elso helyén végeztek. A csapatbajnokságon pedig a kiváló második helyezést szerezték meg a lelkes és kiválóan motivált XXIII. kerületiek. Figyelemre méltó, hogy Bacsó Barnabás junior válogatott versenyzo megszerezte saját maga harmadik ezzel együtt az egyesület 50. országos bajnoki címét....tovább


2007.évi  UPOB

Az utánpótlás országos bajnokság rajtlistája innen letöltheto.


Holesov

A morva kisvárosban, Holesovban 2007. októberében megrendezésre került versenyen képviseltették magukat egyesületönk tagjai.  A több országból érkezett versenyzok viadalán nagyszeruen helyt állt csapatunk. A felnottek közt Kiss Attila az abszolút kategóriában 2. lett, míg a 18 év alattiak küzdelmében Bacsó Barnabás 1. helyezést szerzett.


 

Kiss Attila

Egyesületünk sportolója a thaiföldi világbajnokságon képvisekte Magyarországot. Az olimpiai kvalifikációért is zajló versenyen 340 kg-os összteljesítménnyel a középmezonyben végzett, mellyel ugyan a kvalifikációt nem szerezte meg, de esélye még van a jövo áprilisi Európa-bajnkoságon.


Párkány

A szabadkai versennyel egy idoben az ország másik határszélén is megmérkoztek egyesületünk versenyzoi a szlovákiai Párkányban a Budapest-vállogatott színeiben.. Abszolút kategóriában Tukarcs Viktória és Beleznai Zsolt bronzérmet szereztek. A csapatversenyben a kiváló  4. helyet szerezük meg.   További eredmények Nok:: 4. Tukarcs Dóra, 5. Szucs Petra, 8. Szabó Diána. Kölyök: 4. Kaczur Zsolt   6. Szucs Endre Ifjúsági: 6. Murcsik Gábor, 7. Molnár Zoltán.


Szerbia

A budapest válogatott színeiben egyesületünk tagjai részt vettek a szerbiai Szabadka városában 2007. szeptember 8-án megrendezett tornán. Fovárosunk hírnevét sikerrel képviselték sportolóink, így a nagyszeru 4. helyezést érték el.  A csapat soroksári tagjai: Copek Károly 235kg össztelj. Féth Milán 213 kg.


Wroc3awban jártak súlyemeleloink

2007. augusztus 30.-szeptember 2. között egyesületünk a lengyelországi Wroc3awban részt vett a XXI. Wroc3aw kupán. A házigazda lengyelek és az eros cseh csapat után egyesületünk a 3. helyet szerezte meg a csapatversenyben. A színvonalas korosztályos versenyeken Féth Milán 2., Murcsik Gábor és Szucs Petra 3., Kovács Attila és Molnár Zoltán a 4., Karap Attila és Murcsik Ferenc 5., míg Kaczur Zsolt a 7. helyett szerezte meg.
Az út során készült képek errol az oldalról letölthetoek.


Felnott országos bajnokság

A 2007. évi Országos Felnott Súlyemelo Bajnokság augusztus 11.-12. között került megrendezésre a BKV Elore sporttelepén. A soroksári versenyzok eredményei: Férfi 69kg: Gyori Péter 8.hely (telj. 187 kg);  94 kg: Kiss Attila 1. hely (340 kg); +105 kg: Dani Gábor 4. hely (290 kg)  Simai László 6. hely (273 kg), Bacsó Barnabás 8. hely (266 kg). Noi 69 kg: Szabó Diána 7. hely (81 kg); 75 kg: Tukarcs Viktória 3. hely (130 kg) . Csapatbajnokságon egyesületünk a 3. helyet szerezte meg.
 


Súlyemeloink a Balti-tengernél

Egyesületünk 2007. július 3. - 8. között elso alkalommal látogatott el a litvániai Telsaiba. Versenyzoik remekeltek a volt szovjet tagköztársaságban, ugyanis a 8 országot felvonultató versenyen az elokelo 3.helyet szerezték meg. A csapat tagjai Bacsó Barnabás, Féth Milán, Kovács Attila, Szucs Petra voltak, a csapatot Szucs Endre vezetoedzo irányította.


Soroksári reménység a Junior VB-n

A prágai Junior Súlyemelo Világbajnokságon június 16-án, Bacsó Barnabás, egyesületünk sportolója vett részt. A magyar csapat legsikeresebb tagjaként szakításban 11., míg lökésben és összetettben 13. helyezést ért el.


 Sumo Eb soroksári versenyzokkel

2007. június 15-17 között kerül megrendezésre a Nemzeti Sportcsarnokban a Sumo Európa-bajnokság. A kezdo napon  a kadett és junior korcsoportok versenyzoi csapnak össze, köztük a So.S.E két versenyzoje: Szucs Petra és Tukarcs Viktória. Szombaton a felnott korsztály, míg vasárnap a csapatok versenyét lehet megtekinteni. A belépés pénteken díjtalan, szombaton és vasárnap 1000 Ft. a belépo.
Eredményes versenyzést kívánunk


Szabálymódósítási javaslat: változások a korcsoportoknál

Technikai Bizottság javaslata alapján, az edzobizottság által tárgyalt versenyzoi korcsoportok módosítására tett javaslat, az IWF erre vonatkozó szabályzásához igazodva 2008.január 1-tol a korosztályok a következoképpen módosulnának:

További részletek: EZEN A LINKEN


Szucs József lemondott

Hosszú évtizedek óta a budapesti súlyemelésért fáradhatatlan lendülettel aktívan dolgozó Szucs József a Budapesti Súlyemelo Szövetség fotitkára 2007. május 7-én lemondott posztjáról.


X. Soroksár Kupa

Tizedik alkalommal adott otthont kerületünk Nemzetközi Súlyemelo bajnokságnak, amely Soroksár Kupa néven vált mondhatjuk Európa szerte ismerté. Ebben az évben hat nemzet 82 versenyzoje küzdött az érmekért és a serlegekért. A Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület egyként megmozdulva az önkormányzat anyagi támogatását élvezve hónapok óta készült a sikeres és eredményes lebonyolításra. Az esemény fovédnöki tisztét Geiger Ferenc polgármester úr és Dr. Aján Tamás úr az IWF elnöke és a NOB tagja látták el. Március hónap utolsó napján a Mikszáth Kálmán Általános Iskolában már reggel 6-kor nagy volt a sürgés-forgás. Elokerültek a söröshordók és már messzirol lehetett érezni az ínycsiklandó pörkölt illatát. Fél kilenctol már a sporté volt a foszerep ekkor a legkisebbek 8-12 évesek léptek dobogóra és lelkesen emelgették a súlyokat.

A déli órákban már szinte be sem lehetett férni az iskola aulájában, ahol még az emelet is zsúfolásig megtelt. Ezzel párhuzamosan emelkedett az eladott pörköltek és husíto italok száma is. Emelkedett hangulatban várta a publikum a 16 órakor kezdodo csapatversenyt. Az izgalmakat fokozta Molnár Péter az ESE GYM testépíto bajnokának fantasztikus bemutatója. Faragó Péter mester kiválóan felkészítette Pétert aki óriási sikert aratott.

A Nemzetközi Visegrádi Alap részérol Forrai Kristóf igazgató a külügyminisztérium ismert és sikeres diplomatája nyitotta meg a V4-ek csapatversenyét.

Magyarországot a soroksáriak válogatott versenyzoi képviselték, így Szucs Endre vezetoedzo nyugodtan várhatta a sikert tehetséges tanítványainak köszönhetoen. A magyar csapat egyként küzdött és kiválóan teljesített és magabiztosan szerezte meg a szlovák, cseh, lengyel, svájci és spanyol csapatok elol az elso helyet.

Az eredményhirdetés után megható pillanatokat élhetett át a kitartó közönség. Tanítványai, kollégái köszöntötték Szucs Endrét megköszönve kitartását és az értük végzett több, mint 1 évtizedes olykor eron felüli munkáját.

Igazi ünnepe volt ez a nap a sportnak és annak az évrol évre szélesedo közösségnek melyet a rendezo Soroksári Súlyemelo és Szabadidosport Egyesület megteremtett és muködtet.


Nemzetközi kupaverseny : XXII. COURSE OF GRAND PRIX SCHOOLBOYS and SCHOOLGIRLS

A Magyar Súlyemelo Szövetség utánpótlás-válogatottja 2007. március 2 – 4. között Szlovákiában, Kassán rendezett versenyen „XXII. COURSE OF GRAND PRIX SCHOOLBOYS and SCHOOLGIRLS” vett részt.


A magyar csapa tagjai voltak:
Juhász Gábor csapatvezeto
Juhász István edzo
Pátrovics Géza edzo
Horváth Zsuzsanna Vállalkozók
Ungvári Barbara TSC
Szucs Petra Soroksár
Tukacs Viktória Soroksár
Lerch Zsolt DSC
Beczo Ádám NYVSC
Magáth Gábor BKV
Féth Milán Soroksár
Orosz Imre Tiszaújváros

Soroksári versenyzok eredményei:
 
Féth Milán 223 kg (105/118)
Tukarcs Viktória 136 kg (66/70)
Szucs Petra 106 kg (48/58)

2007. évi Héraklész bajnokprogram

A Magyar Súlyemelo Szövetség kihírdette a 2007. évi Héraklész bajnokprogramban résztvevok névsorát. Egyesületünkbol hatan jutottak be a keretbe, megelozve az összes többi budapesti és számos vidéki egyesületet.

A keret soroksári tagjai:

Bacsó Barnabás
Beleznai Zsolt
Féth Milán
Szucs Petra
Tukarcs Dóra
Tukarcs Viktória


2006. évi egyesületi pontverseny

A Magyar Súlyemelo Szövetség közölte a 2006. évi egyesületi pontverseny, ahol egyesületük felnott, utánpótlás és abszolút kategóriában is az elokelo 3. helyet szerezte meg. A további helyezéseket alább lehet megtekinteni.

Felnott Utánpótlás
1 . BKV Elore SC . 4223,7 1 . Haladás VSE . 2952
2 . Haladás VSE . 4211 2 . BKV Elore SC . 2608,7
3 . Soroksári SSzE . 3989,1 3 . Soroksári SSzE . 2483,7
4 . Tatabányai SC . 3628,2 4 . Szegedi Lelkesedés SK . 2482,1
5 . Téglás VSE . 3487,7 5 . Téglás VSE . 2391
6 . Szegedi Lelkesedés SK . 3452,6 6 . Tatabányai SC . 2372,9
7 . Kisújszállási SSzS . 3328,2 7 . Kazincbarcikai VSE . 2356,7
8 . Oroszlányi VSE . 3296,9 8 . Oroszlányi VSE . 2293,7
9 . Nyíregyházi VSC . 3287,8 9 . Kisújszállási SSzS . 2194,9

 


Junior VB kerettagjai

A Magyar Súlyemelo szövetség publikálta az idei junior világbajnokságra kijelölt sportolók névsorát.
Férfi junior VB keret:

Bacsó Barna, +105 kg, (Soroksár)     Beczo Ádám, 62 kg,            Benedek Tamás, 69 kg,       Gábor Róbert, +105 kg,        Lerch Zsolt , 62 kg,
Orsó György, 56 kg,          Penczák Patrik, 85-94 kg,    Pócza Vajk Károly, 77-85 kg,    Sipos Róbert, 56 kg,    Szanati Szabolcs, 77 kg,
Takács Gábor, 62 kg,        Takács Tamás, 62 kg,        Tölli László , 94 kg

Noi Junior VB keret:

Bácskai Márta, +75 kg,        Bazsó Bianka, 58-63 kg,        Cselei Nikoletta, 58 kg,    Horváth Zsuzsa, 63 kg,    Imro Fruzsina, 63 kg,
Magát Krisztina, +75 kg,    Molnár Alexandra (Gázl), 63 kg,   Tukarcs Dóra, 53 kg (Soroksár),    Tukarcs Viktória, 75-+75 kg (Soroksár),

 


A Magyar Súlyemelo Szövetség Tájékoztatója

Az MSSZ kiadta 2006/3. számát a "Súlyemelés" címu folyóiratának. A kiadvány megtekintheto azaláhúzott szövegre kattintva.


Utánpótlás Országos Bajnokság

2006.december 1.-3. között lesz megtartva az utánpótlás OB, helyszíne Szombathely lesz. Bovebb információk, eredmények erre találhatóak.


A Magyar Súlyemelo Szövetség új minosítési szinteket vezet be

Az MSSz célja az, hogy az új szinteknek köszönhetoen növekedjen a sportolók motivációja, illetve jobb elismerésük. Megtekintéséhez csakIDE kell kattintani.


Dopping nélkül

A nemrég véget ért Santo Domingo-i Világbajnokságon a résztvevok 31%-án (149 versenyzon a 484-bol) hajottak végre dopping
vizsgálatot - és a többi sporthoz viszonyítva példátlan módon - csupán egyetlen - nem dobogós - versenyzo vérében találtak
tiltott szereket, az o vizsgálata tovább folytatódik.

A Nemzetközi Súlyemelo Szövetség szerint az eroteljes Anti-dopping kampány meghozta a gyümölcsét: a világbajnokságot
talán sikerül dopping mentesnek nyilvánítani. Az eredmények mostantól hivatalosak, ugyanúgy, mint a tíz új világcsúcs.


Hírek forrása: www.mssz.hu ,www.iwf.net

 

free hit counter
website design company